Проблем с разходките, непослушание и инатливост
Проблем с разходките, непослушание и инатливост
Здравейте на всички, които са посетили темата! Казвам се Калина и съм от Сливен. Вкъщи от 8 месеца си имаме женски голдън на име Валъри. Проблемът, който се появи още от самото начало, който продължава досега и който е причината да искам помощ и съвет, са разходките. Когато излезем навън Вал никога не върви спокойно и нормално. Вечно се опъва, дърпа, инати и като цяло ходи там, където тя пожелае и дори няколко пъти си харесва някой човек на улицата и просто тръгва към него устремена. Това е голям проблем, който никой не може да превъзмогне с нея по никакъв начин. Пробвали сме със всякакви методи да я научим, дори се е стигало до крайности с леки шамари, когато е скачала на дете и го е плашила. Още по-голям проблем е, че вече е доста тежка и трудна за удържане. Това притеснява всички вкъщи, защото се редуваме да я разхождаме и се намираме в почти безизходна ситуация.. Благодаря предварително на тези, които са прочели темата и са дали мнение!
Здравейте и добре дошли!
Какво сте опитали до момента? Аз не съм привърженик на шамарите, не смятам че с тях се научава нещо, за това не съм изненадана, че и при вас не е дало резултат.
Колко дълги са ви разходките, как се държи момичето вкъщи?
Без допълнителни подробности на мен просто ми звучи, че кученцето му липсва дисциплина и че не ви приема за водач, съответно не ви слуша. За това и ви питам какво сте пробвали до момента, има ли други ситуации в които да не ви слуша?
Какво сте опитали до момента? Аз не съм привърженик на шамарите, не смятам че с тях се научава нещо, за това не съм изненадана, че и при вас не е дало резултат.
Колко дълги са ви разходките, как се държи момичето вкъщи?
Без допълнителни подробности на мен просто ми звучи, че кученцето му липсва дисциплина и че не ви приема за водач, съответно не ви слуша. За това и ви питам какво сте пробвали до момента, има ли други ситуации в които да не ви слуша?
I know tonight that there's an angel up on Heaven's highest hill
And no one there can hurt you baby, no one ever will
And no one there can hurt you baby, no one ever will
Здравейте, разходките ни по принцип са 4, две от които са дълги за повече от половин-един час. Поведението като излезем навън е повече диво, игриво, а накрая когато тръгнем да се прибираме и е уморена чак тогава спира да се опъва и върви кротко до мен. Иначе, докато се разхождаме дори един гълъб може да й отвлече вниманието и да ме задърпа накъдето тя си пожелае. Вкъщи е долу-горе кротка, ако така мога да се изразя за все още малък и игрив голдън. Когато е време за игра, тя разбира. Научи се, кога трябва да играе и мога да кажа, че се съобразява с всички нас и свикна с режима ни. Единствения проблем вкъщи е, когато види познати хора на гости, било то баба и дядо (които вижда често) или някой непознат досега човек. Тогава настъпва голяма радост придружена със скачане и хапане на ръце и крака и като цяло започва да бяга и щурее като луда. С това се борим още от началото и за жалост не можем и до днес да я укротим в такава ситуация освен ако не я вържем. Навън е по същия начин, когато види познат за нея човек или било то просто някой, който се спре да говори с мен. Тя отново започва да му скача от радост и разбира се да се опъва много силно. Общо взето това са ни единствените проблеми. Иначе е много любвеобилна и послушна, когато сме вкъщи и обстановката е позната за нея и спокойна.
С нея работите ли по послушание- какви команди знае, яде ли под команда, качва ли се на дивана?
Ако я научите добре на команди като "ред" (ходене в крак с вас), можете да я разсейвате за известно време така навън (с лакомство под муцуната). Другото е като я видите превъзбудена, да я накарате да седне и да остане на място- и пак вкусна награда и радост.
Разбира се, всичко това може чак слд като знае добре командите, затова и започнах с този въпрос.
А като скача по някого нали знаете- силно НЕ и коляно напред, за да не може да скача. Можете да пробвате с ваши приятели като ги инструктирате и постепенно ще се отучи и от непознати.
Ако я научите добре на команди като "ред" (ходене в крак с вас), можете да я разсейвате за известно време така навън (с лакомство под муцуната). Другото е като я видите превъзбудена, да я накарате да седне и да остане на място- и пак вкусна награда и радост.
Разбира се, всичко това може чак слд като знае добре командите, затова и започнах с този въпрос.
А като скача по някого нали знаете- силно НЕ и коляно напред, за да не може да скача. Можете да пробвате с ваши приятели като ги инструктирате и постепенно ще се отучи и от непознати.