Разходки..или липсата им

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
ety_cenova
Потребител
Мнения: 3
Регистриран: вт окт 28, 2014 5:05 pm

Разходки..или липсата им

Мнение от ety_cenova » ср окт 29, 2014 9:31 am

Здравейте и благодаря за приемането в групата :) Аз съм горд стопанин на прекрасния Бъди- голдънче на 3 месеца и половина. Той е страшна душичка и адски интелигентен. НО..имаме проблем. Видях подобна тема, но не съвсем същата, затова си позволих да пиша наново. Извинявам се, ако това не е правилно.
Та...проблемът ни. Излизаме от около 3 седмици. В началото всичко беше ОК. Сегаобаче, от около седмица- 2 не иска да върви по улицата, а сега вече от няколко дена ми се запъва още на вратата на апартамента. Проблемът му е да стигне до някъде- до бул. Дондуков, след това тича като лид към градинката на Народния театър. Там още от 3-4 ден започнах да го пускам и е адски щастлив- тича, уграе с другите сладури, но като дойде време да се прибираме и пак се запъва. Но като излезнем от градинката и тръгва и ме дърпа чак до вкъщи. Първо мислехме, че го плашат колите и трамваите- то това е така, като види трамвай се свива и ние спираме да го гушнем, да знае, че няма страшно. После мислихме, че нещо в маршрута го притеснява, но не е така, защото на връщане няма проблем. Освен това когато сме двамата с приятеля ми, няма проблем- върви спокойно, но ако съм само аз се дърпа. Това вечер. Сутрин винаги съм само аз и няма начин да върви. Опитах с лакомства, с тичане, с молби, с дърпане- нищо. И като че ли всчка сутрин става все по-зле. Днес дори имам чувството, че на пук си свърши работата в къщи- първо се изпиша преди да излезнем, навън нищо и като се прибрахме свърши двете неща, което беше странно, защото той вече от около 10 дена не се изхожда по голяма нужда вкъщи, а само навън и то само вечер.
Не знам вече какво да правя. Много ми се иска да се радва като е навън, като другите кучета. Не искам да го влача, не сикам да скимти....какво да го правя?/
Отново се извинявам, ако вече има такава тема и многооо ви моля, дайте ми съвет как да го накарам да излиза и да се радва на това.
Благодаря предварително :):):)

Поздрави!
Ети и Бъди

ety_cenova
Потребител
Мнения: 3
Регистриран: вт окт 28, 2014 5:05 pm

Мнение от ety_cenova » ср окт 29, 2014 9:35 am

Забравих да добавя, че мен много ме обича- не го е срах от мен, даже напротив. Така че не е това причината да не върви с мен и да е спокоен когато сме двамата :)

Благодаря :)

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения: 2068
Регистриран: ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение: София

Мнение от Melina » ср окт 29, 2014 10:15 am

Здравейте,

като за начало - да е на 3 месеца и половина и да излизате от 3 седмици не е добре - това значи, че не е спазен планът за ваксинация или не сте изчакали достатъчно. Трета ваксина се слага на трети месец и 10 дни след това може да се излиза навън.

Изключително грешно е да го гушкате, когато го е страх. Това единствено подклажда ужаса му и му доказва, че трамвайте, в случая, са си опасно нещо и има защо да им се плаши.

Никой не би предположил, че кучето не Ви обича...най-вероятно просто не Ви се подчинява, а с приятеля Ви чувства повече сигурност и авторитет.

Като за начало спрете да го успокоявате и когато нещо го изплаши, просто игнорирайте поведението му и си продължете.

Успех!

ety_cenova
Потребител
Мнения: 3
Регистриран: вт окт 28, 2014 5:05 pm

Мнение от ety_cenova » ср окт 29, 2014 10:58 am

Благодаря за бързия отговор.

Ние взехме кучето когато беше на 56 дена. Ветеринарят ни каза, че при това положение минаваме на втора ваксина /първата не му беше правена/. Направихме втората, отидохме за третата, след нея ни каза да изчакаме една седмица и да го извеждаме. Така че сме спазвали всичко, което ни каза лекаря :)
Относно излизането- да игнорирам поведението му, означава в нашия случай да го влача буквално по улиците, докато той се дърпа и скимти... :cry: А на мен ми става много жал така...

Благодаря :)

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения: 2068
Регистриран: ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение: София

Мнение от Melina » ср окт 29, 2014 12:22 pm

Трябвало е да се постави първа на 56 дена, две седмици след това - втора и месец след това - трета, а не да се прескочи първата. Иначе се рискуват дупки в имунитета. Но както и да е, дано да са "хванали".

Игнорирането значи да не реагирате, когато минава трамваят и да не го гушкате. Разбира се, и дума не става да го влачите. Опитайте да смените обичайния маршрут за разходки.

Попринцип тук има хора, които са по-вещи във възпитаването от мен, така че нека те си кажат мнението. Аз истеризирам на тема здраве и ваксини ;)

Отговори