Страница 1 от 2

Да се представя - Чарли!

Публикувано: нед яну 04, 2015 8:33 am
от стоян
Здравейте!
Аз съм Чарли (за сега) :lol: и в сряда ще стана на два месеца.


От седмица съм при едни двукраки и още не съм ги разбрал що за птици са.
Имат странни навици - например търчат след мен като се изпишкам и трият сякаш отдолу ще излезе злато :lol: , а като се изакам ще си счупят краката да бързат с една салфетка и кесия да го вземат и после си го прибират в една кръгла кутия. Още не съм разбрал за какво им е, но някой ден ще проверя какво има вътре. От снощи реших да си крия акотата в банята, но те пак ги намират и си ги прибират :evil: . Че и ми се радват!
Единия, по-късокосместия, нещо не ме иска много, но като проумя че няма да ме върнат при мама, взе да чете и да се образова как да ме възпитава. Аз тая работа така няма да я оставя, ще видим кой-кого :wink: .

[http://prikachi.com/images/264/7826264F.jpg]
[http://prikachi.com/images/269/7826269x.jpg]
[http://prikachi.com/images/266/7826266U.jpg][/img]

Публикувано: нед яну 04, 2015 6:38 pm
от marina kojuharova
Добре дошли!Не виждаме снимките на сладура,обаче. :)

Публикувано: нед яну 04, 2015 7:01 pm
от стоян

Публикувано: пон яну 05, 2015 8:58 am
от koralski
Голям красавец е! Да Ви е жив и здрав!

Публикувано: вт яну 06, 2015 12:03 pm
от Veselin
Добре дошли! Да ви е жив и здрав!

Публикувано: чет яну 08, 2015 2:17 pm
от marina kojuharova
С линковете става.Абсолютен бонбон.

Публикувано: нед яну 11, 2015 8:10 am
от стоян
Благодаря за посрещането! :)

Минаха две седмици от как това бебе е с нас и вместо да се увеличават отговорите - расте броя на въпросите. Хубаво беше да сме подготвени поне малко, но и в движение ще се справим, няма накъде. Чарли е подарък за рождения ден на жена ми от децата като аз бях в пълно неведение и изолация. Дето каза един познат, отчитайки годините на "децата" - вместо внуче, те ви носят куче.
Има известен напредък по възпитанието - вече знае какво означава Седни! с протегната напред ръка и длан обърната към него и ....толкова :lol: Не!-то не го отразява въобще. Яде като прахосмукачка всичко със завидна скорост - за 50 грама гранули му стигат минута-две. За тези две седмици явно е пораснал неусетно, защото движенията му, бягането са вече като на куче, не като на глиган :lol: Нуждите си ги върши разделно - ако голямата е в банята, то малката е някъде другаде или обратно и много рядко решава и двете да са в банята. Ще работим по въпроса още.
Основното ми питане е към хора с такава порода куче от Русе за препоръка на ветеринар и клиника, която да изберем.

Публикувано: ср яну 21, 2015 7:31 pm
от стоян
Май избрахме - д-р Джелепски.
Обаче като качи Чарли на кантара хлъцнах - две седмици след като се появи при нас с тегло 3 килограма според рибарското кантарче, на кантара на доктора закова 5 :roll: . Сега май е повече, но вече не смея да го вкарвам в торба и да го тегля, че ще я скъса. Каза че е много едър за възрастта си вероятно е расъл в "котило" с малко кучета. Шест ако са малко - знам ли...
Нищо не знам за породата, чета и се образовам, но ми прави впечатление че има огромни за размера си предни лапи. Вероятно е нормално. Храним го с еквилибрио, бразилска някаква, понася я добре, но ми е трудно да преценя по колко да му давам на хранене без да преяде и в същото време без да му "се четат ребрата", както каза доктора.
Прави ми впечатление и че стиска цяла нощ и чак към пет сутрин решава да се облекчи. Дали е проблем това за него или е нормално? Четох как не трябва да го учим да спи при нас, но ние спим на матраци директно на пода и за него дали ще ми прескочи чехлите или ще легне в краката ни върху матрака е все тая. Вероятно трябва да се научим да затваряме вратите, но ако не толкова наложително - не ми се иска.
Поздрави навсички!

Публикувано: ср яну 21, 2015 8:48 pm
от Melina
Здравейте,

Не е прекалено едър, много зависи от гените му. Нашите на два месеца бяха по 10кг, а не са от най-масивните.

На храната трябва да имате указание по колко да му давате. Различно е за различните марки, затова трябва да проверите чувала.

Не е проблем, че стиска цяла нощ, ако се чувства добре.

Спането на леглата е леко преекспонирано в литературата. Кучето или си знае мястото и слуша, или не. Спането в леглото не го прави рязко по-доминантно. Всичко си зависи от Вашите предпочитания и това как ще го възпитате.

Успех! :)

Публикувано: чет фев 05, 2015 6:56 pm
от стоян
В събота Чарли става на три месеца, за 10.02 е записан за имунизация след която, доколкото запомних, вече може да излиза. Два - три пъти му надянахме кожения нашийник, но нещо не го намирам щастлив от гривната на вратлето :D . Дали да не започнем по малко да му го слагаме когато сме около него или няма смисъл от това? Трябва ли след разходка да го смъкваме или е по-добре да свиква с това, дето цял живот ще му виси на врата?

Моля за извинение ако е писано за това и аз съм недогледал :oops: .

Публикувано: чет фев 05, 2015 7:45 pm
от Melina
Две седмици след ваксинацията може да излиза, не веднага. :)

Публикувано: вт фев 24, 2015 4:25 pm
от стоян
Чарли расте, белите му - и те :D . В неделя беше на първа разходка. То беше голям страх в началото, но бързо свикна.

Пак да опитам да кача снимки: :oops:

http://prikachi.com/images/285/7942285u.jpg
http://prikachi.com/images/286/7942286N.jpg
http://prikachi.com/images/287/7942287G.jpg
http://prikachi.com/images/288/7942288d.jpg

Междувременно със завидна упоритост и постоянство изяде част от ъгъл за шпакловка с изкуствени влакна по него, малко мокет, малко дървени парапети, парчета от топка, парчета чехли, гума и ...двата си предни горни кучешки зъба :lol:
Като резултат от "нетрадиционното" хранене и за наш огромен ужас един ден беше с разтройство, придружено от капки кръв. За щастие диетата по заръка на доктора помогна и на следващия ден всичко си беше пак както трябва. Естествено и ние станахме по-внимателни, но се съмнявам че няма да ни изненада с друго.

Публикувано: нед мар 29, 2015 1:30 pm
от Чарли
Здравейте и добре дошли и от мен на адаша :)
Малко помощ със снимките :) ако желаете ми пишете на лични, за да ви обясня как да ги слагате и да се виждат :)
Изображение

Публикувано: пон мар 30, 2015 11:05 am
от Danyna
Добре дошли! Явно му е доста скучно на младежа, щом така е започнал да похапва от всичко, което му се изпречи на пътя :lol: