Красиво започваща история завършваща с лайна

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения: 1293
Регистриран: ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение: Plovdiv

Красиво започваща история завършваща с лайна

Мнение от Danyna » съб яну 31, 2009 4:41 pm

Здравейте хора,
Започвам нова тема, защото ми се ще повече четящи и пишещи хора тук да я видят. Та историята започва днес с трескава сутрин за предстояща изложба. Зимно дог шоу - предвещаваше голяма забава за нас и кучовци. Пристигнахме пред закритите кортове, където беше мероприятието, свалихме Теро от колата и той пощръкля. Никакви команди като не, на място, седни не го спираха и той подскачаше, и се дърпаше като обезумял. Казвам на Петър - дай да го разходим, превъзбуден е, имаме време, нека се поуспокои. Да ама не, Теро беше решил да покаже всичките си магарии на куп. Споглеждаме се с Петър и се чудим има ли смисъл да го вкарваме вътре, той ще ни побърка в това си състояние. Това е втора седмица, в която не сме го водили на хълма за среща със себеподобни и явно липсата им не му се отразява добре. И в този момент поглеждам към сина си и установявам, че целият му панталон и обувките са в лайна. Не сме ходили по трева, през цялото време бяхме пред спортния магазин до кортовете, откъде тези лайна!?! После като погледнах плочките и очите ми преброиха поне пет пресни купчинки. Лентата в главата ми се завъртя и попаднах във входа на блока на моите родители, който винаги мирише на лайна, защо ли, защото в апартаментите живеят няколко булонки и кокер, на които само чистачката чисти изхожданото, веднъж седмично. После мислено се прехвърлих на изложбата в Стара Загора, където организаторите любезно помолиха стопаните на кучета да се погрижат и запазят Пряпорец чист и след мероприятието. Да ама не, на втория ден вече се ходеше на пръсти, като включително и в нашия ринг имаше лайно, което подлудяваше кучовци. След това отидох на хълма, където водим Теро да играе със себеподобни, защото живеем на село и освен нас, и наши познати човеци, контакт с други животни няма, а му е нужен. Последният път там и тримата бяхме в положението, в което попадна детето сега...
Нека хората, които си почистват след животинката да не ме корят, но се оказва, че няколко птички пролет не правят. Една държава е такава, каквито са хората в нея. А тя се оформя на една голяма тоалетна, дали е българска или турска, няма да споря, но хигиената и зависи единствено от нас. Няма да продължавам с лайняната хроника, просто ми се ще да апелирам към организаторите на изложби, когато записват кучетата освен установените документи, моля ви, изисквайте и показване на найлонови пликчета, а ако нямат не ги допускайте до ринговете. Така завърши нашата история започнала с трепети и вълнения, а завършила със скорострелно прибиране с подвити опашки.

Потребителски аватар
Чарли
Потребител
Мнения: 1534
Регистриран: съб яну 28, 2006 8:14 pm
Местоположение: Plovdiv
Контакти:

Мнение от Чарли » съб яну 31, 2009 5:00 pm

:( да, наистина е жалко това, което се случва в България. Всички имат претенции, да са на повод кучетата- разбирам ги, всичко може да се случи.вНо от друга страна съм имала и случаи, когато някой те види да си събираш преработената храна от собственото ти куче ти вика: " Ти да не си луд/а? Никой не събира...я го стави там ", но в момента в който настъпи някое л ... о ще се разкрещи, че някой точно тук е намерил да си доведе кучето да се изходи, и че няма грам възпитание..... Няма угодия на нас, тези които си събират акитата няма да променят мисленето на другите, и по изложбите хората ще си останат едни и същи. Цапащи и събиращи ......
Не мога да разбера - унижение ли е това, което във всяка нормално развиваща се държава е нормално ???
Изображение

*Такъв е Животът*
www.lorindelybg.webs.com

Valia & Kara
Потребител
Мнения: 3047
Регистриран: съб ное 19, 2005 2:08 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » съб яну 31, 2009 7:29 pm

Току-що гледах Карбовски и "Отечествен фронт" по НТВ и честно казано си мисля, че с всеки изминал ден хората в България стават все по-лоши и безотговорни. Не виждам кое е толкова трудното да си събираш след кучето, но виждам как малките полянки пред блоковете са минно поле. Не виждам защо е трудно да си водиш кучето на повод, но виждам как все повече хора гледат мен и кучето като най-големите им врагове. Не знам...някога ще се променят ли към добро нещата в нашата страна?

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения: 1293
Регистриран: ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от Danyna » съб яну 31, 2009 7:47 pm

Валя, всъщност става въпрос за един и същ типаж българин, бил той с куче или без. Едни разкопават градинките пред блоковете и засаждат зеленко, а другите без никакъв срам от осмият етаж си хвърлят торбата с буклука върху токущо посаденото цвете. То е начин на мислене и възпитание...

Потребителски аватар
Хулиган
Потребител
Мнения: 326
Регистриран: пет юни 29, 2007 1:49 pm

Мнение от Хулиган » съб яну 31, 2009 8:02 pm

Danyna, ходил съм 2-пъти в Турция и мръсна толатна не съм видял! Българските няма да ги коментирам.
Явно ще е до манталитет и възпитание.
Тука обаче и обществото играе голяма роля, защото не сме друго освен едно стадо. И повечето овчици правят това което правят другите овчици.
Така че, освен да се примириме с ролята на черната овца, докато не бъдеме признати за бяла, друго варянт не виждам :evil:
Изображение
Каквото има за изяждане, трябва да се изяде!

Valia & Kara
Потребител
Мнения: 3047
Регистриран: съб ное 19, 2005 2:08 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » съб яну 31, 2009 8:16 pm

Ама май това признаване за бяла овца ще отнеме 5-10 поколения, както беше написала Светлана. На мен не ми се чака толкова...Съседчето ми на 15 години до скоро не си събираше след кучето, но след няколкодневно мрънкане от моя страна :oops:, си се разхождаме с кучешки акита, защото наблизо няма кошчета.
За специалката ще купя пликчета за акита. На всеки участник ще давам и ще осигуря големи пликове, в които да се изхвърлят. Може да звучи грубо и нямам право да го правя, но ще правя забележки, ако някой не си събере след кучето. Ако ние, които се интересуваме от кинология не даваме пример, то кой?

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения: 1293
Регистриран: ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от Danyna » съб яну 31, 2009 9:52 pm

Хулиган, страното е че това не ни е заложено от нашите баби и дядовци. Ние с Петър решихме да живеем на село, на 17 км. от Пловдив, защото искахме да сме далеч от шумния град и сутрин очите ни да се радват на зелено. Е няма такава мръсотия на село, каквато е в града. Няма баба или леля на село, където пред къщата да не и е изметено и измито, така си възпитават и децата. Разбира се при тях проблемите идват от другаде, но откъм чистота в къщи и общите площи нямат никакви проблеми. И ако някой не си почисти, с основание си му правят забележка, а човека отсреща потъва от срам. Някак си в малкото село имат изградени повече усет за цялост и близост, и си помагат, и избягват скандали. Естествено имат изключения, но множеството избутва черните овци и ги игнорира. В града нещата стоят по друг начин - много хора - губи се цялостта. Трябват ни добри управници да създават правила, да контролират и да глобяват, иначе на тези които искат да им е чисто ще ни се изпилят нервичките, докато ни признаят за бели овце.

Валя, съгласна съм с теб. В нашето село на стопаните на домашните любимци трябва да си правим забележки и да се поправяме, защото е за благото на всички ни.

Потребителски аватар
kera i eva
Потребител
Мнения: 90
Регистриран: чет окт 09, 2008 9:03 am

Мнение от kera i eva » ср фев 04, 2009 4:29 pm

Признавам, че събирам тротоарните само. Моята в 90% от случаите ходи тротоарно. Май ще почна да събирам и тревните, така и така са по-малко. Иначе до парка са 500 метъра по 20кг на месец (площ 0,6кв.м) при тротоар широк 120см. Колко месеца са необходими само на моята, за да го покрие плътно. Тази картинка си е представих като я взех и почиствам след нея, не знам дали българите страдат от липса на въображение или трябва да се подменят текстовете на задачите по математика в училище, но със сигурност трябва да има контрол и глоби.

Потребителски аватар
Belinda & Adhara
Потребител
Мнения: 407
Регистриран: пет ное 25, 2005 12:56 pm
Местоположение: София

Мнение от Belinda & Adhara » чет фев 05, 2009 2:16 am

Това с "тротоарите" , май ни е генетично заложено :oops: , но поне ме научи да не излизам на разходка без пликчета за отпадъци! Колкото до глобите , и аз съм за , но като гледам околния хаос ,съм доста обезверена.
ADHARA ALYSE FYREX GOLD- DARY

BIANCA MERRY-MAKING NICHOLAS - BELINDA
05.08.2005 -16.09.2008
Ще те носим винаги в сърцата си Слънчице!!!

Отговори