Поредното безумие

Важни теми и въпроси свързани с клуба
Потребителски аватар
Peter_Topsi
Site Admin
Мнения:803
Регистриран:ср ное 09, 2005 10:40 pm
Местоположение:Sofia
Поредното безумие

Мнение от Peter_Topsi » вт авг 05, 2008 9:31 am

Скъпи приятели,
“Прекрасният” български парламент с “любимите” ни народни избраници се готви да приеме закон за етажната собственост в който изведнъж между двете четения се вмъква тихомълком следния текст:

Гл. Задължения на собствениците и обитателите

Чл. 6, ал. 1, т. 6

Собствениците са длъжни да не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки и аквариуми.

Това означава, че съдбата на нашите домашни любимци е в ръцете на съседите и че ние реално нямаме думата, а трябва да искаме разрешение от комшията, който цяла вечер жули ракия, бичи чалга, бие жената и всички около него му пречат.
Съдбата на нашите любимци е в ръцете на онзи комшия дето пикае и повръща в асансьора, хвърля си боклука през балкона и си замята фаса на вашия балкон.
Той може да е шумен, мръсен, нечистоплътен, прост, опасен, но от неговата воля зависи животът на вашия любимец и в крайна сметка от него зависи дали вие ще се занимавате с нещо, което обичате и ви носи радост и удоволствие без да пречите на другите.

Трябва ли да позволим това да се случи?

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » вт авг 05, 2008 9:40 am

Тази сутрин и аз го чух това по телевизията. Останах потресен, че пак някой се опитва да печели "избирателите" с популистки методи. Проблемът е, че ония в парламента са се откъснали съвсем от действителността и се имат за недосегаеми, както и си мислят, че са вездесъщи.

Обаче нямам идея какво може да се направи по въпроса, освен поредната подписка, на която никой няма да обърне внимание.

Потребителски аватар
Peter_Topsi
Site Admin
Мнения:803
Регистриран:ср ное 09, 2005 10:40 pm
Местоположение:Sofia

Мнение от Peter_Topsi » вт авг 05, 2008 9:42 am

Лошото е, че когато този закон бъде приет всички баби и сърдити старчета по входовете, които и без това постоянно мрънкат ще започнат да пускат жалби в полицията, а те ще са длъжни да идват и да ни предупреждават. Ще могат и да ни съдят за неспазване на един безумен закон.Много хора ще запончат да изхвърлят кучетата си, за да нямат проблеми, други няма да се съобразим и ще станем едва ли не престъпници, защото гледаме кучетата си без съгласието на сърдитото старче от долния етаж и неговата баба , за която куче е мръсна дума.

Потребителски аватар
Чарли
Потребител
Мнения:1534
Регистриран:съб яну 28, 2006 8:14 pm
Местоположение:Plovdiv
Контакти:

Мнение от Чарли » вт авг 05, 2008 12:47 pm

Не знам....това е толкова глупаво и недомислено, че не знам какво да кажа!
Мисля си, не може ли да се обединим и да направим нещо преди този закон да се е приел?
Някой може ли да проучи дали в ЕС има такъв закон? Ако има забрани, какви са?
Как в ЕС осигуряват на домашни кучета разходките в специални паркове и как всеки след това си почиства. Ей, такива неща - дали нашата държава-държавници са осигурили нещо, че да ни задължават да спазваме закон, който някой малоумник си е изсмукал от пръстите?

Потребителски аватар
Алекс
Потребител
Мнения:128
Регистриран:вт авг 22, 2006 10:13 am
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от Алекс » вт авг 05, 2008 5:15 pm

Оф тия наистина си нямат друга работа освен да мислят глупости!
А за бабите и сърдитите дядовци изобщо не ми се говори….Тука си имам едни такива в блока, за щастие не в моя вход!
Мрънкаха, пискаха какви ли не глупости наговориха. Дори се опитаха да отровят кучето на съседката, защото видите ли Арън много лаел на терасата. А то милото и гък не е казало. Пълно безумие!
След което съседката си го заведена село където му е много по- добре на животното, но не беше нужно да се стига до там….
И сега идва най- големият парадокс…Преди 3-4 месеца в същите тези баба и дядо се появи едно прекрасно кученце – немска овчарка, за което дават мило и драго понеже е на единственият им внук...а това малкото прекрасно кученце е истински звяр, Беа пасти да яде пред него… Всички дечица пред блока бягат от него, защото ги гони и лае и хапе …А Арън дето е най- спокойното куче на света ( ти го дърпаш за опашката, духаш му е ушите и си навираш ръцете в устата му, той седи и те гледа с едно големи мили очи…Еххх) го изкараха бесен, лаещ, застрашаващ всичко живо!
Нямам думи просто!
Същата работа като табелите по парковете – Забранено за кучета!
Ще ми забраняват да си разхождам кучето, когато ми осигурят прилични места за тази цел…Ще ми забранят и когато измислят прилично решение за бездомните кучета, не да ги убиват! ИДОТИ!

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Мнения:521
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm
Местоположение:София

Мнение от lubomihaylov » вт авг 05, 2008 9:57 pm

Това е нещо което отново ме кара да се замисля:
"Какво правиме ние тука?"
Имам чувството, че тази страна е само за дебелокожи и саможивковци.
Ама ни е хак!!!
Нали ние си ги избираме!
Нещо по сериозно:
Ако някой има идея, да каже какво да направим за тази простотия?

Потребителски аватар
sara0302
Потребител
Мнения:91
Регистриран:чет май 01, 2008 8:51 pm
Местоположение:Варна

Мнение от sara0302 » ср авг 06, 2008 10:32 pm

Да, чух го и аз това! Оправиха сякаш всички закони, че тръгнаха да измислят и нови :evil: И то от безумни, по-безумни :x Все пак предпочитам да съм "престъпник" в очите на някой тъп съсед или полицията, отколкото безотговорна или жестока спрямо съществото, което безусловно ме обича :!: :!: :!:

Потребителски аватар
taira_lora
Потребител
Мнения:142
Регистриран:ср юли 09, 2008 7:14 am

Мнение от taira_lora » чет авг 07, 2008 8:03 am

Този закан е пълна лудост! Вместо да получаваме по-голяма свобода ограничават личният ни избор.Никога не бих изоставила моето съкровище по-скоро ще се изнеса

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Мнения:1240
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm
Местоположение:Хасково

Мнение от goldroks » съб авг 09, 2008 11:17 am

Малоумници, кретени.....!!! :evil:
Във блока за щастие няма хора които мрънкат за Роксана и Джони. Дано и да не се появяват!

Valia & Kara
Потребител
Мнения:3047
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » чет сеп 04, 2008 4:06 pm

От форума на дог.бг

СКЪПИ ГРАЖДАНИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ,

Борим се срещу нарушаването на човешките права, неприкосновеността на частната собственост и опитите на държавата да бяга от отговорност, когато не може да се справи с даден проблем.

Организираме подписка срещу Чл.6, ал.1, т.6 и Чл.11, ал.1, т.10, буква "л" от приетия на второ гласуване в Комисия по правните въпроси (Доклад от 17.07.2008 - в уебсайта на НС) Законопроекта за Управление на Етажната Собственост, а именно:

...
Задължения на собствениците и обитателите
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:

6. не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми;
...

Правомощия на общото събрание
Чл. 11. (1) Общото събрание:

10. приема решения и за:

л) даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост.
...

Считаме, че с този проектозакон се накърняват правата на човека и неприкосновеността на частната собственост. Създават се предпоставки за междусъседски войни и спекулативно ползване на конкретните точки за други цели. Поставят ни във вероятно условие на избор да нарушим новия Закон за управление на етажната собственост, като задържим своя любимец или да нарушим Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност като го изоставим. Грижата за животно у дома е начин на живот, който носи доказани емоционални, здравословни, възпитателни и културни позитиви. Застрашена е свободата на хората да изберат такъв начин на живот.

Не целим премахване на текста, а заместването му с такъв, задължаващ стопаните да отглеждат отговорно и безконфликтно своите любимци, като спазват Закона за Защита на животните, Закона за Ветеринарномедицинската Дейност, Правилника за Обществения Ред на сградата и задължително да носят финансова отговорност за действията на животните!


НИЕ СМЕ ЗА:

1. Отпадане на разпоредбите по чл. 6, ал. 1, т.6 и чл. 11, ал. 1, т.10, буква „л” поради несъответствието им с международни и български правни норми.

2. В подзаконов нормативен акт, а не в закон, да бъдат предвидени по-конкретен запис на правила и детайлно разписани задължения за собствениците на животни. Тези задължения да бъдат обвързани със съответната засилена отговорност и по-високи санкции и глоби за собствениците на животни при нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

3. Компетентните органи, определени със съответния специален закон – ЗЗЖ и други свързани с него, да изпълняват своите правомощия, визирани в закона и да преприемат реални действия срещу нарушенията.

4. Обмисляне и съответно законодателно предложение относно засилено съдействие от органите на МВР и на Прокуратурата, както и създаване на специализиран орган, наблюдаващ и контролиращ придобиването, притежаването и отглеждането на животни, по аналогия на сходни органи в други държави – зоополиция.

Молим всеки, който е съгласен с нашите възражения и предложения, да ги подкрепи чрез предложената подписка. Подписката, заедно с аргументирано възражение, ще бъде адресирана до: Председателя на Народното Събрание; Президента на Република България, Комисията по правни въпроси, Комисията по жалбите и петициите на гражданите, Комисията по правата на човека и вероизповеданията, Омбудсмана, Българския хелзинкски комитет.

Работи се и по организацията на граждански протест на 21 септември - СЛЕДЕТЕ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ !

ПОВЕЧЕ: http://park4pets.com/etsobstvenost
(Страницата подлежи на сериозно обновяване, но и в момента е актуална!)

Valia & Kara
Потребител
Мнения:3047
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » чет сеп 04, 2008 4:08 pm

Продължeние:

Кампанията срещу Чл.6, ал.1, т.6 и Чл.11, ал.1, т.10, буква "л" от приетия на второ гласуване в Комисия по правните въпроси Законопроект за Управление на Етажната Собственост, тече със страшна сила!

Кампанията вече има и свое собствено име:

НЕ на съседската намеса в личния живот!

а гражданската група, поела организацията й се нарече:

Град за отговорни хора

Обновен е уебсайта на кампанията - http://park4pets.com/etsobstvenost/index.php

Работи се усилено по протест на 21 септември - неделя, от 12.00ч в София! Мястото ще бъде обявено допълнително.

Следете информацията и се включете!


Oтносно воденето на дом. любимци на протеста - не е препоръчително, макар да няма кой да ви спре!

Моля, съобразявайте се с всички рискове на това да си водите любимеца !!!

Препоръчвам идеята с плюшените играчки- Нека не предизвикваме медиите за отрицателни реакции!


А към края на седмицата ще има инфо за материали за разпространение - тип флаер, по 4 на една страница А4. Ще има файл, качен на сайта - който може, да го разпечата и разпространи.

Ще има и банери за онлайн разпространение.

Valia & Kara
Потребител
Мнения:3047
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » чет сеп 04, 2008 4:10 pm

Направих форма, с която онлайн можете да изпращате мейли на Председателя на Народното Събрание, Президента на Република България, Председателя на Комисия по жалбите и петициите на гражданите и Омбудсмана!

Нека я използваме, за да вдигнем шум около проблема, нека разберат, че проблемът е голям!!!

ПИШЕТЕ ИМ!

http://park4pets.com/etsobstvenost/online.php

Направих страницата с Лични истории
http://park4pets.com/etsobstvenost/lichni.php

На началнота страница пък се вижда произволна от тях
http://park4pets.com/etsobstvenost/index.php

П.С. Аз вече изпратих моя мейл, а ти?

Valia & Kara
Потребител
Мнения:3047
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » пет сеп 19, 2008 4:03 pm

Имаме разрешение от Столична Община за протест + събиране на подписи
на 28 септември от 12ч
пред Народен Театър "Иван Вазов"


Ето ги и файловете, които молим всеки да разпечата и разпространи според възможностите си!
файл А4 с 4 флаера - черно-бял
файл А4 с 4 флаера - цветен
файл А3 плакат черно-бял
файл А3 плакат - цветен
Ако ще разпечатвате в черно-бяло, ползвайте черно-белите файлове!


Флаерите можете да оставяте в зоомагазини и клиники, както и да лепите по един с парченце тиксо на някои входове!

Който има възможност, да разпечата и плакати А3 и да разлепи из центъра или по парковете!!!

качила съм и файловете с инфо на сайта - http://park4pets.com/es/resources.php[/size]

Потребителски аватар
Rot
Потребител
Мнения:164
Регистриран:чет сеп 11, 2008 3:14 pm
Местоположение:София

Мнение от Rot » пет сеп 19, 2008 4:22 pm

Аз разпечатах и довечера,ще разпространя малко.

:D
Свърши тонера на принтера хихихк

Заключена