Страница 1 от 1

Моля,помогнете..посяга да хапе ако му посегна към храната

Публикувано: чет мар 24, 2016 11:24 am
от -Demon-
Здравейте, не знам дали има подобна тема, но не намерих.

Проблемът е следният..Имам мъжки Голдън на 5 месеца, супер общителен и мил към всички, изобщо не е злобен...абе знаете какви са. Обаче щом му сипя да яде и посегна примерно да допълня или да отнема ръмжи и се спуска да хапе.Знам, че им е в природата да си пазят храната, но щом аз му давам аз трябва да мога и да взимам..или в случая да досипвам. Моля, дайте съвет как да постъпя?

Публикувано: пет мар 25, 2016 12:27 pm
от joro9
Пробвайте на първо време две неща - да се научи да яде по команда и по-лесното - да не досипвате. Вече сигурно сте на две хранения , така че разделяте дневната дажба на две, подавате команда на кучето да седне , след като я изпълни сипвате сутрешната половина и възпирате опитите на кучето да започне да яде. По принцип трябва да стои и да чака освобождаваща команда или команда за хранене, но в началото никой не го прави. От Вас зависи. Когато видите , че сте овладели ситуацията подавате команда за хранене. Повече не се месите (поне в началото) Храната е ваша и Вие я споделяте с кучето - не е негова, но уважението трябва да е взаимно.
Другата седмица ще постна клип с нагледна демонстрация.

Публикувано: пет мар 25, 2016 1:32 pm
от -Demon-
Да, това с командата преди ядене го правим и не започва да яде преди да му кажа ,но веднъж като започне..край. Мисълта ми е ако започне да яде нещо от улицата (а той много често го прави) да мога да го спра или да му го извадя от устата.

Публикувано: пет сеп 30, 2016 9:47 am
от radoslavnkolev
Аз реших проблема когато моя беше малък като му бърках в купата с гранули и леко го побътвах настрани.