Страница 1 от 1

Разходки и хапане

Публикувано: пон ное 14, 2016 3:40 pm
от Krisi220601
Здравейте и благодаря , че ме приехте във вашия форум :)
Имам 3 месечно голдънче на име Тибо.
Нещата стоят така - по-голямата ми сестра си взе голдън ретрийвър преди 3 месеца , но тъй като живее в апартамент кучето е седяло на терасата през повечето време и е правело ужасно много бели и това не се харесва от нейния приятел, за това я помоих да ми го доведе на село , за да се грижа за него, а и самото куче ще е по-свободно . Вече от 3 дни е при мен и е много добричко и послушно вече знаем да сядаме ( още използвам лакомства за мотивация) и всичко е наред .
Първият ми проблем са разходките. След като излезем на разходка върви 10 метра след това захапва повода , застава лице с лице към мен и започва да дърпа повода от ръката ми и да ръмжи, ако се противопоставям .Имало е и случай когато е скачало да ми хапе ръката за да вземе повода. За това по голямата част от разходките не са повече от 100 метра (на улицата пред къщата ни) , защото ляга по корем и не мърда. Тъй като имаме голям двор го пускаме да си играе с играчките в него , за да компенсираме разходките, но си е друго сред природата , а и имаме много хубави гори наблизо.

И втория ,ако мога да го нарека проблем е че както в момента е послушен и добричък в следващия момент се превъзбужда и започва да хапе доста силно по ръцете и краката ми и като тичам с него скача зад мен и ме хапе по краката. Та искам да знам дали си играе или е проява на агресия .

Благодаря предварително !!!

Публикувано: чет ное 17, 2016 8:54 pm
от Joana
Браво, че сте го взели, човек които е искал да го държи на двора.
Кученцето е малко и още не се е научило, че не трябва да ви хапе.
Бъдете търпеливи, давайте наградки и потърсете теми за отглеждане на малко кученце. Има доста и написаното по въпроса ще ви е от полза.
Докато е малко кучето е нормално на моменти да се превъзбужда, да иска да си играе с повода и т.н.

Публикувано: пет ное 18, 2016 3:10 pm
от Krisi220601
Четох доста и вече съм наясно с нещата за отглеждането на бебе . Искам да попитам някой добър в обучението как да го науча да ляга при команда .Четох доста неща за ''down'' командата и всички казват, че след като е в седнала поза трябва да му дам да подуши лакомството и след това бавно да я придвижа надолу и после на пред , но вместо това той просто става и навежда главичката си . Моля дайте ми някакви съвети или сайтове откъдето да намеря информация , тъй като за първи път обучавам кученце и ми е много интересно !
Благодаря предварително !