Предварително се извинявам за дългия роман, който ще напиша.
Ще започна с това, че ми е изключително неприятно да поствам този си въпрос - най0вече от срам, защото винаги съм мислела, че е прекрасен, но ето че дойде момента, в който с Ривър започнахме да имаме проблем.
Та от известно време наблюдавам поведение, което не ми харесва. Когато беше малък Ривър беше нахапан на поляната от по-голямо мъжко куче, от което последствията бяха, че много се страхуваше от него и всеки път като го видеше, започваше скимтене, ръмжене, криене и т.н. и следователно си го хващах и си тръгвахме от полянката. Сега обаче вече е голям и аз реших, че не може повече така и трябва да се помирят. Ефект има. Вече стоят заедно на поляната през цялото време, много рядко си изръмжават, а когато се случи ги прекъсваме веднага. Та проблема е, че Ривър започна да се кара на по-малки от него кучета - по-малки и на възраст и като порода. Това е момента да кажа ,че не на всички обае. Единият пример е с едно бигълче на около 9 месеца мисля. Срещат се двете, подушват се , Ривър върти опашка, другото започва да се омилква. И тук е проблема - то започва да го ближе по муцуната с подскоци и да се вре в него. И тогава нашия решава, че трябва да го сдъвче. Аз се намесвам веднага де и нахапани не е имало, ама то... Сноши например пак - с едно кокерче, мъжко на околопак толкова - 10 месеца. Срещат се върти опашка, онова скача по него да го ближе, той започна да ръмжи, аз го извиках и той тръгна към мен, но кокерчето тръгна по Ривър неразбрало предупреждението и пак опит за сдъвкване.Аз пак го гепих, обърнах на другата страна, сложих да седне, но май не е това варианта. Не знам какво да направя. Дайте съвет. Определено не мисля, че трябва да спрем да ходим на поляната, но и някак си трябва да спре да се опитва каквото не му харесва да реагира така.
Оф много дълго стана
Ще съм благодарна за всякакви съвети