Какво трябва да знаем преди да отидем на училище:

Важни теми и въпроси свързани с клуба
Gryffindor
Потребител
Мнения:564
Регистриран:вт май 26, 2009 3:59 pm
Местоположение:София
Какво трябва да знаем преди да отидем на училище:

Мнение от Gryffindor » чет ное 05, 2009 2:32 pm

1. Никога не хранете кучето преди училище, и преди разходка изобщо. Храненето трябва винаги да е най-малко 30 минути след разходката.

2. Идвайте винаги половин час преди да започне занятието, за да може кучето да се налудува, и да се разсейва по-малко по време на урока.

3. Носете лакомства/наградки за кучето. Но не гранули – те не са награда, а храна. Нека да е нещо меко – кашкавал или кренвирши, нарязани на малки хапки. Винаги носете и играчка.

4. Кучето не трябва да е с метален нашийник, ролетен повод или нагръдник. Най-добре е да бъде с обикновен нашийник и повод.

5. Целта на училището към БГРК не е да подготви кучето за полагане на работен изпит, а да научи нас, стопаните, как да обучаваме кучето, или как да работим правилно с него. С много търпение и последователност.

6. По време на занятието се концентрирайте върху това, което казват и показват Ели и Пепи, дори да ви се струва, че не се отнася за вас. Винаги има какво още да се научи. За разговори с другите стопани има достатъчно време преди и след заниманието. Ако ние, стопаните, не можем да се концентрираме за около 30-40 минути, как да искаме тогава това от нашите кучета ?

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Мнения:521
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm
Местоположение:София

по темата

Мнение от lubomihaylov » чет ное 05, 2009 9:21 pm

7.Не позволявайте на кучето си да доминира над други, особено ако е момче./споделям опит,защото на нашата красавица й писва от мераклии, особено от лабрадорската гилдия, и решава да си тръгне от училището преди да е бил последният звънец/

Заключена