Родословие?

Важни теми и въпроси свързани с клуба
drobesko
Потребител
Мнения: 7
Регистриран: ср апр 27, 2011 3:05 pm

Родословие?

Мнение от drobesko » чет апр 28, 2011 4:38 pm

Наскоро си взех женско Голдънче, сигурен съм на 100%,че е чистокръвно,със стопаните на майката и бащата се познаваме от много време,но за жалост документите на майката са откраднати (оставени са във ветеринарна клиника за преразглеждане и след 1 час ги няма.Доктора се изказал,че стопанина не е оставял нищо и така.)Въпросът ми е как мога да извадя и на моето кученце родословно дърво и всички необходими документи?

Благодаря Ви предварително :)

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения: 3198
Регистриран: ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение: Бургас/София

Мнение от Красен » чет апр 28, 2011 4:48 pm

Здравейте,

родословно "дърво" не можете да извадите, и въобще никой освен развъдчика не може да извади каквото и да е за съответното кучило. Едиснтвено този, който е произвел кучето, може да поиска издаване на дубликат от съответната организация, която го е издала. Във Вашия случай, обаче, дубликат може да се извади само за майката (при положение, че въобще е имало издаден документ), но не и за Вашето куче, защото доколкото разбирам, връзката е осъществена при липсващи документи на майката, т.е. родословия на малките май въобще не са издавани, нали така?

Моля, прочетете в темата "Преди да развъждате" какви са условията за издаване на родословие, за да сте по-наясно с процеса.

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Мнения: 586
Регистриран: нед май 23, 2010 7:57 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Lenard » чет апр 28, 2011 7:29 pm

Малко офтопик ама все пак се питам за какво ще се оставя документ за родословие при ветеринар :roll: Според мен това е поредната история в стил "кучето го изяде" :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения: 3198
Регистриран: ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение: Бургас/София

Мнение от Красен » чет апр 28, 2011 9:19 pm

Lenard написа:Малко офтопик ама все пак се питам за какво ще се оставя документ за родословие при ветеринар :roll: Според мен това е поредната история в стил "кучето го изяде" :lol:
Не знам, не мога и не искам да предполагам. Историята може да е истинска, може и да не е, но не това е смисълът на моето обяснение.

drobesko
Потребител
Мнения: 7
Регистриран: ср апр 27, 2011 3:05 pm

Мнение от drobesko » нед май 01, 2011 2:25 pm

Благодаря Ви за отговорите.Така значи документите са оставени при ветеринаря за 10 минути,след това собственикът е щял да води кучето на някакво мероприятие,но е оставил документите на съхранение за десетина минутки просто.А колкото до самите документи преди време съм ги виждал с очите си.Няма значение Благодаря Ви отново и извинявам се за оф-топика :)

Отговори