ПРОТОКОЛ от ОС за отчет на дейността на БГРК за 2016

Важни теми и въпроси свързани с клуба
Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения: 1293
Регистриран: ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение: Plovdiv

ПРОТОКОЛ от ОС за отчет на дейността на БГРК за 2016

Мнение от Danyna » пон апр 10, 2017 11:00 pm

ПРОТОКОЛ

От редовно общо събрание за отчет на дейността на на БГРК, за 2016 година

Дата на провеждане: 2 април 2017г.
Място на провеждане: гр. София

Днес, 2 април 2017г., съгласно Устава на БГРК се проведе отчетно събрание за дейността на Български голдън ретривър клуб през 2016г.

Присъстваха следните членове на клуба:
1. Красен Хаджиев
2. Стефан Кънчовски
3. Ивелина Недева
4. Маруся Ковачева
5. Йорданка Павлова
Кандидат членове на клуба
1. Деница Крумова

За водещ на събранието беше избран Красен Хаджиев, а за протоколчик – Маруся Ковачева. Предложен беше и единодушно гласуван следния дневен ред за провеждане на събранието:

1. Отчет за дейността на УС на БГРК
2. Календарен план за 2017 год.
3. Приемане на нови членове на клуба
4. Разни
Поради липса на кворум събранието започна с начален час 11:00 ч.
По Първа точка от дневния ред докладва Кр. Хаджиев. Председателят на БГРК си направи самокритика за дейността си през 2016 год. Отчет за дейността си направиха всички членове на УС. Основните въпроси, които се откроиха в отчетите на председателя и членовете на клуба бяха следните:
• Развъдна дейност – родени кучета в следните развъдници: Piece Of Gold – 19 бр. родени кучета; Goldmell – 10 бр. родени кучета; Charm Step – 3 бр ; Blackseagold – 3 бр; GoldnesEnergy – 6 бр; Goldengraf – 8 бр.; Golden Skyfalls – 3 бр.
• Намаляване на членската маса на клуба, неплащане на чл. внос за 2016 год от 98% от членовете на БГРК;
• Въпроси свързани с подобряване организационната дейност на клуба;
• Планирана специализирана изложба на БГРК и клубно първенство през 2017 год.

След обсъждането беше взето следното решение:
1. Определя краен срок за плащане на членски внос в размер на 40,00 лв. за 2017 год. - 12 май 2017 год. Членският внос ще се плаща по банка - Първа Инвестиционна банка IBAN: BG49FINV91501215882701 , BIC:FINVBGSF Неплатилите членски внос до тази дата, съгласно Устава на БГРК, престават да бъдат членове на БГРК.
2. Определя краен срок за плащане на членски внос за 2016 год - 12 май 2017 год на всички членове на клуба с регистрирани развъдници и с резултати от развъдна дейност през 2016 год – издадени родословия.
3. Определя дата за общо изборни събрание на 13 май 2017 год.
4. Определя минимални дарения в размер на 30,00 лв за първо куче и 25,00 лв за второ куче за членове на клуба. 60,00 лв за първо куче и 50,00 лв за второ куче за участници, които не са членове на клуба. Сумите за дарения се превеждат по банков път, като в основанието се записва само „дарение“. За изложбите през 2017 год, даренията ще може да се правят и на самата изложба.
5. Определя цена за едно родословие в размер на 40,00 лв ( четиридесет лева).
6. Предлага организиране на срещи на представителите на развъдници от БГРК за обсъждане на проблеми и споделяне на успехи.
Решенията бяха гласувани с пълно болшинство.


По Втора точка от дневния ред докладва Стефан Кънчовски. Проверена е счетоводната документация, изпратена е данъчна декларация до НАП и доклад за дейността през 2016 год. до Министерството на правосъдието. Поради неплащане на членския внос, както и поради непровеждане на изложби през 2016 год БГРК почти не разполага с финансови средства за дейността си.

По трета точка от дневния ред бяха прочетени имената на подалите молби и за членство в БГРК. След обсъждане на кандидатурите и плащанията на членския внос бяха приети всички кандидат членове за редовни членове на клуба. Списъкът на новоприетите членове е следния:
1. Деница Крумова
2. Сюзан Кирякова
3. Миглена Иванова
4. Ани Кацарова
5. Наталия Райнова
6. Линда Дудек

По точка четвърта от дневния ред бяха обсъдени желани и наложителни промени в устава на БГРК. Решенията по тази точка ще бъдат взети на общото изборно събрание.

Поради изчерпване на дневния ред на събранието, същото беше закрито.
Председател ..............................
/Кр.Хаджиев/
Протоколчик:.............................
/М.Ковачева/

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Мнения: 521
Регистриран: вт фев 12, 2008 9:35 pm
Местоположение: София

Мнение от lubomihaylov » нед май 07, 2017 8:02 pm

Вече доста рядко влизам във форума по причини, които мога да обясня, ако някой пожелае, ще ги напиша. Не съм член на клуба, но дъщеря ми е и си плаща редовно членския внос. Та въпросът ми е: Колко члена са 2% ,КОИТО СА СИ ПЛАТИЛИ? Няма да питам защо не са организирани изложби, с които да се набавят средства? Искам само да споделя, че преди 9 години клубният форум кипеше и беше интересен за четене. Сега дори никой не си обявява кучилата тук или поне само символично. Да, има фейсбук и там е актуално да се пише, но хората, които искат да се информират за породата, трябва да четат КЛУБНИЯ ФОРУМ. Иначе просто няма смисъл от вас. Ако сегашната управа не намира достатъчно време за дейността на клуба, просто отстъпете място на желаещи да го направят. Или няма такива? Добронамерен съм и ми е болно за клуба, така че не ме нападайте.
_________________

Отговори