Страница 1 от 3

Ако идва края,какви са симптомите?

Публикувано: пон май 06, 2013 7:01 pm
от Linkestis
Здравейте,не знам как да формулирам темата или въпроса си....
Тя е на 9 години,изведнъж за един ден рухна.
Не искаше да яде,пиеше само вода.Не искаше да излиза навън макар че е в къща с голям двор.Не тича само спи,като спи повече от обичайното.
Започнахме с диагноза диабет,бъбреци,киста,възпалена матка и още един куп болести които в крайна сметка ги няма.Според мен видимо муцуната и се състари за около две седмици.
Продължава все така да не иска да яде.Подмамвах я дори с кокали но и тях не иска.Ако хапне нещо то е една филийка за цял ден :( Не я съблазнява нищо,даже двете ми малки деца след които неуморно тичаше.Ходи тежко и бавно... не е натровена или бита от някои,тоест и такива травми са изключени.Водена е в квалитетни клиники /в София/ и хората казват че нищо и няма..поне с прегледите.
Общо взето е това,не знам дали съм го написал разбираемо но така е положението в момента.
Видимо е отслабнала с не повече от 2-3кг. нещо което за тези години в които сме заедно съм го забелязвал всяко лято.
Съжалявам за темата....

Публикувано: пон май 06, 2013 7:35 pm
от Jolly Rodger
Направете непременно ПКК и биохимия.
Вижте и панкреаса на ехограф.
Започна ли да пие много вода?

Публикувано: пон май 06, 2013 8:34 pm
от Linkestis
Да,от преди час изпи около литър вода и сега иска още.
Какви са предположенията за панкреаса?

Публикувано: пон май 06, 2013 10:03 pm
от Joana
А кокалите добре, че не ги е яла, особено ако са били и пилешки! За жалост не знам друго какво да кажа, дано й мине, 9 години не е чак толкова много.

Публикувано: пон май 06, 2013 10:22 pm
от Linkestis
Кокали не и давам по принцип,просто исках да я подмамя да яде :(
За съжаление ми е като дете.По-голяма е с една година от едното ми детенце и я обичам наравно с децата.Вече съм се отчаял тотално...

Публикувано: вт май 07, 2013 12:33 pm
от Jolly Rodger
Linkestis веднага отидете и направете ПКК и биохимия.
Аз не съм ветеринар, просто в момента живея с третото си подред куче и имам известен опит. Страшно ще е безотговорно да ви кажа какво ми се върти в главата, защото по интернет диагнози не се поставят, хеле пък от юристи, а не от ветеринари :)
Побързайте с изследванията

Публикувано: ср май 08, 2013 4:37 pm
от Linkestis
От днес започна да кърви страшно много...
може би кастрацията да реши проблема...
Писна ми от ветеринари които като ги попиташ как става така че преди три дни са го преглеждали и уж му е нямало нищо,вдигат рамене с учуден поглед!
Като парите за прегледи и лекарства/превантивни/ няма да ги споменавам.

Публикувано: ср май 08, 2013 7:17 pm
от Jolly Rodger
какво излезе от кръвната картина?

Публикувано: ср май 08, 2013 7:58 pm
от Linkestis
утре ще кажат..надявам се.
Въпроса е че аз не вярвам на никой киото носи титла доктор независимо за хора или за животни.
Сега е момента да изкарат колкото се може повече пари.

Публикувано: ср май 08, 2013 8:29 pm
от Jolly Rodger
http://bestvet.poleznobg.info/tag/%D0%B ... %B5%D1%82/

Това е нашият доктор.

В централна ветеринарна клиника - правят всякакъв вид издледвания и резултатите излизат веднага.

Стискам ви палци :(

Публикувано: ср май 08, 2013 8:32 pm
от Melina
Тогава излекувайте кучето си сами.
Има добри и лоши доктори.
Ако все пак можете да се оправите без тях - давайте.

П.П. Кастрацията на такава възраст може да е опасна. Симптомите говорят за бъбречна дисфункция. Кръвната картина излиза минути след изследването дори в средно големите клиники. Урея и креатинин Ви интересуват като за начало.

П.П.П. Можете да игнорирате мнението ми и да не ми вярвате, завършвам 4та година от обучението си за тази прокажена и неблагодарна професия.

Успех!

Публикувано: ср май 08, 2013 9:06 pm
от Linkestis
Много тежка диагноза поставяте "по разказ на очевидец".Извинете за този израз но е така.
Колкото за това дали мисля за неблагодарна тази професия...силно се съмнявам за човек от вашата професия които да отрече че е доходен бизнес.Особено при лечението на човеците.
Тези 0,001% от хората отдадени на тази професия не може да промени този факт.Двамата ми родители са лекари,но това не променя действителността.За моите премеждия както и тези на децата ми няма да разказвам..не е такъв форум.
Благодаря ви за подкрепата,утре ще отида в Байвет,поне от там имам някакви добри впечатления и ще напиша какво е тяхното мнение.

Публикувано: ср май 08, 2013 9:51 pm
от Jolly Rodger
Вижте, предполагам колко ви е трудно и страшно, но не правете хаотични движения. Така давате и много повече безмислени пари

Бай Вет - категорично не препоръчвам. Това е военнополева манипулационна с крайно отвеяни лекари. Твърде горчив личен опит. Честно казано съм изумена, че още при първия преглед не са назначили ПКК.

Отидете или в ЦВК или в Нова или Син Кръст - направете едни пълни кръвни изследвания, утайка, биохимия ... всичко, което ви е написала и Мелина - на всички места ще излезнат за 4 часа макс. Не са и скъпи около 20тина лева ви е ПКК, пълен пакет биохимия около 50. После ако държите отидете в Бай Вет. Но започнете систематично - при 1 лекар и с пълни изследвания. Така на "трънско око" без кръвни тестове не е работа ...

ПС
Преди 6 години в Бай Вет изпуснаха кучето на свекър ми пак по същия начин - огледаха венците, опипаха корема и свиха рамене. Пратиха ни вкъщи. След два дни отново ... сменихме клиниката, направиха се изледвания както трябва,но вече беше късно ... кучето е било получило лек инфаркт, който ако беше уловен навреме, може би нямаше да последва втори ...просто пак побеснявам като се сетя. Абсолютна мърлящина

Публикувано: чет май 09, 2013 1:22 pm
от lubomihaylov
Не виждам защо скачате и обиждате ветеринари,лекари, хора от форума и т.н. Вие питате тук и хората се опитват да ви насочат какво да направите и най-малкото да ви спестят пари като ви пратят там където няма да си дадете парите на вятъра. Не знам какво работите, но сигурно имате разходи и бихте искали да получавате пари за труда и знанията си. Тогава защо някой трябва да го направи без пари? А това, че си ги давате не където трябва си е ваш проблем. Не се заяждам, а ми е жал, че докато си драскате по форума кучето ви се мъчи и може да стане по-лошо...

Публикувано: чет май 09, 2013 3:15 pm
от Jolly Rodger
Мисля, че човекът е просто много разстроен ...Не се отчайвайте, просто направете каквото е необходимо и най-важното последователно.

Малко за разведряване на атмосферата - Преди години консултирам клиентка, на която предстои специфична процедура, която приключва със съдебно охранително производство. Обяснявам аз дълго, напоително, успокоявам я и накрая тя ме пита "Какво ще стане на делото". Отговарям и че ще е безотговорно да и обещавам каквото и да е - варианти много, по-добре да не я плаша от сега, просто няма смисъл. Тя ме поглежда страшно кисело, пита ме за хонорара и накрая тресва ... "Ми аз тия пари по-добре на врачка да ги бях дала ... хем познавам една много добра" :lol: :lol: :lol:

Linkestis, цените на вет. услугите поне в София са от - до. Има моменти, в които човек не може да си позволи голяма и скъпа клиника, но има и съвсем прилични малки клиники. Тук ви посочих 3 големи и 1 малка, в която ние ходим, защото просто имаме огромно доверие на доктора.

От сърце ви хпожелавам успех, знам колоко е тежко да гледаш болно кученце