Агресивно хапане

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
mstefanova
Потребител
Мнения: 24
Регистриран: вт апр 24, 2012 3:35 pm

Агресивно хапане

Мнение от mstefanova » вт сеп 25, 2012 8:57 am

Здравейте имам 7 месечно много агресивно голдънче. Всеки път щом тръгнем на разходка и започва да скача по мен и да ме хапе казвам "Не" , "Долу" , но той не спира и не спира бутам го леко и се опитвам да го задържа седнал, но той продължава да скача и хапе. Започва да тича върти се в кръг като побеснял засилва се към мен и пак същата процедура. :? :? После излизаме с колелото, но тогава е спокоен и не скача по мен. Прибираме се много "уморени" , оставя ли го и започва да лае и с часове не спира. Моля за някакви съвети... :( :(

Потребителски аватар
mi6eto_i_ashley
Потребител
Мнения: 824
Регистриран: вт ное 22, 2005 10:52 am
Местоположение: София- Суха Река
Контакти:

Мнение от mi6eto_i_ashley » ср сеп 26, 2012 9:55 am

Това не е агресия, а просто доминиране. Когато е толкова превъзбуден, а ти сложиш каишката в този момент и го изведеш на разходка, това му подсказва, че всеки път когато се превъзбуди, ти ще му сложиш каишката и ще го изведеш на разходка. Опитай се да се наложиш над него, да коригираш държанието му и да овладееш превъзбудата му. Слагай каишката САМО когато е спокоен!
Относно лаенето, трябва да започнете да го коригирате докато сте с него. Правете му "клопки"- все едно излизате. Това е продължителен процес и изисква много търпение. Другия вариант е да му вземете нашийник против лаене (аз не съм ползвала, ако някой е- да сподели!)
GOLDEN RETRIEVER AGILITY TEAM
Изображение
SKYPE: mi6eto_i_ashley

mstefanova
Потребител
Мнения: 24
Регистриран: вт апр 24, 2012 3:35 pm

Мнение от mstefanova » ср сеп 26, 2012 9:14 pm

Ние сме в къща и той принципно спи навън, но всеки път когато отида при него, той започва да скача и да се върти в кръг. Слагам каишката чак след като се успокои, но излезем ли навън същото... :( Тръгнем ли с колелото е спокоен и не се дърпа, не скача.

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения: 2134
Регистриран: нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение: София

Мнение от eli i maxi » ср сеп 26, 2012 9:31 pm

mstefanova написа:Ние сме в къща и той принципно спи навън, но всеки път когато отида при него, той започва да скача и да се върти в кръг. Слагам каишката чак след като се успокои, но излезем ли навън същото... :( Тръгнем ли с колелото е спокоен и не се дърпа, не скача.
Голдън ретривъра е една от най-социалните породи. За тези кучета не е нормално да живеят далече от хората.

mstefanova
Потребител
Мнения: 24
Регистриран: вт апр 24, 2012 3:35 pm

Мнение от mstefanova » ср сеп 26, 2012 9:43 pm

Да знам, но просто нямам възможност да го гледам вътре. И от една страна смятам че навън му е по-добре обикаля си свободно насам натам дразни другото куче и се закача с всеки който види. :D Възможно ли е това поведение да е предизвикано от това че е навън? :?

Потребителски аватар
DogPerson
Потребител
Мнения: 657
Регистриран: вт фев 03, 2009 4:16 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от DogPerson » ср сеп 26, 2012 9:54 pm

"...всеки път когато отида при него..."

Искате да кажете, че малкото ви голдънче стои някъде изолирано и ви вижда от време на време през деня? С каква цел е на двора? Това не е овчарско или пастирско куче.

Казвате и че лае с часове....кучето очевидно не се чувства добре и не е спокойно и щастливо, каквото трябва да е едно 7 месечно бебе.

Ходенето на повод се учи, никое куче не се е родило научено. Това е част от социализцията на кучето. Трябва да сте постоянни - да има редовни излизания на повод.

Ако преразгледате идеята си за отглеждане на голдън и кучето стои със семейството ще бъде по-лесно и за вас и за него - ще го учите по-лесно на команди и на послушание, кучето ще е по-социално и няма да пощурява от радост като ви види.

Ако имате желание посетете голдънското училище, което се провежда всяка неделя в Ловния парк в София, ще ви бъде полезно при обучението. Успех!

mstefanova
Потребител
Мнения: 24
Регистриран: вт апр 24, 2012 3:35 pm

Мнение от mstefanova » ср сеп 26, 2012 10:24 pm

При кучето винаги има някого освен когато спи даже понякога има прекалено много хора и той започва да се глези много.
А започне ли другото куче да лае и той веднага след него и не млъкват.
Разходките с повод вече са доста по-приятни от преди разхождаме се сутрин в 6 за около 1 час после в 11 за около час и половина и след това вечер пак към 6.
Обучението на команди е лесно бих казала че е умно куче и попива като гъба, но е едно малко дяволче.
Бихте ли ми дали малко повече информация за училището за кучета. :)

Потребителски аватар
DogPerson
Потребител
Мнения: 657
Регистриран: вт фев 03, 2009 4:16 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от DogPerson » ср сеп 26, 2012 10:56 pm

Това е темата за училището:
http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=131

към момента няма такса, ако решите да посетите проверете от предната вечер дали случайно не е писано, че няма да има занятия, все пак всичко се случва.
Кучето да не е закусвало, вие носете лакомства (нарязан кашкавал, кренвирши и пр.), повод и нашийник.

Отговори