Страница 1 от 11

Брейви(Дейви) също се задоми :))

Публикувано: съб окт 09, 2010 1:38 pm
от korneliq
Любимецът ми Brave Heart (Брейви) от Викториа Голдънс си е вече у дома :) Всъщност той ще си има две къщи- при нас с приятеля ми и при майка му и немската й овчарка :) Като пътуваме ще се редуваме в гледането му, но най-добре ще е да си го взимаме с нас на вилата, където ще сме всички заедно (с още 2 кучета и 1 котка).

Сега да разкажа малко за първите дни на момчето, пък за снимки ще почакате (имам цяла колекция, но доколкото разбрах трябва да ги кача някъде, за да мога да ги пусна тук...даа сигурно има тема за това, после ще потърся).

Взехме го в една дъждовна вечер, ама нямаше как, за втори път ходихме да го видим и не издържах повече и исках веднага да си го вземем :) Запознахме го с доста хора, всички са луди по него, той си спа в колата и май му харесва да пътува (чудесно, защото ще му се налага доста :) Но от стреса и емоциите, и от това, че е бил къпан наскоро, малко настина момчето. Хърка като спи и леко грухти през останалото време :lol: Заведохме го на лекар и му дадоха имуностимулатори, струва ми се, че се оправя и вече по-рядко диша така странно.
Още първия ден научихме " седни" и "ела", е, обичаме да се катерим с предните лапи по нашите си хора, особено когато са на масата, и тогава чак от 10тото " седни" слушаме. После пък получаваме хубаво парченце кашкавал, но надушваме, че има още- и пак почваме да се катерим и така до безкрай :lol: Когато пък ни оставят сами и ни затворят в един коридор и една стая, почваме да скимтим- ама не какво да е скимтене, ами все едно птичка чурулика. Е, понякога след няколко минути за ужас на съседите преминаваме в квичене и вой, но ако сме тихи, после получаваме лакомство ;)
Единственият ни проблем засега е пишкането- пишкаме си където ни падне, уж се учим на вестник, уж се учим в банята, ама няма голям ефект засега. Нищо де, като се съберем с другото куче ще вземем пример.
Купиха ни играчки и по обяд ни хващат лудите, търчим из целия апартамент, гоним всичко, дъвчем всичко ( най-обичаме четката чистене на тоалетната, даже си я прибрахме в легълцето още първия ден. Взеха ни я, ама си намерихме друга четка на другия ден- няма да ме надхитрят ;) Освен това изядохме една осмица- на мобилния телефон, ама той стар, де, време му е за смяна! Освен това тя сама си падна! Чехлите няма да ги споменавам, прекалено са класически :lol:
Много смешно подскачаме като играем с топка :) И сме мнооого гальовни, от всичко най-ни е кеф да ни гушнат и да заспим така. Уж не трябва да се качваме на леглата, ама на нас ни е слаб ангелът и понякога се гушваме на дивана с него тримата и той си умира от кеф :) И заспива на секундата...
Първата нощ мислехме да се възпитаваме и да спим в коридора, но после решихме да не мъчим момчето и му сложихме леглото в спалнята до нас, на отворена врата за пишкане в коридора (досега само 1 път се изпишка в спалнята, и то когато беше сам). Малко е студена стаята и му пускаме печка, освен това си пожертвах един стар вълнен пуловер, който е точно в неговия цвят :)

И сега най-важното! Днес доказахме на всички, че сме истински голдъни! Остави ги паспортите и родословието- ако не влезеш в първата огромна кална локва, пълна с различни боклуци, кой от кой по-мръсен, никакъв голдън не си! Слава Богу, ние издържахме този тест и хубаво си изцапахме лапите и коремчето, че даже се опитахме да пием оттам. Е, преди това си умряхме от страх от разходката и клекнахме в асансьора- ни напред, ни назад. Взеха ни на ръце, пуснаха ни на поляната на слънце, и в началото пак така- лягаме и отказваме да участваме в това унизително изпълнение ходенето на каишка. Но накрая се отпуснахме и разтичахме, а като видяхме локвата вече нямаше какво да ни спре :lol: Разбира се, едвам дочакахме да се приберем, за да се изпишкаме, но това си е съвсем в реда на нещата!

Сега чакаме обедното ядене и имаме някакви странни планове пак да излезем на слънце за няколко минути и уж да пишкаме там, хм, ще се опитам да направя всичко възможно да си пишкам вкъщи в хола, както си му е редът!
Ами това е от нас засега, в момента сме гушнали една вълнена пола и спим под масата, изтощени от това страшно място Навън.
Ще гледаме в скоро време да качим снимки :) Много кални лапи от Брейви, пардон, поздрави!

Публикувано: съб окт 09, 2010 1:48 pm
от eli i maxi
Честит нов член на семейството!

Да е жив и здрав и много да ви радва!

Публикувано: съб окт 09, 2010 1:59 pm
от korneliq
Мерси :) Сега ще се опитам да кача снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Публикувано: съб окт 09, 2010 2:31 pm
от marin4eto_50
Здравейте и от нас и сестричката Кара(Butterfly) :) Да ви е честит новият член на семейството и да ви радва много! Всичко,което прочетох за Брейви ми се струва доста познато :wink: Единствено сме пропуснали да се изкъпем в локва,но има време :lol:

А за снимките-незнам откъде сте гледали как се качват,но за всеки случай ще ви дам този линк http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=1713
Аз оттук разбрах най-добре как точно става :D Дано ви е от помощ

Публикувано: съб окт 09, 2010 4:10 pm
от korneliq
Мерси :) Много поздрави на Кара от Брейви :)
Мерси и за линка,сега вече успях да ги кача :))

Ние разбира се колкото и да се разхождахме, не се изпишкахме. Видях, че се измори, и го прибрах, и разбрира се вкъщи веднага :) Дано като го разходим с другото куче, да вземе пример...или ако знаете някакви други хитринки? Има време де, още му е ново всичко навън и последното, за което се сеща, е пишкоакането...

Публикувано: съб окт 09, 2010 4:49 pm
от marin4eto_50
Брейви е истински красавец :)

Колкото до пишкането навън-ще го направи когато най-малко очакваш.Трябва си време. Аз си избирам една дума като команда(например "побързай" или "ще ходиш ли") и докато ходи на пеленката й казвам думичката.По този начин би трябвало да започне да я свързва с действието :wink: И когато сте навън казваш командата.

Публикувано: съб окт 09, 2010 5:26 pm
от vesi_burt
Добре дошли с красавеца Смело сърце - направо е хубав като момиче, пу, пу! :lol: И много си приличат със сестричката Кара!
Пожелаваме ви страшно много хубави моменти и белички заедно!

Публикувано: съб окт 09, 2010 6:00 pm
от korneliq
[quote="vesi_burt"]Добре дошли с красавеца Смело сърце - направо е хубав като момиче, пу, пу! quote]

ох, недей така за пола, че и аз като го видя и все му говоря в женски род :)) знам много добре, че е мъжки, ама някак забравям и почвам " момичето ми", " ами тя иска еди какво си" . Ужас :lol:

Иначе мерси и на теб за пожеланията :)
А с кара наистина много си приличат :)

Публикувано: съб окт 09, 2010 7:47 pm
от Красен
Добре дошли!

А щом е шотландец и то смело сърце - няма как, ще носи пола! Нищо, че е момче! 8)

Публикувано: нед окт 10, 2010 5:04 pm
от veli777
Добре дошли и от нас с Вяра :) Брейви е голям красавец, а и с такива любящи стопани едва ли ще се чувства зле :) Поздравления!

Публикувано: нед окт 10, 2010 5:12 pm
от Melina
Добре дошли!
Радвам се, че намерихте Вашето кученце! Както не веднъж съм казвала, Вие сте ми еталон за разбран потребител, четящ какво му се пише! - научихте се за изследванията, за родословията...
Желая Ви прекрасен живот заедно и много весели моменти! :D

Поздрави,

Мели

Публикувано: нед окт 10, 2010 10:11 pm
от korneliq
Мерси на всички за посрещането :) И на Мели за милите думи :) Не знаех, че изобщо някой ме помни, хубаво е :)

Сега да се оплача...защо никой не те предупреждава, че като си вземеш куче, му отделяш половината от сърцето си, и като се разделите, се чувстваш, все едно си само половин човек :( такава липса никога не е имало...оставихме го да свикне с другото куче и с другия си стопанин тази вечер, но май няма да стане така. Още на вратата рев, рев, и по целия път до вкъщи, а после като му видях играчките и разкъсаните навсякъде списания и вестници иии ох пак ще почна. Май няма да го даваме повече, освен ако не се наложи много. Ако трябва, ще вземем второ куче за майката на приятеля ми (нейното е много старо и болно), ама не знам дали ще издържа да се отделяме така често :( Не очаквах да съм толкова "лигава", честно..предупреждавам всички отскорошни собственици на кучета, първата раздяла ще е тежка!

Иначе днес изкарахме страхотен ден с кучо, първо го похвалиха при ветеринаря, че е оздравял и може да излиза повече, обезпаразитиха го, после го заведохме на вилата- там веднага се отпусна, явно усети, че като има двор не е страшно :lol: дивя и тича цял ден, яде пръчки и шишарки, и- най-важното!- два пъти се изпишка навън. Е, не беше с голяма охота и после вкъщи разбира се пак, но все пак е добро начало. Уф и сега като помисля, че след тоя хубав ден го изоставихме и ми се къса сърцето :( Но съм сигурна, че е в добри ръце и скоро ще се успокоя, пък май ще си го взема при първа възможност, най-добре утре :lol:
не ми обръщайте внимание, аз както казах, не съм по принцип така лигава, не знам какво направи това бебе с мен :?

Публикувано: пон окт 11, 2010 9:55 am
от Lenard
Голям сладур е малкият! Според мен не трябва да го давате. Някаде бях чела, че изобщо не е хубаво да се разделяш с малко кученце. То тепърва свиква с вас и се учи как да се държи. Отделно то страда както и вие. Идеята за две кучета е много добра :)

Публикувано: пон окт 11, 2010 10:13 am
от Чарли
Честито бебе :) Много се радвам за теб korneliq, пожелавам Ви много, много години съвместна радост с Брейви и нестихваща любов.
Голям сладурчо е малкия.

Публикувано: пон окт 11, 2010 10:15 am
от hrissito&buddy
Добре дошли!
Това е второ посрещане и за Корнелия, и за Брейви. И двамата ги познавахме поотделно, а сега вече и заедно.
Много щастие и здраве, и да ни радвате с повече снимки на смелото момче!