Страница 1 от 1

Как се издава родословие

Публикувано: пон юни 05, 2006 10:47 am
от topsi
Пускам тази тема че вече няколко човека ми казаха ,че след като кучето получи 2 отлични отценки щяло има родословие.
Родословиетео е документ за произход , не за качество.Там пише кои са майката и бащата , бабата и дядото и така до 4-то коляно.Ако кучето има отлични отценки това не значи че се знае кои са родителите му.Всяка страна има определени правила които трябва да изпълни женското и мъжкото куче за да могат да дават поколение.Ако тези правила не са изпълнени бебетата пак няма да имат родословие , независимо че майката и бащата имат.Правилата за България са тези: http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=146
Ако си купувате кученце и ви кажат че ще ви дадат родословието на майката и на бащата пък вие ще си извадите родословие, не се връзвайте, няма да можете. Родословието се вади от собственика на женското куче , а не от новите собственници.

Публикувано: пон юни 05, 2006 11:11 am
от Peter_Topsi
Ти си ме изпреварила с минути. Тъкмо си мислех да пусна подобна тема.

ХОРА, НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ !!!!!
Обръщам се към всички, които тепърва ще си купуват кученце. Не се подлъгвайте по такива обяснения, че с родословията на майката и бащата ще можете да си извадите родословие на кученцето - ТОВА Е ЛЪЖА!!!
За да няма кученцето родословие, най вероятно родителите не отговарят на условията за изваждане на родословие от клуба. А условията са направени такива, че гарантират поне до известна степен, че кучето ви няма да има сериозни генетични дефекти и ще притежава нужния за тази порода характер и екстериор.
Когато купувам Голдън Ретривър, аз искам именно голдън, а не жълто куче приличащо на голдън с нрав на питбул. Именно родословието е едно от нещата, които донякъде ми гарантират това.

ВТОРАТА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА !!!
Ако кучето ви получи 2 отлични оценки от експерт, то вие ще получите родословие - АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!
Кучето ви може да получи 2, 3, 10 отлични оценки и това ще показва, че въпреки всичко сте попаднали на куче притежаващо екстериора и характера на голдън ретривър, но родословие НЯМА КАК да бъде издадено. Сигурен съм че това ще е най-прекрасното куче на света, но то няма да може да бъде използвано за развъждане и неговите деца също няма да получат родословия.

ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ПОДЛЪГВАМЕ ПО ПРИКАЗКИТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ!

Когато искате куче от дадена порода, търсете клуба по породата, те най-добре знаят как да ви упътят за купуването на хубаво и здраво куче с РОДОСЛОВИЕ.

РОДОСЛОВИЕТО НЕ Е СНОБАРИЯ! То не се използва само за водене на кучетата по изложби - това е неговят АКТ ЗА РАЖДАНЕ, какъвто всеки един от нас хората притежава. Такъв трябва да притежава и всяко куче.

Публикувано: пон окт 25, 2010 3:07 pm
от eli i maxi
Може да се явявате на изложба, но само за експертна оценка - кучето няма да получава титли.

Публикувано: пон окт 25, 2010 3:10 pm
от eli i maxi
Нали написах вече как ?!?
Отивате на изложбата, плащате си таксата, явявате се за експертна оценка!

А в началото на тази тема е обяснено за родословието!

Публикувано: пон окт 25, 2010 3:12 pm
от eli i maxi
Форумът има ТЪРСАЧКА!!!!!

http://bulgoldens.com/forum/search.php