Не върви на повод

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Niaa
Потребител
Мнения: 1
Регистриран: чет юни 30, 2016 3:04 pm

Не върви на повод

Мнение от Niaa » пон авг 29, 2016 1:24 pm

Здравейте на всички. Искам да помоля за съвет и насоки. Имам голдън ретривър на 1 година и 4 месеца. Той е много добро и послушно куче, но само вкъщи. Проблем са разходките навън. Постоянно се дърпа, не върви спокойно на повод, принудих се да го извеждам със строг нашийник(шипове), но бързо му се протри шията и спрях да го използвам. Когато беше малък не ми правеше впечатление, но вече е много по-силен от мен и буквално ме влачи по улиците. Ще съм благодарна, ако ме посъветвате какво да правя.

стоян
Потребител
Мнения: 15
Регистриран: ср дек 31, 2014 9:55 am
Местоположение: Русе

Re: Не върви на повод

Мнение от стоян » вт авг 30, 2016 7:03 am

Niaa написа:...

Нормален нашийник, повода го увивате около ръката така, че от ръката ви до кучето да останат около 40-50 сантиметра и държите здраво като през това време със свободната ръка и свит на руло вестник "възпитавате" на всяко дръпване по носа. Вместо с вестник става и като хванете повода пак на такова разстояние от кучето с едната ръка и провеждате възпитанието с другия край на повода посредством другата ръка. Става дума за шляпване, не за силен удар. Голяма грешка е да го оставяте на цял повод или още повече ролетен такъв докато не се научи да върви до вас.
Малко сте позакъснели, но все пак не всичко е загубено.
Успех!

StiliyanaV
Потребител
Мнения: 3
Регистриран: пон ное 20, 2017 6:02 pm

Мнение от StiliyanaV » нед юли 22, 2018 3:42 pm

Здравейте, моето куче има подобен проблем. На 1 година и 1 месец е, момиченце. Първите 5 минути от разходката са пълен кошмар, започва да си гризе повода и да се дърпа и аз буквално започвам да тичам след нея. Как мога да коригирам този проблем, при положение, че през останалата част на разходката се държи перфектно, слуша, изпълнява команди, социална е с всеки, който види, независимо дали е животно или човек. Звънях на няколко телефона на треньори, един от тях ми обясни, че трябва преди разходка да се дават награди и други неща. Наистина може ли от това да се поправи и друг сблъсквал ли се с този проблем?

Отговори