От 4 дни имам малък пухкав приятел, с когото искам да ви запозная - Айриш Дънкан Маклауд, сиреч Ирландският боец

Доста почетох из форума, и въобще из интернет пространството преди да се сдобия с малкия пакостник, но изникват все повече и повече въпроси, тъй като не съм гледала малко куче преди.
Та, накратко за него... на 50 дни е, минала му е първата ваксина и предстои втората на 4ти. Остава малко време до тогава, но се чудя дали да го заведа на ветеринар преди това само да го види (тъй като ще е различен от този, който е бил първата ваксина). Не че има някакви оплаквания, като изключим едни неприятни газове от време на време и лош дъх, не знам дали е от храната - храним го с Пурина Про План за бебета и изглежда доста му харесва (или пък просто той си е лакомник). На изхода всичко е наред, но се чудя дали да я сменя с Роял Канин, до колкото разбрах и двете са от висок клас, но май Рояла е по-разпространена и тачена.
Абе, общо взето от всякъде всичко е наред - това май е най-умното и същевременно игриво куче. Мислех, че ще е стресирано след като го взехме от майката и братята му толкова малък, ала от момента, в който влезна вкъщи изглежда толкова щастлив!

А, щях да забравя, имам още един въпрос - разбрах, че не трябва да го къпя все още, но тъй като обикаля и се въргаля навсякъде и по терасата, ми се иска да го измия само с вода, засега се ограничавам само с навлажнена кърпа, ала това не върши кой знае каква работа - та, как мислите мога ли да го позаплакна преди срещата ни с ветеринаря или да поизчакам?
Ох, извинявам се, хич не беше "кратичко" това представяне, но усещам, че само за него искам да говоря, та поне тук мога да намеря съмишленици, които да ме изтърпят

А ето го и красавеца: