За тези които не са виждали ето ТОВА е едно от упражненията описани в текста с правилата . Да си призная аз ако видя голдън да ходи и да се държи по тоя начин ще си помисля че нещо не е наред

Сегашната политика на клуба залага едновременно на три важни неща при развъждането на клубните кучета: здраве (необходими задължителни здравни изследвания), характер и екстериор – необходими минимум две отлични оценки от киноложки изложби (Получаването на две отлични оценки означава, че кучето е определено от поне двама съдии като "отличен представител на породата", т.е. най-малкото няма недопустими отклонения от стандарта по отношение на екстериор и поведение).marin4eto_50 написа:Аз ще продължавам да настоявам за отговор. Смятам, че е редно да получа такъв. Сегашната политика на клуба показва, че се залага най-вече на екстериор, а по мое скромно мнение, характерът и екстериорът трябва да вървят ръка за ръка. Не бива да се правят компромиси с едното за сметка на другото. Интересувам се защо е отпаднал този важен компонент и не мога да разбера защо мълчанието продължава. Нещо нередно ли питам?
Точно така е, да. За всяка порода типичният характер и поведение са точно толкова важни, колкото и екстериора, и именно затова са описани във всеки стандарт на порода. Когато кучето е в ринга за оценка, то се оценява от съдията на база на това доколко се доближава като екстериор и поведение до идеала, описан в стандарта.Dessi199 написа:В оценителните листи на Фрея не веднъж е било писано "чудесен характер" или "прекрасен характер" - значи обръщат внимание на това. И съм сигурна, че ако е забелязан някакъв проблем в това отношение също биха го отбелязали. И съответно кучето не би получило отличната оценка. Поне според мен би трябвало да така.