Проблем с кучетата от развъдник Snow Cool ?

Всичко свързано с развъдната дейност на клуба. Правилници, кучила, съвети...
Неси
Потребител
Мнения: 724
Регистриран: чет ное 10, 2005 2:51 pm
Местоположение: София

Мнение от Неси » нед фев 21, 2010 5:37 pm

Това, че прекрасни кучета като Анук и братчетата му са крипторхи е много лошо и вашето разочарование е разбираемо. Убедена съм обаче,че собствениците на развъдника страдат заради това не по-малко от вас. Тяхното отношение към отглеждането и развъждането на Зора винаги е било изключително отговорно, така че тук за недобросъвестност не може да става въпрос.

И да, хубаво е да се дава гласност на проблемите в развъждането на породите, може би ако повече хора го правеха тези проблеми нямаше да са толкова много. Надявам се само тази тема да не се превърне в лов на вещици, защото такива няма.

Потребителски аватар
KBK and Ashley
Потребител
Мнения: 94
Регистриран: нед авг 09, 2009 9:21 pm

Мнение от KBK and Ashley » нед фев 21, 2010 5:55 pm

Здравейте и от мен. Аз съм собственика на Ашли от този развъдник. Днес разговарях няколко пъти със собственичката на татко Монти - Милена, познавам няколко от кучетата от 1-то кучило, на което Монти е татко и с тях няма никакъв проблем. Аз изобщо не съм запознат с генетиката и т.н., но пък все си мисля, а и това което съм чувал като коментари е, че този проблем може да се е зародил доста преди Монти и Роксана да ги е имало, те може и да нямат този проблем, а точно този ген да се е проявил сега. Има гени, които могат да се проявят през няколко поколения, така че не мисля че е уместно да се коментира с толкова обвинителен тон. Имам въпрос - как точно ще се докаже кой е носител на този ген, като няма такова изследване??? Или гените не може да се предават през 1 или няколко поколения??? А и как точно ще се каже кое от женските е носител на този ген, и дали изобщо има някоя от тях, която е носител???

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Мнения: 1240
Регистриран: съб ное 03, 2007 5:44 pm
Местоположение: Хасково

Мнение от goldroks » нед фев 21, 2010 6:02 pm

borisg написа:
eli i maxi написа:ristana, щеше да е хубаво, преди да адвокатствате, да се поинтересувате, кой на кого, какво и кога е казал!

Преди собствениците на Анук да започнат с "генералните обобщения", може би са се опитали да "изяснят дискретно въпроса". Най-малкото, което е, те са запознати със състоянието на останалите мъжки кучета от кучилото!

Ако това ще ви успокой, аз като, човек нямащ нищо общо с тези кучета, знам за този проблем от няколко месеца, което само по себе си би трябвало да означава, че по този въпрос е имало дискретно изясняване!
По-точно не можеше да бъде казано.
Не виждам нищо лошо в това стопаните на кученцата от кучилото да предприемат действие след като са констатирали, че развъдника не дава съвсем качествено поколение. От едно куче винаги има очаквания; за да се оправдаят тези очаквания стопаните се обръщат към легитимни развъдници; когато предлаганата "стока" не покрива очакванията, които се регламентират от развъдника, стопанинът има пълно право да обяви гласност на проблема с цел да се избегнат бъдещи кръстоски. А страничната гледна точка относно етични принципи и пр. в случая е напълно излишна, защото вкарва допълнително напрежение и става източник на грешни заключения от някой чел-не-дочел.
Тук вече не мога да замълча.
Ние като развъдник сме направили ВСИЧКО по силите си за да излязат здрави кученца. Случващото се не ни е никак безразлично, но за жалост нито можем да променим фактите, нито можехме да го предотвратим по някакъв начин. А относно това че не сме "оправдали регламентираните от нас очаквания" - а какви смяташ са те, по-точно? И двамата родители са изследвани за определени наследствени болести, които се изискват от клуба, имат отлични показатели. А дали няма да се появи нещо друго, това не ни е дадено да знаем.
За в бъдеще ще предотвратим такива случки в развъдника като оставим това кучило 1во и последно за Роксана.
Изображение

Потребителски аватар
borisg
Потребител
Мнения: 151
Регистриран: вт яну 05, 2010 6:37 pm
Контакти:

Мнение от borisg » нед фев 21, 2010 6:22 pm

goldroks написа: Тук вече не мога да замълча.
Ние като развъдник сме направили ВСИЧКО по силите си за да излязат здрави кученца. Случващото се не ни е никак безразлично, но за жалост нито можем да променим фактите, нито можехме да го предотвратим по някакъв начин. А относно това че не сме "оправдали регламентираните от нас очаквания" - а какви смяташ са те, по-точно? И двамата родители са изследвани за определени наследствени болести, които се изискват от клуба, имат отлични показатели. А дали няма да се появи нещо друго, това не ни е дадено да знаем.
За в бъдеще ще предотвратим такива случки в развъдника като оставим това кучило 1во и последно за Роксана.
Не реагирайте толкова остро, защото не ви нападам. Пределно ми е ясно, че развъдниците няма как да са дипломирани генетици.
Пак повтарям, подкрепям стопаните да дадат гласност на проблема, но не подкрепям мненията, които са против това - избийте си от главата, че ви нападам или ви обвинявам. Извинявам се, ако съм ви прозвучал така. :)
Be pretty! It's no harder than being happy :)
Изображение

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Мнения: 751
Регистриран: вт авг 11, 2009 7:25 pm
Контакти:

Мнение от gvpekov » нед фев 21, 2010 6:31 pm

Обаче на мен не ми ясно кой къде направи обвинение към някого ? Може проблема да идва от някой дядо от баба от пра родители от майката от бащата или от комбинацията на 2те кучета .... Ние това не го знаем и мисля че няма как да го знаем . Идеята е да се каже че го има този проблем да го знаят всички засегнати и хората от клуба. Както всички останали собственици и ние сме видяли майката , преценили сме че е много хубаво куче добре гледано и сме си взели куче от нея. Този проблем се е появил след време и ние не обвиняваме никого, нито организираме лов на вещици или каквото и да било .

Относно това дали може да се докаже или не и дали могат да се размножават женските трябва да кажат от клуба .Все си мисля че е по-добре да го знаете преди да си размножите кучетата и да го имате в предвид.
Георги Пеков
www.milinkamuk.com

If you think dogs can't count, try putting three dog biscuits in your pocket and then giving Fido only two of them. ~Phil Pastoret

Math is like love : a simple idea but it can get complicated.

Потребителски аватар
Bisito
Потребител
Мнения: 88
Регистриран: чет авг 06, 2009 6:00 pm
Местоположение: София

Мнение от Bisito » нед фев 21, 2010 6:31 pm

Хора, за един ден тази тема от ИНФОРМАТИВНА се превърна в същинско БОЙНО ПОЛЕ!
Наистина емоциите ни идват в повече (както разбрахте са се трупали няколко месеца), но все пак смятам, че мотивът да се каже открито за проблема е, за да се учим от случилото се. В тази връзка благодарности на Красен за научната статия за болестта.
Никой не иска да отмъщава, сочи с пръст, търси изкупителна жертва за историята. Все пак никой не ни е накарал насила да си вземем бебетата! Както изглежда развъдната дейност се оказва много неблагодарна работа и нека всички бъдещи развъдчици, които четат тези редове да премислят нещата преди да се нагърбят с това.

Потребителски аватар
fishermen
Потребител
Мнения: 154
Регистриран: ср юли 08, 2009 12:47 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от fishermen » нед фев 21, 2010 6:33 pm

Като цяло мисля, че в случая виновни неможе да има. Единствените виновни са гените. Подкрепям изцяло мнението на KBK and Ashley. Единственото, което можем да направим от тук нататък е да продължим да си гледаме любимците все едно нищо не е станало. Ние така и ще направим. Да, кофти е, че няма да създадат поколение, което ще радва и други като нас, но такъв е живота. И вместо да водя Арагон на изложби ще го използвам по предназначение - ще ми помага в лова. Все пак не би трябвало да възникват спорове. Тук е място където да обсъждаме проблеми и да си помагаме взаимно. Аз така мисля.
D.Fidanov

NikolkA
Потребител
Мнения: 10
Регистриран: пет юли 10, 2009 9:24 am

Мнение от NikolkA » вт фев 23, 2010 10:13 pm

Здравейте, днес се прибрах и много дълго време се чудех, дали да пиша по тази тема. Аз заедно със Saso сме собствениците на Лео, който е от същото кутило. След дълго мислене реших да ви разкажа нашата история и така да отговоря на някой въпроси свързани с бащата.

Още когато Лео беше на 4 месеца се чудехме кога трябва да изпадат тези велики топки и питахме нашата ветеринарка, коята каза, че попринцип вече трябва да са изпаднали, но да поачакаме малко. След като стана на 5 месеца и продължи да няма такива и поредния преглед и разговори остановихме, че това може да е генетичен проблем. съответно аз почнах да звъня на собствениците на майката и бащата, като ми се стори по-логично да се обадя първо на себственичката на Монти. След обстоен разговор с нея разбрах, че Монти не е имал такъв проблем и че това не му е първото кутило и предното не е имало проблем и също така, че неговоте родители и братчета също не са имали такъв. След което се обадих на собственичката на Роксана, на която обяснявайки и за какво става дума ми каза не мога да говоря сега по-късно ще се чуем и ми затвори телефона. аз сътветно я потърсих пак по-късно и тя ми каза, че не знаела какво става и някакви такива работи. В течение на разговора ми каза, че искала Красен да го види явно на установи, че Лео няма топки (нещо, което ние вече сами се бахме забелязи). Попитамве дали може да даде телефона ми на Красен и аз се съгласих. Той ми се обади на следващия ден (понеделник) късно вечерта, като ме пита, дали може да се видим сега и аз му казах, че нямам възможност. Каза ми, че ще ми се обади в четвъртък да го види и аз от 3 месеца чакам да ми се обади в четвъртък, но това е дръга теме на разговор. През цялото време аз поддържах връзка със собственичката на Авалон да ми казва, какво се случва с нея и другите кученца. И въпреки всичко аз се надявах през това време да му изпадат, но уви не се случи.

Много се радвам за това, че я има тази тема и че някой си е направил труда да покаже какво се случва с нашите кучета. Аз съм на мнение, че това не е нормално и от който и да е дошъл проблема да вземе мерки и повече да не развъжда кучето си. Както бих посъветвала и всички собственици на кученца от това кутило, защото аз лично не бих причинила на никой такова нещо, каквото се случва и на нас.


Това, че той няма топки не ни кара да го обичаме по-малко или нещо подобно, а направотив той си е нашето куче и ние го обичаме ужасно много. Иска ми се наистина някой да вземе мерки по този проблем и да не остане скрит, защото това наистина е нещо сериозно!

Потребителски аватар
Nade
Потребител
Мнения: 164
Регистриран: вт дек 22, 2009 1:54 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от Nade » вт фев 23, 2010 10:29 pm

Здравейте,

Чудесно е, че въпреки вътрешните си спирачки, разказахте вашата история! Смятам, че всички ние "страничните наблюдатели", съпреживяваме цялата история заедно с всички вас - потърпевшите! Самата аз, до скоро треперех, дали и нашето куче няма да страда от същия проблем, тъй че отлично разбирам положението ви! Смятам обаче, че виновни няма и трябва да намерите сили да продължите напред! Това са и част от предимствата, даващи ни този форум - да споделим и да бъдем разбрани! Кучетата ви са чудесни и съм убедена, че въпреки трудностите, Ви предстоят още много щастливи моменти заедно!!!!!!!!!

Поздрави от всички нас :)

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения: 1436
Регистриран: пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » вт фев 23, 2010 10:58 pm

Вече не се обсъжда дали има виновни или не, аз дори в началото не усетих нападателен тон или упреци ! В момента се говори за отношение и ако такова не е показано - много тъжно! Това което чета в предпоследния пост ме озадъчава безкрайно много ! Да наясно съм, че всеки си има работа, семейство, но ако си се хванал да развъждаш кучета след това е редно да отделиш достатъчно време за ВСЯКАКВИ впроси и съвети, каквито биха могли да имат техните собственици ! Не искам това да се приема като поредната забележка към когото и да е, аз не съм на ничия страна, просто изразявам мнение, а това е мое право !
I know tonight that there's an angel up on Heaven's highest hill
And no one there can hurt you baby, no one ever will

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения: 3198
Регистриран: ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение: Бургас/София

Мнение от Красен » ср фев 24, 2010 4:17 am

NikolkA написа:В течение на разговора ми каза, че искала Красен да го види явно на установи, че Лео няма топки (нещо, което ние вече сами се бахме забелязи). Попитамве дали може да даде телефона ми на Красен и аз се съгласих. Той ми се обади на следващия ден (понеделник) късно вечерта, като ме пита, дали може да се видим сега и аз му казах, че нямам възможност. Каза ми, че ще ми се обади в четвъртък да го види и аз от 3 месеца чакам да ми се обади в четвъртък, но това е дръга теме на разговор.
Само искам да уточня, че аз нямам нищо общо с гореописания случай, най-вероятно става въпрос за друго лице, а не за мен - доколкото знам, в този клуб само аз се казвам така...

Моля да се уточни!!!

NikolkA
Потребител
Мнения: 10
Регистриран: пет юли 10, 2009 9:24 am

Мнение от NikolkA » ср фев 24, 2010 10:21 am

Красен написа:
NikolkA написа:В течение на разговора ми каза, че искала Красен да го види явно на установи, че Лео няма топки (нещо, което ние вече сами се бахме забелязи). Попитамве дали може да даде телефона ми на Красен и аз се съгласих. Той ми се обади на следващия ден (понеделник) късно вечерта, като ме пита, дали може да се видим сега и аз му казах, че нямам възможност. Каза ми, че ще ми се обади в четвъртък да го види и аз от 3 месеца чакам да ми се обади в четвъртък, но това е дръга теме на разговор.
Само искам да уточня, че аз нямам нищо общо с гореописания случай, най-вероятно става въпрос за друго лице, а не за мен - доколкото знам, в този клуб само аз се казвам така...

Моля да се уточни!!!


Собственичката на Рокси ми каза, че ще ми даде телефона на Красен, който е развъдчик за да види Лео. Ако това сте вие, значи имате общо с гореописания случай.

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения: 2134
Регистриран: нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение: София

Мнение от eli i maxi » ср фев 24, 2010 10:26 am

Може би е искала да каже Краси, от развъдник Красини, който е производител на Роксана!
Той и Красен не са един и същи човек!

NikolkA
Потребител
Мнения: 10
Регистриран: пет юли 10, 2009 9:24 am

Мнение от NikolkA » ср фев 24, 2010 10:30 am

Възможно е. Аз не знам кой кой е и какъв е, но който и да е ми се обажда в четвъртък от 3 месеца. Но както написах по-нагоре това е тема на друг разговор, а тук не става дума за това кой ми се е обадил и кой не

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения: 1436
Регистриран: пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » ср фев 24, 2010 1:30 pm

Напротив - трябва да се знае, кой е казал, че ще се обади, а не го е направил! Говорим за това, че явно някой не се е отнесъл отговорино към вашият проблем/тревоги/притеснения! На мен Красен Хаджиев преди време ми отдели доста от личното си време, за да проведе телефонен разговор с мен и да ми обясни надълго и нашироко, защо моето куче не може да получи родословие, което и тогава и сега ми прави голямо впечатление !
I know tonight that there's an angel up on Heaven's highest hill
And no one there can hurt you baby, no one ever will

Отговори