Страница 1 от 1

невродерматит???

Публикувано: вт апр 27, 2010 9:36 am
от kera i eva
диването, освен че е разгонено, от няколко месеца му лекуваме ранички по челото. син кръст казаха, че е възпалена рана да се почиства направихме го подстригахме е и УЖ мина за около месеца. и какво да видим преди ден по ухото мокро тече гной рани и т.н. уплах настана и се приземихме при д-р александров кучешкия дерматолог в лозенец. това завърши с диагноза невродерматит... някой имал ли е такава гадост. сега имаме бита инжекция и спрей. ако е на нервна почва (кера е хиперактивна и разгонена истински тича само събота и неделя от 3 седмици) какво да е правим. ... гнилост и зараза. :oops: колко месеца ще имам още голдън с подстрижки и рани...

Публикувано: вт апр 27, 2010 6:58 pm
от Inna
Ние бяхме с проблем подобен на вашия. Диагнозата беше същата. Болестта прихванахме от кучето на наши приятели, което въпреки че е излекувано преди доста време, се оказа че е преносител, и ни беше на гости. Хванахме болестта в ранен стадий според думите на лекаря. Бяха се получили само малки ранички, някои дори бяха като пъпчици. Изписаха ни шампоан, с който трябваше да я къпем три пъти седмично и понеже и е намаляла защитата да я пазим. Също ни биха и инжекции. За около седмица две всичко беше изчезнало.

Публикувано: вт апр 27, 2010 7:16 pm
от Melina
Невродермитът се влияе добре от кортикостероиди. Oсвен от бактерии, може да се причини и от психически състояния. Роля играят гените и алергените (=> може да е на алергична почва). Може да бъде причинен и от храната при липса на омега 6 и омега 3 мастни киселини, които попринцип се грижат за правилното омазняване на кожата и пазят от прекомерно изсушаване. Може да се лекува чрез правилна диета.

(Превод набързо от немски статии)

Публикувано: вт апр 27, 2010 8:46 pm
от Красен
Off-topic...
Melina написа:Невродермитът се влияе добре от кортикостероиди. Oсвен от бактерии, може да се причини и от психически състояния. Роля играят гените и алергените (=> може да е на алергична почва). Може да бъде причинен и от храната при липса на омега 6 и омега 3 мастни киселини, които попринцип се грижат за правилното омазняване на кожата и пазят от прекомерно изсушаване. Може да се лекува чрез правилна диета.

(Превод набързо от немски статии)
За теб англоезични (да се чете - меродавни) статии няма ли бе, моме? :lol: 8) :lol:

Публикувано: вт апр 27, 2010 9:22 pm
от Melina
Deutschland uber Alles!!! 8)
(Сиреч - Джерманито над всичко)
За к'во ми е тая немска диплома иначе?! :lol:

Публикувано: ср апр 28, 2010 9:58 am
от kera i eva
melina, дай линk. че и аз съм с такава диплома и като засегната персона може да е преведа цялата статия в името на кожните драми. иначе разни познати ме плашат с лабове с генна версия, който са цял живот на кортизон:cry:. за алергенната версия при диета от гранули и ориз с пилета освен да и спра пилетата. иначе кера яде роял канин, малко е (беше) злояда, но не би трябвало нещо да не и стига.

in4etto69, при кера се случи, че от стадий пъпки е водим на ветеринар, но чак като се обезобрази се надявам да сме попаднали на правилния. пъпките само ни ги почистиха.

Публикувано: ср апр 28, 2010 11:41 am
от eli i maxi
Попринцип пилето докарва много алергии.
Изключето го от менюто и сменете гранулите с такива с риба или агнешко.

Публикувано: ср апр 28, 2010 12:05 pm
от Inna
При нас всичко отшумя бързо и дано и вашата сладурана се излекува и бързо да се възстанови.

Публикувано: ср апр 28, 2010 3:33 pm
от Melina
Не я пазя статията - просто напиши Neurodermitis в гугъл :)

Успех с оздравяването! :D

Публикувано: пет апр 30, 2010 9:05 am
от kera i eva
никакъв напредък при нас, днес отиваме на второ мнение при друг ветеринар (което всъщност е 4то мнение общо). грозна картинка. :oops: предполагам, че от това не се умира, ама е подтискащо да не може да се гали кучето и него да го сърби зверски.

Публикувано: нед май 02, 2010 11:06 pm
от kera i eva
в крайна сметка кера има мокра екзема (инфектирана заради нашите напъни на добри стопани да доставяме радост на разгонено куче с много плуване). мажем е с дезинфектант и тридерм и чакаме, поне спря да тече и мирише на чисто вече. поздрави и подсушавайте подушието при нас там се е спарило и се е появила тази гадост.