Космите в стомаха!?

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
ANDORA
Потребител
Мнения: 3
Регистриран: пон ное 12, 2012 2:27 pm
Местоположение: Велико Търново

Космите в стомаха!?

Мнение от ANDORA » пет яну 25, 2013 11:07 pm

Здравейте на всички събратя по призвание! :)

Много се радвам, че ви открих! Благодарение на вас и вашия форум взех дълбоко обмисленото решение да стана една от вас! Благодаря!
Андора взехме от Стара Загора - от Верея Голд! Вече е на седем месеца и е най-прекрасното, любвеобилно и всеотдайно куче в моите очи!
Искам да се допитам до вас по повод на едно безпокойство от моя страна:
- в момента сме в период на обилно скубене на козина, а по принцип не е баш сега сезона за тази не особено желателна дейност! По този повод се оказа, че много козина попада в стомаха на кучето. А съм чела, че космите не се разграждат там. Притеснена съм, много! Онзи ден като се прибрах намерих повърната топка козина на пода. А след като се нахрани, Анди повърна отново всичко.
Ходихме на доктор - каза, че е нормално да се скубе в нетипични периоди, поради факта, че живеем в апартамент. Направи преглед и каза, че е нормално да се случва това, при положение, че имаме космопад. Изходният материал само сутрин е обилен - стегнат и без нюанси в цвета, но следващите изхождания са доста по-скромни по размер! Доктора каза, че не е нещо сериозно, но аз много се притеснявам!
Сега сме на Мегадерм (омега 3 и 6) за стабилизиране на космената покривка и таблетки за успокояване на стомаха, облекчаващи гастрит!
Храним се с Орижен - подрастващи от големите породи до 18 месеца, разхождаме се по 3-4 пъти на ден и общуваме активно! От към ваксини и обезпаразитявания сме изрядни!
Сега известно време ще сме на това лечение и ако няма подобрение ще се вземат по сериозни мерки, въпреки, че все още незнам какви точно, затова искам да споделя с вас!
Ако някой от вас е минал по тези стъпки или е имал сходна ситуация, моля споделете вашия опит!Също, ако сте изпозвали някакви таблетки за разграждане или изхвърляне на косми в стомаха при кучета - ще ви бъда много благодарна!
Радвам се, че има към кого да се обърна и кой да изслуша (изчете) нашите преживелици

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Мнения: 502
Регистриран: вт юни 17, 2008 6:18 am
Местоположение: гр.София
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » съб яну 26, 2013 10:49 am

Здравейте и добре дошли сред нас! Радвам се, че прекрасната Андора е попаднала при любящи, загрижени и отговори стопани.
Неизбежно е в началото да имате някои притеснения относно здравето на кученцето, поне докато свикнете с навиците и особеностите на породата. В такива случаи се тича до вета. Изберете си ветеринар, на когото ще имате доверие и следвайте съветите му. Смятам, че в момента вашият вет е преценил правилно - няма място за безпокойство.
Нашата Нори също сменя козина в момента, макар че не е подходящ сезонът. Що се отнася до космите в стомаха, то повръщането е единствен начин да ги изхвърли. Ако тя е игрива и има апетит, няма място за притеснения. Голямото ни куче Артемида също е с по - чувствително стомахче и често прави гастрит, от който повръща стомашни сокове. Избрали сте добра храна и ако на изхода всичко е ОК, значи момичето Ви я усвоява добре.
Поздрави от Нори, Арти и тяхното семейство.

ANDORA
Потребител
Мнения: 3
Регистриран: пон ное 12, 2012 2:27 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнение от ANDORA » съб яну 26, 2013 3:20 pm

Благодаря за включването и хубавите приемствени думи!
Да - докторите от клиниката се славят за едни от най-добрите в града, а са ни и близо, надявам се наистина да са добри!
Анди е прекрасна - има си апетит, тонус, настроение за игри, абе с една дума "наше лошо няма" :)
Надявам се скоро да се пристрашим да се покажем на някое от кучешките мероприятия - таман да сверим часовника, както се казва и да завъдим приятели за игра!
Нямам търпение да преминат сегашните ни терзания покрай тези топки козина и да се успокоя и аз!

Отговори