Мне, не съм видял някъде официално, ама не съм и търсил... Гледам, че Хлебаров е писал който не иска да плаща данъци, да си извади членска карта от съответния клуб, ама как ще се различават тези, които развъждат от другите - идея си нямам...Peter_Topsi написа:Красене, знаеш ли дали това го има официално някъде, защото в закона това не е споменато, доколкото знам.
Проверяват за регистрация на домашните кучета
- Красен
- Председател на БГРК
- Регистриран: ср ное 09, 2005 4:38 am
- Peter_Topsi
- Site Admin
- Регистриран: ср ное 09, 2005 10:40 pm
Открих го. чл. 35 от Закона за защита на животните.
Но не мога да намеря къде е задължението на кметовете да определят места за свободно движение на кучета. И в двата закона задълженията са само за собствениците, а права няма никакви.
Странни закони са това.
Което разбира се не е основание за неспазването им. Нашите кучета са регистрирани в общината от 2005г. Бяха под номера 2 и 3, едва ли списъка след нас е нарастнал неимоверно
Но не мога да намеря къде е задължението на кметовете да определят места за свободно движение на кучета. И в двата закона задълженията са само за собствениците, а права няма никакви.
Странни закони са това.
Което разбира се не е основание за неспазването им. Нашите кучета са регистрирани в общината от 2005г. Бяха под номера 2 и 3, едва ли списъка след нас е нарастнал неимоверно

Лично моето мнение, аз съм за глобите, не си плащаш данъка-глоба, не чистиш след кучето - глоба, разхождаш го без повод- глоба!
Защо като не го разхождам без повод да има глоба ? Тук не съм съгласен.За мен едно куче трябва да има свобода на действия (разбира се регламентирани от мен) Досега никога не е правил проблем на дете или друг човек

Защото има хора, които ги е страх от кучета, защото освен вашето куче по градинките има още много хора с домашни любимци, който може да не искат да бъдат притеснявани от чуждо куче !
Аз не виждам нищо нередно в тази забрана, а ако някой иска да пуска кучето да тича има места на които това е позволено !
Аз не виждам нищо нередно в тази забрана, а ако някой иска да пуска кучето да тича има места на които това е позволено !
I know tonight that there's an angel up on Heaven's highest hill
And no one there can hurt you baby, no one ever will
Питайте в общината, нали не очаквате аз да знам къде е мястото определено за кучета във вашия квартал?
Освен това кучето трябва да е на повод и от съображения за неговата собствена безопасност !
Освен това кучето трябва да е на повод и от съображения за неговата собствена безопасност !
I know tonight that there's an angel up on Heaven's highest hill
Поне при нас пликчетата, не бяха взети от гамени, а от пенсионери.А що се отнася до пликчетата съдейки по това, което съм виждал - 90% от хората не си събират след кучето и това, че пликчета наистина нямаше на втория ден мога спокойно да кажа, че проблемът са малоумните гаменчета в парковете.
Но сте прави за едно - човек няма как да разбере кое място е отредено за кучета от общината.
Иначе, нека се изяснат нещата относно места за кучета.Засега никъде не е регламентирано.Скоро и не очаквам
- eli i maxi
- Потребител
- Регистриран: нед фев 17, 2008 8:12 am
- eli i maxi
- Потребител
- mi6eto_i_ashley
- Потребител
- Регистриран: вт ное 22, 2005 10:52 am
- Контакти:
Как, питам аз, може да се приложи закона в действие, ако кучето е в ранна възраст и има нужда от приучаване към новите му хигиенни навици и съответното му извеждане през 2-3 часа?! Как биха реагирали околните на това, че то не винаги ще може да "улучи" подходящото място за "работата" (пишкането по-специално, другото може да се събере с малки изключения)?! Надали повечето кучета биха устискали до парка или където и да е това "място за разходка на кучета", след като от 9 часа не са излизали по нужда!??! Смятам кучето си за доста интелигентно, но е невъзможно да му обясня как да стиска докато види табелка (АКО ИМА ДЕ?!) "място за разходка на кучета"! 

GOLDEN RETRIEVER AGILITY TEAM

Места за разхождане на кучета
Ето какво ми отговориха от район "Триадица" на въпроса "Къде на територията на района могат да се разхождат домашни любимци?".
"Здравейте,
Във връзка с писмо № СИ 0800-1/03.02.2010г. на г-жа Веска Георгиева Директор на Столичен инспекторат и в изпълнение на Заповед № РД-09-183/08.02.2010г. на г-жа Йорданка Фандъкова Кмет на Столична община, Районната администрация предлага следните места за разхождане на домашни любимци на територията на район “Триадица” както следва:
1. Южен парк – 2-ра част – зад музея “Земята и хората”
2. Южен парк – 4-та част – поляната под басейните на Правителствена болница
3. Всички междублокови пространства на територията на района на които няма изградени детски площадки.
Очакваме в срок до 09.03.2010 г. включително, Вашите мнения, относно определените места за разхождане на домашни любимци на територията на район “Триадица”.
Във връзка с горното, Ви каня на 10.03.2010г., 10:30 часа в сградата на район “Триадица” – ул. “Алабин” № 54, ет. 3, стая 301 за обсъждане и консултации на предложените места.
Поздрави!
Ангел Динков
Главен специалист "Екология"
Чакам отговор и от район "Средец", за да видим как стои въпросът с Борисовата градина.
"Здравейте,
Във връзка с писмо № СИ 0800-1/03.02.2010г. на г-жа Веска Георгиева Директор на Столичен инспекторат и в изпълнение на Заповед № РД-09-183/08.02.2010г. на г-жа Йорданка Фандъкова Кмет на Столична община, Районната администрация предлага следните места за разхождане на домашни любимци на територията на район “Триадица” както следва:
1. Южен парк – 2-ра част – зад музея “Земята и хората”
2. Южен парк – 4-та част – поляната под басейните на Правителствена болница
3. Всички междублокови пространства на територията на района на които няма изградени детски площадки.
Очакваме в срок до 09.03.2010 г. включително, Вашите мнения, относно определените места за разхождане на домашни любимци на територията на район “Триадица”.
Във връзка с горното, Ви каня на 10.03.2010г., 10:30 часа в сградата на район “Триадица” – ул. “Алабин” № 54, ет. 3, стая 301 за обсъждане и консултации на предложените места.
Поздрави!
Ангел Динков
Главен специалист "Екология"
Чакам отговор и от район "Средец", за да видим как стои въпросът с Борисовата градина.

- eli i maxi
- Потребител
За район Красно село http://www.krasnoselo.net/events.php?ta ... 010&eid=56
- kera i eva
- Потребител
- Регистриран: чет окт 09, 2008 9:03 am
- eli i maxi
- Потребител
http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=2367kera i eva написа:по любимото BTV днес заявиха, че всички кучета над 10 кг задължително с наморник. понеже го хванах репортажа по средата. това проекто закон(наредба) ли е или голдъните ще ги опаковаме