Страница 1 от 4

Проверяват за регистрация на домашните кучета

Публикувано: чет яну 21, 2010 3:05 pm
от Красен
До месец стартира акция на Столична община съвместно с Регионалната ветеринарномедицинска служба за проверка на регистрация на домашните кучета, информират от СО.

В акцията ще участвуват служители на Столичния инспекторат и районните администрации. Съгласно Закона за ветеринарномедицинска дейност собствениците на кучета са длъжни да ги регистрират в лицензираните ветеринарни участъци или в Регионалната ветеринарномедицинска служба.

При регистрацията задължително се представя документ за платена такса от съответната районна данъчна администрация. От таксата са освободени кучета на хора с физически увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст; кастрирани кучета и ловни кучета.

Такса не се заплаща и от собственици, които отглеждат кучета с цел развъждане и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.

При нарушение на собственика ще бъде налагана съответната глоба.

От тук: http://dnes.dir.bg/2010/01/21/news5735656.html

Публикувано: чет яну 21, 2010 3:14 pm
от mi6eto_i_ashley
Пълни л***а. Поредната тъпня! Нали се сещате, че никой с нищо не може да докаже, че дадено куче е с платен/неплатен данък и че това е точно кучето за което говорим. Мен вече се опитаха да ме глобят преди около 2 месеца. Някакъв надъхан чичко, който искаше 10лв. на ръка и ме заплашваше, че ще извика полиция, иначе ми вика "ела по в страни, да не гледат хората" :lol: НА НИКОЙ И ЗА НИЩО НЯМА ДА ПЛАТЯ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕТО В КОЕТО СА НИ ПОСТАВИЛИ ДО МОМЕНТА! Имат толкова много за оправяне... С какво ще докажа, че кучето ми е кастрирано!??! Ще го "опна" по гръб и ще го накарам да търси белег от операция или!??! Въобще не ми се и мисли... ДА СЕ ОПРАВЯТ! :evil:

Публикувано: чет яну 21, 2010 4:20 pm
от eli i maxi
За това сме на това дередже, защото всеки вика "аз пък що да плащам". Скоро няма да се оправи!

П.С. От над 200 000 кучета в София са регистрирани едва 350 - не с платен данък, а регистрирани!

Е как очакваме да има после полянки за кучета и всякакви други екстри!


Лично моето мнение, аз съм за глобите, не си плащаш данъка-глоба, не чистиш след кучето - глоба, разхождаш го без повод- глоба!

Публикувано: чет яну 21, 2010 4:27 pm
от Valia & Kara
eli i maxi написа:Лично моето мнение, аз съм за глобите, не си плащаш данъка-глоба, не чистиш след кучето - глоба, разхождаш го без повод- глоба!
Присъединявам се към мнението ти!

Само да добавя, че кастрацията лесно се установява - пише я в паспорта на кучето.

Публикувано: чет яну 21, 2010 4:36 pm
от kari2009
И аз съм съгласен,но след като ще плащаме данък поне да има и градинки за разходки,че както е тръгнало с това строителство скоро ще трябва да ги разхождаме по покривите на сградите.

Публикувано: чет яну 21, 2010 5:57 pm
от Veselin
kari2009 написа:И аз съм съгласен,но след като ще плащаме данък поне да има и градинки за разходки,че както е тръгнало с това строителство скоро ще трябва да ги разхождаме по покривите на сградите.
Така е. Ние си плащаме данъка, но полянки за разходка почти няма. В Пловдив даже заградиха част от полянката на Младежкия хълм, само защото се оказала собственост на някакъв си реститут. :evil: И ако това са ми полянки за разходка.

Публикувано: чет яну 21, 2010 6:00 pm
от eli i maxi
Веско, в Пловдив направиха три поляни за кучета, заградени с кошчета, с уреди за аджилити и т.н..

За София, всяка община е определила места за разходка, а това, че на някой му е по-лесно да не знае е друг въпрос.

Отглеждането на едно куче предполага и разни задължения.
Колко от нас чистят след кучетата си?
Колко са тези, които ги разхождат според изискванията на закона- на повод?


И на мен не ми е приятно да плащам данъци, но това все пак не е пожелание!

Публикувано: чет яну 21, 2010 7:08 pm
от Overlorda
От горенаписаното да разбираме ли, че като сме членове на БГРК няма да плащаме данък?
А и ако имаме повече от едно куче и пак сме членове?

Публикувано: чет яну 21, 2010 7:18 pm
от eli i maxi
Overlorda написа:От горенаписаното да разбираме ли, че като сме членове на БГРК няма да плащаме данък?
А и ако имаме повече от едно куче и пак сме членове?
Аз до колкото разбрах това се отнася за членовете-развъдчици.

Публикувано: чет яну 21, 2010 7:41 pm
от mi6eto_i_ashley
Нали се сещате кой ще глобяват?! Аз ИСКАМ ДА СИ ПЛАТЯ, но не плащам данък за имот и не третирам кучето си като имот! Определено спазвам "писаните и неписаните правила" и колкото и нескромно да звучи се смятам за един прилежен и грижовен стопанин на куче! АЗ ЧИСТЯ СЛЕД КУЧЕТАТА СИ, АЗ ВОДЯ КУЧЕТАТА СИ НА ПОВОД (до парка!!! А след това?!- кой ще ми обещае, че там няма да ме глобят?!), АЗ КОНТРОЛИРАМ КУЧЕТАТА СИ (когато са и когато не са на повод- защото съм отнела от времето си, от почивката си, от нервите си и съм ги вложила с цялата си любов в тях!), АЗ РЕДОВНО ВОДЯ КУЧЕТАТА СИ НА ВЕТЕРИНАР (защото ме е грижа за тяхното и моето здраве), АЗ СОЦИАЛИЗИРАМ КУЧЕТАТА СИ В ОБЩЕСТВОТО... и т.н. и т.н.! Искам да съм сигурна, че като изляза някъде с тях, няма да ни нападнат глутницата бездомни (както добре знаем- ТЕ СА НА ОБЩИНАТА!) и искам да има място в което ще съм спокойна кучетата ми да тичат на воля и да играят без да се страхувам, че ще ги блъсне кола! Искам да глобят всеки, който не полага ЕЛЕМЕНТАРНИ ГРИЖИ (храна, вода и подслон!) за кучето си! И искам да направят кастрацията ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за кучета негодни за развъдна дейност! А АЗ ЩЕ СИ ПЛАТЯ!
Само да добавя, че кастрацията лесно се установява - пише я в паспорта на кучето.
На моето не пишеше! Това ме учуди...

И още нещо- задължават ни да носим паспорта на кучето постоянно с нас, при положение, че паспорта може да се повреди за много кратко време, понеже е от хартия...!??? :shock:

Публикувано: чет яну 21, 2010 7:53 pm
от eli i maxi
За съжаление задължителната кастрация няма да помогне.
По-голям ефект ще имат реален контрол и огромни глоби!

Публикувано: чет яну 21, 2010 7:56 pm
от mi6eto_i_ashley
реален контрол и огромни глоби!
НАД ПРАВИЛНИТЕ ХОРА! :evil:

Публикувано: пет яну 22, 2010 9:56 am
от Valia & Kara
Overlorda написа:От горенаписаното да разбираме ли, че като сме членове на БГРК няма да плащаме данък?
Не. Това, което е написано във въпросната статия е неправилно.

Не знам, защо вашите ветеринари не са отразили в паспорта кастрацията. Когато ходих в общината да си плащам данъка, принтираха именно това, за да ме освободят от него. Не е чак такава грижа, да се принтира от паспорта една страница, за да не носи целия. Ако искаш нещо, намираш начин. :wink:

Публикувано: пет яну 22, 2010 10:00 am
от Peter_Topsi
Такса не се заплаща и от собственици, които отглеждат кучета с цел развъждане и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.
Красене, знаеш ли дали това го има официално някъде, защото в закона това не е споменато, доколкото знам.

Имам и един въпрос към eli i maxi. Къде е публикуван списък с местата на които могат да се разхождат свободно кучета във всяка община в София.
Благодаря предварително

Публикувано: пет яну 22, 2010 11:17 am
от eli i maxi
Попитай в общината по местоживеене, там ще ти кажат.
Аз попитах в нашата и ми казаха, че алеята покрай бул. България в кв. "Бели брези" е предвидена за разхождане на кучета.