Страница 1 от 1

Моля помогнете !!

Публикувано: съб апр 26, 2014 12:11 am
от Petia
Преди три дена майка ми излиза да разходи и поиграе с Кира . Когато се прибрах от работа късно вечерта тя ми съобщава , че както си играела с другите кучета в един момент отказва да тича и играе. Издаваше странни звуци, като пуфтене и скимтене . Веднага я заведох във 'Ветеринарен Център Свети Антим ' . Човекът който беше на смяна д-р Борисов каза , че има походка на патенце и да дойда на следващия ден да направим снимка за 'дисплазия' . Изображение
Тези които разбират , ще забележат , че тя е начален стадий на дисплазия . Д-р Николав ме увери , че и трябва почивка и ще се оправи . Вече 4 дена е на болкоуспокояващи и инжекции, но подобрение няма , напротив състоянието й се влошава . Прави 5-6 крачки разтреперват и се задните крака сяда или направо ляга .По стълби не може да слиза въобще , качването също и е много трудно за това се налага да я носим . Но както казах и разходката не е разходка 10 метра и ляга . Трудно и е да се държи на краката си , издава ги напред в поза ' всеки момент ще акам ' и пада. Трябва да минат няколко минути за да се изправи и да походи малко и пак все едно и също . Направихме пълна кръвна картина да не би да има някакви паразити - нищо ! Все едно и се схващат мускулите получава някакви спазми и така вече 4 дена .Другото което е гласът и започна да изтънява . Всеки познава лая на кучето си и определено има промяна . Всеки казва , че двете неща нямат нищо общо , но дали е така . Изписаха ми 'бисептол'и 'клиндамицин' , ако до няколко дена състоянието и не се подобри ще се наложи да потърся и други мнения . Какво може да е това ? Някой имал ли е подобен проблем ? Разберете ме правилно предишният ден и нямаше нищо бяхме в парка , игра , гони гълъбите и нищо ! Здраво право куче на 1 год и 5 месеца да рухне така изведнъж ... Трябва да има някаква основателна причина .

Публикувано: съб апр 26, 2014 10:54 am
от Melina
Снимката в пълна упойка ли е правена?

Моят съвет е да отидете при някой от международно сертифицираните лекари - Д-р Златинов и Д-р Василев в Централна Ветеринарна или д-р Георгиев в Син Кръст. Аз лично препоръчвам Д-р Златинов, който е изключително добър в ортопедията.

Какви обезболяващи и противовъзпалителни й дават?

Публикувано: съб апр 26, 2014 2:24 pm
от Petia
С пълна упойка беше . За обезболяващите и противовъзпалителните не знам . Възможно ли е това да е някакъв прещипан нерв ?

Публикувано: съб апр 26, 2014 5:30 pm
от eli i maxi
Petia написа:С пълна упойка беше . За обезболяващите и противовъзпалителните не знам . Възможно ли е това да е някакъв прещипан нерв ?
Възможно е.
С какво храните кучето и в периода на растеж колко и какъв калции сте давали?

Публикувано: съб апр 26, 2014 10:29 pm
от Petia
До преди 1 месец я хранех с Arden Grange не съм и давала калции допълнително, защото ветеринара ми каза , че в храната има достатъчно и няма смисъл . А сега я храня с Josera .