Страница 1 от 2

Голдън във влака- мисията невъзможна?!

Публикувано: пон апр 23, 2007 6:07 pm
от mi6eto_i_ashley
Един въпрос: как да си транспортирам кучето от София до Варна, като нямам кола??? :shock: Предпочитания: влак, защото ми е по-удобно за пътуване (не ми става лошо :roll: ) и реших, че няма с какво друго (автобус например!). За това, се порових в сайта на БДЖ, където много ме ядоса това :evil: :

"Забранен е превозът на домашни птици и големи домашни, ловджийски и служебни кучета в първокласните и второкласните вагони на всички категории пътнически влакове.

Големите домашни, ловджийски и служебни кучета могат да се превозват само във фургон на влака. Кучетата трябва да са с поставен намордник и да имат ветеринарно свидетелство, като са поставени в специални клетки осигурени от собствениците им. Собствениците поемат задължението сами да ги натоварват и разтоварват. За превоза на тези животни се заплаща 1/2 билет втори клас за съответната категория влак. "

След като знаем в какви условия са повечето влакове :? , как по-точно ще си сложа голдъна в клетка (която и нямам) и с намордник :x и ще го оставя някъде където незнам дали ще се чуства комфортно повече от 5 часа път (незнам колко точно е до там!). :evil:

Аз ли нещо не съм в час или просто не съм разбрала правилно за какво става въпрос?? :?:

Някой може ли да каже колко струва цялото удоволствие- билети и др.??

Публикувано: пон апр 23, 2007 6:10 pm
от mi6eto_i_ashley
... и забравих! Тъй като обучавах Ашли за служебно куче- куче водач, още по- невъзможно ми стана да си представя как един сляп човек би направил цялото това упражнение с намордници, товарене и разтоварване на клетки... :evil: Нали кучето водач е за това, да бъде неотлъчно до своя незрящ стопанин! :? Неее, нещо не е както трябва и това не ми харесва!!! :x Но както се казва: българска работа! :twisted:

Публикувано: пон апр 23, 2007 6:27 pm
от Diyana Сhar
И дори да си изпълнила всичко това, трябва първо да имаш разрешение от началник влака. Как да го намериш преди да си купиш билет, за да попиташ дали може...? Всичко това с железниците е най-големият възможен абсурд, който може да се измисли у нас. Все си мисля, че не може да се измисли по-голяма глупост, ама знам ли - все по някакъв повод оставам изненадана. Особено пък за служебните кучета - простотия :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!:
Съвет да ти дам Мише - забрави просто, освен ако нямаш много здрави нерви, за да се готвиш за словестмна битка и скандали. Аз знам, че нямам сили за това. Разпитай автобусните линии, започвай първо с възпитанието и сертификатите на кучето ти, с общото послушание, минало специално обучение и ред подобни, после попитай дали съответната служба предлага услугата. И там можеш да попаднеш със сигурност на неандерталци, но поне са частници и може да имаш шанс. А с кола изобщо ли нямаш шанс?

Публикувано: пон апр 23, 2007 6:41 pm
от mi6eto_i_ashley
Ми не Диянче! :( Аз кола имам, няма кой да ме закара(нямам книжка :roll: )! А железни нерви... ще се постарая да ги сдържам, иначе ги имам :wink: Направо не мога да повярвам- в София, най-големия град в България, няма как да си транспортираш кучето, защото ПО ПРИНЦИП е забранено да се качват кучета, а сега се оказва, че въобще в България няма как да си транспортираш кучето :evil: Освен да я бутна в някой куфар :wink: :lol: Или да я маскирам на пчеличка... дали някой ще я забележи тогава?? :lol:

Изображение

Публикувано: пон апр 23, 2007 8:09 pm
от Iglika
Така със сигурност ще се набива на очи!!! :lol: :lol: :lol:

Публикувано: пон апр 23, 2007 9:49 pm
от KRASINI
Отиваш няколко дена по рано на гарата,хващаш един кондуктор за ухото,и му напомняш за най добрата форма на благодарност която познава човечеството,а именно финикийските знаци.Разбирате се кога е на смяна,след това купуваш цяло купе от спалния вагон,влизаш вътре въртиш ключа,вадиш едно шише от това което пиеш и започваш.Има време и да се напиеш и да изтрезнееш,8 часа е пътуването. Цената Варна -София за цяло купе е 38 лева.Другият начин е самолет.

Публикувано: пон апр 23, 2007 10:03 pm
от mi6eto_i_ashley
:lol: :P :lol: :P Разбих се от смях!!! Това предложение ми хареса и то МНОГО!!! 8) И беше много изчерпателен!!! Или другия вариант- да го поканя направо на пиенето! :wink: Няма нужда да заключвам тогава! :)

Публикувано: вт апр 24, 2007 9:19 am
от Diyana Сhar
:D И накрая "Ти мен уваффаааашшшаааашли ма?" И във Варна слизате с песен прегърнати а Ашли бърза към гишето да си купи билет за обратно на момента :lol: :lol: :lol:

Публикувано: вт апр 24, 2007 2:01 pm
от mi6eto_i_ashley
Да бе, представяш ли си? :lol:

Публикувано: вт апр 24, 2007 3:36 pm
от Janis
Как прегърнати бре??? Ашли е куче-водач на употребили в тоя случай ;)


Между другото, водачите на слепи са със специален статут и пътуват със стопанина - поне така правят във влака Благовевград - София.

Публикувано: вт апр 24, 2007 6:13 pm
от mi6eto_i_ashley
Ашли не е куче водач, обучаваше се по програмата на Фондация Очи на 4 лапи, но отпадна, както и всички други кучета! За това сега е един прекрасен домашен любимец, със знанията за куче водач, куче за инвалид и цирков артист 8) :lol:

Публикувано: ср апр 25, 2007 10:12 am
от Janis
очевидно Ашли е агент под прикритие;)

аз мога да пътувам с кучетата само с кола, и докато Багира (лабрадорката) си пътува прекрасно, Кая (златката) драйфа като побъркана, независимо, че не и давам храна 12 часа преди пътуване. Опитах веднъж с човешко хапче против прилошаване (половинка), но на нея явно не и понесе много.

Да препоръчате нещо?

Публикувано: чет дек 13, 2007 10:31 am
от Marini
Аз в друга връзка имам въпрос, но първо да посъветвам Janis - купи й на Кая няколко ампули Degan и направо изливай цялото съдържание на 1ампула в устата минимум 15 мин преди да тръгнете :wink:

А моят въпрос е: С КУЧЕ НА ОТКРИТ СЕДАЛКОВ ЛИФТ???
Ще ходим на Безбог на ски, а там разрешават с кучета, освен това има 165 см сняг и Сахара много би се радвала, ако може да дойде с нас. Това, което ни спира е лифтът- пътят с него трае поне 45 мин, а има и прекачване на междинна станция. Немските овчарки се возят даже сами на лифта и ми е доста интересно да разбера как са научени :?: :shock: :?: :shock: Със сигурност бих могла да помоля за спиране на лифта при качване и слизане със Сахара, само че не знам как ще е с височината - по принцип не е много щастлива да гледа отвисоко. Как да я обезопася? Няма да мога да издържа да я стискам с ръце толкова дълго догоре, а за качване пеша и дума не може да става - който е бил знае колко е дълъг и стръмен пътя до хижата.
Ще се радвам, ако някой ме зарадва с решение :idea:

Публикувано: пет дек 14, 2007 2:45 pm
от Diyana Сhar
Само при едно рязко рипване на кучето и ще го изтървеш. Можеш да пробваш да се снабдиш с детско кенгуро за големи деца и да си гушнеш в него кучето преди да се качиш. Ще се возите плътно прегърнати известно време, но поне няма да те е страх за живота му. А може и то да се чувства по-сигурно. И аз съм си мислилла за откритите лифтове, но ме е страх да се пробвам. Дори кучето да е непукистично настроено, само да реши да си намести дупето и може да политне. НЕ БЛАГОДАРЯ! А за служебните кучета... ехххх, много работи могат да правят, освен да се возят :D .

Публикувано: пет дек 14, 2007 6:39 pm
от Iglika
Виждала съм куче да се вози само на открит седалков лифт, но как беше научено незнам. Беше безпородно, на морето спирка Журналист, качваха го сутрин спасителите от плажа до горната станция където в стола му запазваха остатъците от храна, след като го нахранеха, персонала от стола го качваше обратно на лифта и айде пак долу на плажа.
За моите кучета и мен би ме било страх да ги возя. Задължително измисли как да я обезопасиш. Дияна чар е дала добро предложение, но не виждам, точно как ще побереш куче в кенгуру. Другото което ми хрумва е да и сложиш нагръдник и нагръдника по някъкав начин ( например с алпинистка карабина) да го щтракнеш за облегалката ( подобно на коланите за кола)