Агресивно хапане,доминиране??

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Потребителски аватар
Reni4ka
Потребител
Мнения: 45
Регистриран: пон юни 09, 2008 7:13 pm
Местоположение: Русе

Агресивно хапане,доминиране??

Мнение от Reni4ka » нед мар 28, 2010 6:12 pm

Здравейте приятели изчетох всичкия наличен материал във форума,но уви на практика върху Бари нищо не действа.Хапе(силно) когато го галим,където и да го пипнем веднага хапе,вдигам го на ръце хапе ми лицето ,ушите всичко каквото му падне,като станем започва да ни хапе краката и панталоните и да дърпа силно.Отначало опитахме само с каране,като казвахме- НЕ!!!; след време минахме на -Не хапи!!! Преминахме на силно ААААААА!!!(плашеше се до едно време).Потупвахме го по муцунката ,след това по дупето.Опитахме и ефекта с хващането над врата ,но той започва силно и жално да скимти. Наясно съм с видовете хапане и ръмжене и според мен е нещо средно между игриво-защитна-уплашена реакция (в завсимост от дейтвието разбира се и състоянието му) Никога не хапе и не ръмжи нито показва някаква агресия когато му се бърка в устата пипат играчките купичките с вода и храна дори когато яде и пие.
Давайте съвети защото от ден на ден положението се влошава :cry: :cry: :cry: :( :( :( :?: :?: :?:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения: 2134
Регистриран: нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение: София

Мнение от eli i maxi » нед мар 28, 2010 6:14 pm

Пробвайте, като посегне да хапе да му бътнете някоя играчка в устата.
Това не е агресия, просто кучето ви започва да си сменя зъбките и го сърби, отделно му се и играе!

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения: 2134
Регистриран: нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение: София

Мнение от eli i maxi » нед мар 28, 2010 6:45 pm

На 2 месеца и 17 дни

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Мнения: 521
Регистриран: вт фев 12, 2008 9:35 pm
Местоположение: София

Мнение от lubomihaylov » нед мар 28, 2010 10:10 pm

Ами ще хапе.То откъде да знае,че не трябва.
Малко е.Ще му мине.Търпение и това е.

Потребителски аватар
Inna
Потребител
Мнения: 198
Регистриран: вт сеп 29, 2009 1:09 pm
Местоположение: Pleven

Мнение от Inna » нед мар 28, 2010 10:51 pm

Още е много малък, трябва да се въоръжите с търпение и всичко ще си дойде на мястото. Алис на тази възраст правеше същото, а хапането на краката и крачолите ни й беше любимо :lol:
Изображение

Потребителски аватар
GO6E
Потребител
Мнения: 37
Регистриран: пон яну 15, 2007 11:46 pm
Местоположение: Благоевград

Мнение от GO6E » чет май 13, 2010 11:05 pm

Да тъкмо исках да постна такава тема.Направо ми писна,то е хапане,то е чудо.На 5 месеца стана и никакъв напредък,а какво ли не пробвах.Като му се скарам спира за секунда,но после продължава.Ако може някой преборил се с такъв проблем да помогне ще съм му много благодарен... :?
Любовта е болка,казал заекът и го ... на таралежа...

Потребителски аватар
hellmare
Потребител
Мнения: 62
Регистриран: пет юни 12, 2009 8:52 pm
Местоположение: Варна, България

Мнение от hellmare » пет май 14, 2010 12:45 am

И мойта Бета си я спомням - така беше. Всички й казвахме строго 'Не!', когато нечий човешки крайник попаднеше в крокодилския й лигавник (устата). С времето отвикна и сега само лигави.
Мисля, че някъде тук из темите четох, че ако не се отучи навреме може да създаде навик да хапе. Ама ако имаше такъв случай, някой щеше да се е оплакал вече :)

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Мнения: 586
Регистриран: нед май 23, 2010 7:57 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Lenard » вт юли 20, 2010 4:13 pm

Реших и аз да пиша по темата след като вчера Лени премина границата. Първата му проява беше преди около месец когато реши, че коженият кокал е негов и ръмжеше когато се приближим. Аз се опитах да му го отнема и бях ухапана :evil: Със сто усилия се научихме да го измъкваме и в повечето случеи вече го дава доброволно. Другата ситуация, при която проявява агресия беше когато излизам и не искам да го взема с мен една сутрин направо откачи беше като бясно куче. В подобни ситуации го сграбчвам зад врата казвам му не и го поставам легнал настрани докато се успокои. Снощи излязохме да се разходим и има едни дечица, които всяка вечер са там и му се радват и си играят с него. Винаги е бил страшно послушен и добър с тях не прави типичното му хапане и лигавене като при нас, а само сяда подава си главичката да го галят или ляга по гръб да му чешат коремчето. Вчера децата ме помолиха да го пусна да побягат с него и аз се съгласих и бягахме той ги гонеше и накрая се спираше и всичко беше перфектно... Докато не намери една жаба :shock: Естествено веднага я лапна и побягна в неизвестна посока. Знам че като го подгоня става по-лошо и почнах да го викам. Той не дойде и се наложи да бягам след него. В крайна сметка го настигнах, но неискаше да изплюе жабата почна да ръмжи хванах го зад врата и се опита да ме ухапе в този момент изплю жабата и не успя да ме захапе. Нахоках го и му сложих повода той започна да лапа всякакви боклуци и при опит да ги извадя ръмжеше. После се успокой малко и децата почнаха да му хвърлят една бутилка аз ги предупредих че единствено аз ще му я взимам, защото не му вярвам
и така няколко пъти все я вземах, но накрая дечицата се оказаха по бързи от моите реакции и понечиха да я вземат. Той изръмжа аз се паникиосах и тръгнах по-рязко да го хвана и пак ме захапа :? Страшно много ме ядоса и му се развиках след това го теглих до вкъщи и едва го накарах да се приберем. Не знам какъв му е проблема очевидно се прави на доминантен мислех, че на четири месеца му е прекалено рано за това, но като имаме предвид че отдавна клати всичко мърдащо явно не е :oops: Изчетох доста гледах сериите на Сизар Милан не знам къде бъркаме.Когато прибираме и излизаме от вкъщи го правим без емоции. Не му даваме да се качва по легла и дивани караме го да си заслужава храната винаги яде само по команда всички стаите са забранени за него с изключение на хола и коридора и той не напира да влиза в тях с изключение на хола винаги се шмугва преди мен. Знам че това е лошо и се опитвам да го науча да ме изчаква не се получава много и го прави с всяка врата. Когато е с нашийник му правя корекции, но в общи линии няма голям ефект. Същата работа е и с дърпането. Рядко успяваме да се разходим нормално през повечето време дърпа като добиче, прявя корекция не помага. Спирам се и почва да марширува на място.Като спре тръгвам и той продължава да си дърпа и това упражнение можем да си го правим до безкрайност :x Когато е без повод и му кажа "до мен" и го изпълнява :roll: Днес му се събудих ядосана и го разходих със строг нашийник и на къс повод положението беше по-добро имаше резултат от корекциите. Не знам обаче до колко този повод е подходящ за него, тъй като е малък още и ми се вижда съдистично.
Това е в общи линии за което се сещам мога да добавя че виждам, че е хиперактивен и се опитвам да му усигуря достатъчни разходки и упражнения. Явно бъркам в нещо, ако някой ми вижда грешката и ми помогне със съвет и ще съм му страшно благодарна. За вчера си виждам грешката трябваше да не им давам изобщо да си играят с него след като го видях че е такъв злобен и няма да я допусна отново.
Много ми се иска да си промени поведението не очаквам да го направи за един ден, знам че е още бебе , но расте много бързо и след два три месеца ще ми е много трудно да го удържам, затова държа да му дам добро възпитание от сега.
Изображение

Потребителски аватар
marina kojuharova
Потребител
Мнения: 1592
Регистриран: вт яну 20, 2009 3:39 pm
Местоположение: София-Ситняково

Мнение от marina kojuharova » вт юли 20, 2010 4:26 pm

Вярно е малък...Бел е на година и 8 месеца,34 кила почти и не му слагаме строг нашииник...За агресията-трябва да работите докато е малък,стават големи кучета и не е добре.Бел захапа мама още първия ден вкъщи-беше намерил нещо,което не трябва и го гризеше,тя се опита да му го вземе и той с острите зъбки я гризна.След като беше плеснат по муцуната (леко) изръмжа,но беше ''тръшнат''докато се успокои.Нямаше 2 месеца,та не смеехме и да го тръшнем,поставихме го настрани по-скоро и го задържахме така.Оттогава никой не е хапал и не ръмжи дори като го бутам от купичката с храна.Малък е още,ще го научите,предполагам.Ама строг нашииник на 4 месеца...
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Мнения: 586
Регистриран: нед май 23, 2010 7:57 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Lenard » вт юли 20, 2010 4:51 pm

Ами и на мен ми се вижда жестоко,но с обикновен не мога да го коригирам :( Какво ще кажете за изложбен? Сизър го препоръчва като по-добър контрол?
Изображение

Gryffindor
Потребител
Мнения: 564
Регистриран: вт май 26, 2009 3:59 pm
Местоположение: София

Мнение от Gryffindor » вт юли 20, 2010 5:01 pm

Оставете Сизър Милан да си прави комерсиалните серии. Те са интересни за гледане, но неговите методи е по-добре да се прилагат от хора, доста напред в тази материя, а не от такива като нас.

Ако много държите да си обесите кучето - пробвайте с изложбен повод.

Но се съмнявам това да ви е целта.

Затова на първо време се въоръжете с цялото търпение на света. Бъдете последователни, не си изпускайте нервите. Отвличайте му вниманието с нещо - игра, играчка или наградка, и не забравяйте най-важното - винаги поощрявайте/награждавайте доброто поведение. Лакомствата са твърде сериозен стимул, използвайте ги.

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Мнения: 586
Регистриран: нед май 23, 2010 7:57 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Lenard » вт юли 20, 2010 7:33 pm

Благодаря на всички за съветите! За да не помислите че съм някаква луда дето се чуди как да си удоши кучето ще ви разкажа какво още ми се случи снощи, което доста ме възмути и наплаши. Има едно женско хъски в квартала и едно момиче го разхожда по-принцип. До сега когато сме ги засичали с Лени винаги е била с наморник и показва агресия към него и единствено го е доближавала с наморника и момичето си го държи и коригира. Вчера обаче го разхождаше една жена предполагам майката на момичето и беше пълна анархия. Първо дойдоха при нас както обикновено тя се опита да го атакува и жената нямаше никаква реакция и аз трябваше да отида и да им избутам кучето и така на два пъти. Не можех просто да дръпна Лени тъй като хъскито беше на автоматичен повод. След това пак минаха едното дете се опита да го погали и кучето веднага скочи да го хапе
реакцията на жената беше " Какво му направи?" към детето :shock:
"Направи ли сте му нещо то никога не се държи така"? :shock: За капак след малко се сбиха с едно друго женско хъски защото тя отиде при него и нито го дръпна нито нищо. Стопанинът на другото куче й се скара и я пита защо не го държи. Неината реакция отново беше "Ми аз от къде да знам досега НИКОГА не е правила така"
На всичкото отгоре жената постоянно ми даваше на мен някакви съвети, указания как да си гледам и разхождам кучето и ми задаваше странни въпроси. :evil: Аз от своя страна не смятам да и правя забележки, защото нито се смятам за компетентна и си имам собствено куче което се уча и опитвам да възпитам.
Знам че има много такива собственици, но никога не бях виждала такава поредица от ситуаций с обяснението всеки път че за пръв път прави така :roll: За мен това е пълна безотговорност , не искам да съм да съм такава и ще направя всичко възможно(не и с цената да го осъкатя де) да не се стига до подобни ситуаций от нашето куче. :?
Изображение

Отговори