Морска тема

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Marini
Потребител
Мнения:427
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm
Морска тема

Мнение от Marini » пон юни 25, 2007 9:59 am

Аз пак с моите "умни" въпроси....
1. Въпрос N0 1 : Как да накарам Сахара да плува в една посока, по възможност тази, в която плувам и аз? Издра ми гърба, ръцете, краката... По принцип мога да се пробвам с каишка, плувам добре, така че ще мога да се справя, но да не вземе тя като се отклони и аз като я дръпна, да се нагълта с вода?
2. Въпрос N0 2 : Колко време може да издържи максимално един голдън да плува , без да докосва дъното с крака и при положение, че не плува често и системно? Ние отбелязахме времето 35 мин. И колкото и да бяхме убедени, че е уморена и не може вече, толкова повече тя ни доказваше обратното. Питам, за да знам кога да я вадя насилствено от водата, защото понякога като сме много надълбоко и ако й се случи нещо, ще ми отнеме доста време да я изнеса на брега.
3. Въпрос N0 3 : Защо винаги ми пука надуваемите работи, постоянно опитвайки се да се качи върху тях, докато е във водата?
4. Въпрос N0 4: Как да я отуча да изяжда сладоледа на преминаващите деца?
5. Въпрос N0 5 : Защо не иска да пие сладка вода, когато е на плажа? Пие само при условие, че й капнем няколко капки бира :roll: Пие до дъно 8)
6. Въпрос N0 6: КАК СЕ ЧИСТИ МАЗУТ? Моля, отговорете ми възможно най-скоро, иначе няма как да я доведем в неделя.

Мерси предварително,
поздрави на всички :D

4u64ica
Потребител
Мнения:370
Регистриран:ср ное 09, 2005 11:47 am

otgowori

Мнение от 4u64ica » вт юни 26, 2007 8:51 am

Нищо ново под слънцето. :D
Ако плувате добре, опитвайте се да плувате по-бързо от кучо, но така че то да плува успоредно на вас. Щом започне да ви доближава го побутвате настрани от вас със строгата комана 'НЕ". След известно време ще престане да се катери по вас и да ви пука надуваемите дивайси. Хубаво е да му мятате предмети навътре в морето и то да ви ги носи на плажа.
Не бива да плува толкова дълго, защото се уморява, дори да не му личи във водата. По-добре е по-често, но за по-малко време.

Не бъдете скрънзи -купувайте сладолед на детето!!!

И накрая -това с мазута -зависи на кое място е - първо обилно търкайте с мокър пясък, а после като се приберете в хотела - с някакъв спирт, а накрая с топла вода и шампоан. Не се безпокойте почти нищо няма да постигнете - мазута ще е пак там, е по-малко но добре размазан :D

Marini
Потребител
Мнения:427
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » вт юни 26, 2007 3:24 pm

е, чудесно,
значи все пак няма да дойдем в недела :cry:
Кой ще ни гледа такива омазутени?
Лигла - не стига че специално всяка събота и неделя пътуваме до морето, "за да не му е топло на кучто в София"! :evil: Спукваме си задника - по 1000км правим през уикенда, а тя за върха на всичко изравя и изяжда всички цветя, които си посаждам...

Добре, ще я побутвам плувайки 8)
Предметите ги апортира най-прилежно и ми ги оставя пред краката. Само дето разни преминаващи коментират "Глей я па тая как си тормози кучето с некви команди". А концесионерите на плажа специално дойдоха да ме питат кога ще си ходим, че кучето цапало хавлиите на плажуващите. Аз отговорих, че никога :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Diyana Сhar
Потребител
Мнения:427
Регистриран:пет яну 27, 2006 12:27 pm
Местоположение:България, София
Контакти:

Мнение от Diyana Сhar » вт юни 26, 2007 6:38 pm

Искайте заплащане за това, че почиствате плажа.
Кора като е на плаж... си тръгваме с две големи торби боклук. Носи всичко - пластмасови бутилки, тенекиени кутии, опаковки - мъкне всичко в радиус и ни го доставя с гордост. А вземи че си тръгни после и остави бунище след себе си. На втория ден вече знаехме и предвидливо си бяхме донесли големи торби, в които да скрием съкровищата в търсене на контейнер из съответната местност, а не да се опитваме да прегърнем всички плажни боклуци, освен сбствения багаж и куче орящо в пясъка, когато се опиъваш да го издърпаш от плажа вечерта. :lol: :lol: :lol:
Изображение

Marini
Потребител
Мнения:427
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » пон юли 02, 2007 9:53 am

Ех, ех, на нас общината трябва да ни изплаща пари за "почистване на тревните площи и храсталаците от екскременти". Повярвайте ми, нито в София, нито в Благоевград, нито на морето около къщата не можеш намери един-едничък shit , дори и овчи. Сахара всичко е омела. А нейните ги хвърляме в боклука. Е, не е ли това куче природолюбител-еколог? :lol:
Пак да се върна на колко време издържат във водата без да докосват дъното - вчера Данчо ме застреля, като сподели, че Фрея изкарала 55 минути плувайки!
:roll: :shock: :shock:
p.s. Diyana Char, това с торбите за боклук смятам да го взема под внимание// :idea:

Потребителски аватар
Diyana Сhar
Потребител
Мнения:427
Регистриран:пет яну 27, 2006 12:27 pm
Местоположение:България, София
Контакти:

Мнение от Diyana Сhar » пон юли 02, 2007 1:08 pm

Ами на морето последния ден (трети ден) Кора не излезе от водата докато не започнахме да прибираме хавлиите. Като плуването в по-голяма част от времето беше на скорост, за да си гони топката и да ни я носи. Излизаше само колкото да се хвърли пак във водата. Накрая нямаше никакви сили и много бавно "плаваше" по водата бявно протягайки лапа след лапа. Доближаваше се до нас и щом усети ръка под гърдите си се отпускаше, но не пожела да излезе от водата. как не се сбръчка не знам :lol: Е - не е като едночасово нон стоп плуване, но.... ретривъри са все пак - инстинкта за плуване имам чувството че им е по-силн от този за ходене. :lol: :wink:
Изображение

Marini
Потребител
Мнения:427
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » вт юли 10, 2007 9:42 am

Ако въпреки командата НЕ вашият златен лакомник глътне цяла риба-дракон ( в шиповете й се съдържа известно количество отрова, което парализира локално и доста гадно боли, за тези, които не я знаят), то трябва да се даде нещо, което да предизвика разстройство. Когато обаче си на твърде отдалечен от населено място плаж и си стигнал до там пеша, тъй като няма път за кола, няма как да се добереш до млякото. Обаждаш се на Красен (защото всички известни ветеринари са недостъпни в събота и неделя) и той съветва от 9 плажа по-на север да се СПУКА КУЧЕТО ОТ ПЛУВАНЕ, за да се нагълта със солена вода, която също като млякото разхлабва. Наистина се разхлабихме и нищо не ни отрови. Живи сме! :lol: Въпреки че след плажуването на много места спирахме за по няколко минутки Хара да си подремне, че беше действително спукана. Като гума :twisted:
После й дадохме мляко. Леденостудено. :arrow: И тук ни беше грешката. Сега сме с онази кашлящо-повръщаща болест, от 4 дни не сме вкусвали нищо и приличаме на скелет с косми. Тази нощ се спука да повръща, не съм мигнала нито за секунда, не съм имала щастието да стана майка, но предполагам, че в първите месеци след раждането бих се чувствала точно толкова недоспала, колкото сега със Сахара. :x
Това са последните морски новини. Дано не попаднете и вие на дракон или скорпид, че да давате студено мляко :!:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » вт юли 10, 2007 10:58 am

Еее... ама аз не съм казал нищо за "ледено-студено" мляко... :shock:

freya
Потребител
Мнения:994
Регистриран:вт ное 22, 2005 12:43 pm
Местоположение:Sofia

Мнение от freya » вт юли 10, 2007 3:25 pm

Мога да споделя своя опит в отговор на въпросите на сладура Марини и неговата Хара-Сахара:
Въпрос 1 Как да я накараш да плува в една посока? Просто плувай до нея. Ако се опитваш да и избягаш (и плуваш бруст) все едно ще те настигне и ще те одере. Издавай, (ако не се задавиш и ти с вода) страховити забранителни команди със закани. Но най-вече плувай До, а не Пред нея.
Въпрос 2 Голденът издържа много на плуване. Навремето (ех, когато бяхме млади, девици стройни) нашият рекорд бе 55 минути без дъно. Сега ще потънем като тухла защото сме по схемата "кучета-в-куче", но когато бяхме във форма, плуваше по цял ден и то без никой да я кара. Влиза в някакъв икономичен режим, подава само черната гума над водата и може да плува безкрай. Виждал съм, че и Дара прави абсолютно същото и въобще женските по са по спорта. Мъжките са по-тежки гемии. Като поотраснат плуват колкото за престиж и да не ги обвинят стопаните им в мързел. Не мога обаче да си преставя ситуация в нормално море/езеро (т.е. да не е прекалено бурно) голдън да не излезе и да трябва да го вадиш аварийно. Естествено, както виждаш и нашият шампион плувец не си води със себе си голдън за преплуване на Ламанша, та не бива да се пресилват нещата, но при нормално плуване ми се струва, че няма от какво да се плашиш. По ТВ показваха един голдън беше преплувал 15-20 км, ако се не лъжа.
Въпрос 3 Защо винаги ти пука надуваемите неща? А ти какво искаш да ги прави? Що пък да не ги пука? Що ще лишаваш тежкия му кучешки живот от малко радост, а? Най-добре си плувай в морето с резервната гума на автомобила - хем твърда, хем с грайфер, трудно ще я спука.
Въпрос 4 Как да я отучиш да яде сладоледа? Не можеш. Тя иска да е около децата и техния сладолед сам си идва на мястото. Освен това те (децата) могат и да простинат от сладоледа, така че родителите им трябва да са ти благодарни. Аналогично на Хара, миналото лято Фрея беше набарала едни балами и им крадеше варената царевица, като си я оставят за малко.
Въпрос 5 Защо не пие вода ами вода с бира или направо бира. No comment. Отговорът е очевиден. Затова Heinecken и Tuborg са световно известни, защото всеки предпочита бира пред вода.
Въпрос 6: Как се чисти мазут? Отговор: Трудно. Имаш няколко опции - остригваш Сахара като голо китайско куче (или още по-голо); топиш я в леген с коресилин за една вечер (да не си посмяла да ме разбереш сериозно) или я пускаш с Ариел в автоматичната пералня на 40 градуса без центрофуга.
Най-добре е (на откритооооо!!!!!, ще се изтровите и ще заспите иначе) с памуче напоено с етер, малко по малко да чистиш само козината като се опитваш да не докосваш кожата. Етерът се изпарява моментално и е най-ефективен като разтворител на нефтопродуктите.
А този номер с дракона направо ме уби!
Абе къде го намери този дракон, че да го глътне? :shock:
И как го допусна? Нека ти сега! Да не спиш за наказание :x
Фрея-Белята
Всички гризат, някои гризат повече!

Marini
Потребител
Мнения:427
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » чет юли 12, 2007 9:48 am

Ох, Данчо, умрях!
от смях... :lol: :lol: :P
Гадината вече е по-добре, както и съня ми...
Мазута го изчистихме лека-полека с бензин, и оттогава Хара си има нов прякор - Хара-Бензинката. Предишния беше Хара-Олиото, защото цялата беше в мазни петна, щото все се налагаше да й вадим кърлежи...
А колкото до дракона, 99% от живота на моя приятел се състои в риболов и когато той лови риба на скалите, а ние с Хара сме на пясъка, тя често-често пуска тегели дотам и обратно (прави му проверки :wink: ). Та той хвана дракон и понеже има горчив опит от него и отровата му, злобно го мъскал с джапанката в скалата, докато го направил почти на пихтия. При последвалата "проверка" гладната сомалийка го изгълтала наведнъж без да пита. За щастие нищо не и стана, очевидно не се е оказала алергична към отровата, защото въпреки че рибата е мъртва, отровата е активна поне още 5-6 часа.
Такива простотии ни се случват, чудя се дали не почна да пиша мемоари вече 8)

Marini
Потребител
Мнения:427
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » пет юли 27, 2007 9:02 am

Някой случайно да е бил с кучето си на палатка?
Аз имам една много хубава палатка за четирима, която прогресивно хваща паяжина откакто имам Хара... Много искам да ида на палатка , но не знам дали ще стои през нощта вътре, при положение, че ще бъдем в гора и постоянно нещо ще шумоли наоколо. А пък и морето като е наблизо сигурно ще е трудно да устои на призива на водата. Моля, някой ако има опит в тази насока, да го сподели с мен :D

cydonia
Потребител
Мнения:34
Регистриран:нед юли 02, 2006 6:51 pm

Мнение от cydonia » пет юли 27, 2007 10:58 am

Ние постоянно ходим на палатка. И на планина и на море, вече бяхме тази година с нашия сладур. Пурвият пък като бияхме на планина, Марвин се събуди след нас дори, към 11 , защото беше много изтощен от предишния ден и нямаше никък проблем в палатката през нощта. Но на морето е малко по различно, защото става много топло, но то така или иначе всички ставаме по рано, защотото не се седи вътре така или иначе. Успех с палатката и дерзайте.

freya
Потребител
Мнения:994
Регистриран:вт ное 22, 2005 12:43 pm
Местоположение:Sofia

Мнение от freya » пет юли 27, 2007 1:11 pm

Хубавото на това кучето да седи В палатката, е че така няма как да прегризе някое от въжетата за удоволствие :wink: . Но ако не прави това, защо пък трябва да е в палатката? Питам аз?
Според мен, ако Сахарата не ви бяга, нямате никакъв проблем (вътгре или вън) и е най-добре да я оставиш сама да си избере къде иска да пренощува.
Ф-Б-М
Всички гризат, някои гризат повече!

evelina
Потребител
Мнения:107
Регистриран:ср дек 14, 2005 10:12 pm
Местоположение:sofia

Мнение от evelina » пон юли 30, 2007 8:45 am

Аз пък не бих си оставила кучетата навън-хора има всякакви,не се знае откъде ще се довлече някой изрод,да не говорим за плъхове,мишки,катерици и др,дребни животинки,които носят всякакви зарази.Освен това златната гад може на спокойствие да гризе цяла нощ-я повод,я-палатка :lol:

Потребителски аватар
hera
Потребител
Мнения:85
Регистриран:вт юли 10, 2007 9:57 pm
Местоположение:Sofia

Мнение от hera » пон юли 30, 2007 1:56 pm

Шегата си е шега, обаче аз ще се отклоня малко и ще попитам съвсем сериозно- НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ МЯСТО НА МОРЕТО,КЪДЕТО ЩЕ НИ ПРИЕМАТ С ЕДНО КОСМАТО, ЕНЕРГИЧНО И ЩУРО КУЧЕ?( в кой курорт или село може да се отиде,а пък, ако някой има координати на конкретен хотел,къмпинг и т.н. ще е супер) 8)
Изображение

Отговори