Проблем с доминантно куче

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
krasi1
Потребител
Мнения: 2
Регистриран: съб дек 29, 2012 8:49 pm

Проблем с доминантно куче

Мнение от krasi1 » нед дек 30, 2012 3:08 pm

Здравейте! Ето, че и моят ред да се включа в този форум настъпи! Изчетох доста , но имам нужда от помощ и съвет. Ето го и нашият случай: имаме си прекрасно малко голдънче, на 62 дни е, казва се Рея. При нас е от 15 дни. Вече свикна с новия си дом, през деня всичко е нормално-хранене, ядене, игра, дори вече знае някои команди, но вечер става ад - лудее толкова много, бяга напред-назад, удря се по мебелите, става непослушна, никой не слуша, когато й се скараме, започва да лае, да ръмжи и да се опитва да хапе.. Чела съм , че кученца на 2 месеца не могат да бъдат агресивни ,но тя направо забелва очите, муцунката й става сбръчкана като на куче в бойна акция.Ако успеем да й отвлечем вниманието с играчки или храна то е за секунди, след което отново се връща там, където е набелязала още по-настървена. Гризе всички кабели и колкото пъти да я махна от там,тя винаги се връща и не обръща внимание на играчките .От силно "НЕ" , съпроводено с побутване също не разбира .. Пробвала съм да я потупвам с вестник по главата , но тя започва да ръмжи и да скача и да хапе вестника . Отделен въпрос е че си е набелязала едно място където да се изхожда и това е в коридора пред вратата на спалнята . Стоя с нея с часове в банята , но тя си заспива и не обръща внимание.. и след часове занимавки ,в момента ,в който я пуснем и се изхожда в коридора .как ли не съм пробвала.Продават специални капки , но тя ги облизва от плочките или изяжда вестниците ,които и постилам. Голям бяс е :lol: Това нормално ли е за тази порода, дали е възможно да е от липса на изразходвана през деня енергия? Иначе спи сама, на нейното легълце, не е плакала дори и първата нощ. Моля, помогнете ми, ако някой се е сблъсквал с такова поведение! Благодаря предварително.

krasi1
Потребител
Мнения: 2
Регистриран: съб дек 29, 2012 8:49 pm

Мнение от krasi1 » пет яну 04, 2013 2:53 pm

Наложи ми се да се преместя в друг апартамент и веднага я затворих в банята за да се изпишка първо там . От тогава сама си ходи вече без никой да я кара . Но все още гризе кабели /прегриза ни кабела на телефона , сега опитва и на телевизията / и мебели ,хапе и щурее ужасно много . :D Явно на никого не му се обяснява на 1 нова собственичка на голдън ретривър, така че сама ще се справям с този бяс :)

Потребителски аватар
Dessi199
Потребител
Мнения: 475
Регистриран: пет яну 22, 2010 2:34 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Dessi199 » пет яну 04, 2013 3:09 pm

Не се обиждайте - тук не става въпрос на някой дали му се обяснява или не :D Това е обсъждано многократно във форума по простата причина, че почти всички са се сблъсквали с подобни проблеми. някои бебета са по - спокойни, други - по - енергични, но всички минават през бебешкия период, в който основно правило е - бебето прави каквото си иска :D . Спокойно, когато започне да излиза, ще изразходва тази енергия навън и ще ви стане значително по - лесно. До тогава - стискайте зъби, не се впрягайте за дребни неща като кабели и обувки, радвайте се на бебето си - това са едни от най - сладките моменти, въпреки, че сега не ви се струва така :)

Отговори