Български Голдeн Ретривър Клуб!

Проверяват за регистрация на домашните кучета
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Български Голдeн Ретривър Клуб! Форуми -> Важно !!!
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
marina kojuharova
Потребител


Регистриран на: 20 Яну 2009
Мнения: 1592
Местожителство: София-Ситняково

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2010 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А регистрираните кучета нямат отличителен знак, по което да се види, че данъка е платен. Те даже не си правят труда да направят елементарни медальони или нещо за тези които плащат..

Вярно е,и ние не получихме медальон.Поне това можеха да направят...
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gvpekov
Потребител


Регистриран на: 11 Авг 2009
Мнения: 751

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2010 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Във Враца където са регистрирани нашите дават медальони. (правоъгълни , грозни, на които се изтриват много бързо надписите, НО ги има )
_________________
Георги Пеков
www.milinkamuk.com

If you think dogs can't count, try putting three dog biscuits in your pocket and then giving Fido only two of them. ~Phil Pastoret

Math is like love : a simple idea but it can get complicated.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Peter_Topsi
Site Admin


Регистриран на: 09 Ное 2005
Мнения: 803
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2010 9:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мише, взаимоотношенията за които говориш ти предлагане- купуване са част от частния бизнес. Държавата функционира по много по различен начин. Особено, що се отнася до социалните плащания. Това че не се разболяваш, не означава, че не трябва да плащаш здравно осигуряване, това, че не си сигурен дали ще доживееш до пенсия не значи, че не трябва да плащаш пенсионни осигуровки. С парите които се получават от винетки, няма да може да се закърпят и половината от пътищата и държавата дотира. Така че ние като граждани трябва да си плащаме всички данъци, такси и осигуровки. Само по този начин ще се събират достатъчно средства и за детски градини, училища, пътища, пък някой ден и за кучешки площадки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Lenard
Потребител


Регистриран на: 23 Май 2010
Мнения: 586
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2010 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.zoomania.org/kucheta/kucheta/14576-danak-luks-i-domashnite-kucheta

Shocked
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
veli777
Потребител


Регистриран на: 06 Юни 2010
Мнения: 278
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Дек 17, 2010 2:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Възмутена съм!!!!!!!! Тея хора заслужават......... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad На никой нищо няма да дам!!! Не го заслужават управниците! Те си пълнят джобовете, хората да мизерстват. И кой ще иска да приюти животинка като вместо да улесняват процедурите, го правят възможно най-сложно и невъзможно?! Shocked
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
everyday_
Потребител


Регистриран на: 08 Апр 2011
Мнения: 11

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2011 6:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко закъсняло, но все пак: http://www.bnews.bg/article-24053

Порових в сайта на Столичния общински съвет, но нищо не намерих дали има окончателно решение по въпроса Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ana_crime
Потребител


Регистриран на: 25 Яну 2009
Мнения: 851
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 05, 2012 10:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес като отидох да си плащам данъка в Община Красно село се наложи да си регистрирам кучето отново - явно нещо 2010 са си омотали нещата, отделно пропуснаха тогава да запишат чип номера. И така след плащане на данъци 2010 и 2011 година кучето ми официално е регистирано днес, 05.04.2012 Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
svetlana_ahladova
Потребител


Регистриран на: 17 Юни 2008
Мнения: 502
Местожителство: гр.София

МнениеПуснато на: Чет Апр 05, 2012 12:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега правят регистрация отново, този път не по име на кучето, а по номер на микрочипа. Самите те не са много наясно какво и как правят. Аз ходих да регистрирам Нори и случайно се оказа, че и Арти трябвало да регистрирам. Така ми се събраха три посещения до общината и три пъти редене на опашки...
_________________
http://goldmellkennel.alle.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ana_crime
Потребител


Регистриран на: 25 Яну 2009
Мнения: 851
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 05, 2012 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-смешното е, че не ми дадоха ново талонче, а еколожките само допълниха данните. Направи ми впечатление, че аз съм 68 номер, а в края на списъка бяха 3цифрени номера. Тоест е Красно село явно има под 1000 кучета. И пак ще си се мотаме с минимум 3 хартии в джоба и на доверие ще се приема, че е точно това куче, защото се съмнявам да има повече от 1 четец на чипове в общината Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Isabelle
Потребител


Регистриран на: 21 Фев 2012
Мнения: 16
Местожителство: София, Западен Парк

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2012 8:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Peter_Topsi написа:
Цитат:
Такса не се заплаща и от собственици, които отглеждат кучета с цел развъждане и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.


Красене, знаеш ли дали това го има официално някъде, защото в закона това не е споменато, доколкото знам.

Имам и един въпрос към eli i maxi. Къде е публикуван списък с местата на които могат да се разхождат свободно кучета във всяка община в София.
Благодаря предварително


Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична община
раздел 2
Размножаване на кучета – домашни любимци

Чл.10. Размножаване на кучета – домашни любимци
(1) Собственикът на куче – домашен любимец е длъжен да избягва нежеланото му размножаване чрез осигуряването на:
1. изолация по време на размножителния период;
2. кастрация.
(2) В случаите, в които собствениците не са в състояние да отглеждат новородените или да ги представят на нови собственици, животните се настаняват в приют, а собственикът задължително кастрира своето куче – домашен любимец.
(3) Собствениците на кучета – домашни любимци, които ги използват за развъждане, ги регистрират на основание чл.137 от ЗВД и освен таксата за притежаване на куче, заплащат в районната данъчна служба такса, съгласно чл.35, ал.5 от ЗЗЖ, в размер на 300лв.
(4) Таксата по ал.3 на чл.10 от настоящата наредба в размер на 300лв. не се заплаща от развъдници и членове на киноложки клубове, членове на Български и международни организации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета, удостоверено със съответните документи за регистрация.Чл. 35. от ЗЗЖ(1) Собственикът на животно-компаньон взема мерки да не допуска животното само да напуска мястото на отглеждане, да навлиза в чужда собственост или на обществени места.
(2) Собственикът е длъжен да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето, проявена на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.
(3) Собствениците на кучета са длъжни да не нарушават спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.
(4) Изключение по ал. 1 се допуска за кучета - пазачи на стада, ловни, следотърсачи, планински спасители и водачи на инвалиди, по ред, определен от Националната ветеринарномедицинска служба.
(5) Собственикът на куче, който го отглежда с цел развъждане, се регистрира по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и заплаща в общината такса.
(6) Таксата по ал. 5 не се заплаща от развъдчици и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.

чл.137 от ЗВД от своя страна гласи следното:
Чл. 137. (1) Собствениците на животновъдни обекти подават заявление за регистрация по образец до директора на РВМС, към което прилагат документ за платена такса в размер, определен в тарифата по чл. 14, ал. 2.

(2) В срок до 7 дни от подаване на заявлението директорът на РВМС със заповед назначава комисия за извършване на проверка за съответствието на обекта с ветеринарномедицинските изисквания за отглеждане на животни и хуманно отношение към тях. В състава на комисията се включва и ветеринарен лекар по чл. 35, в чийто район се намира обектът.

(3) Комисията в тридневен срок представя на директора на РВМС становище с предложение за регистрация или отказ.

(4) Когато при проверката се установи, че обектът не отговаря на ветеринарномедицинските изисквания, комисията дава писмено предписание на заявителя, в което определя и срок за отстраняване на пропуските.

(5) Когато заявителят е отстранил пропуските преди изтичане на посочения в предписанието срок, той писмено информира директора на РВМС, който в 7-дневен срок изпраща комисията за извършване на повторна проверка на обекта. Комисията съставя протокол за резултатите от проверката и го представя на директора на РВМС.

(6) В тридневен срок от представяне на становището по ал. 3 или протокола по ал. 5 директорът на РВМС вписва животновъдния обект в регистър и издава удостоверение за регистрация или мотивирано отказва регистрацията, когато обектът не отговаря на изискванията, определени с наредбите по чл. 132, ал. 2.

(7) Отказът по ал. 6 може да се обжалва по реда на Закона за административното производство.

(8. Регистрацията на животновъдния обект е безсрочна.

(9) Регистърът по ал. 6 съдържа:

1. номер и дата на издаденото удостоверение;

2. ветеринарния регистрационен номер на обекта;

3. име и постоянен адрес на собственика на обекта;

4. адрес/местонахождение и вид на обекта;

5. капацитет на обекта;

6. вид, категория и предназначение на животните в обекта;

7. технология на отглеждане на животните;

8. номер и дата на заповедта за заличаване на регистрацията;

9. промени във вписаните обстоятелства.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Isabelle
Потребител


Регистриран на: 21 Фев 2012
Мнения: 16
Местожителство: София, Западен Парк

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2012 9:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Alexander_ написа:
Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен:
1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.
2. Да не допуска контакт на потенциално болно, опасно или отровно животно домашен любимец с други животни и хора.
3. Да не използва животното домашен любимец за комерсиални цели - просия, фотография, игри на късмета, хазарт, платени демонстрации на дресура и др.
4. Да носи със себе си регистрационните документи - ветеринарномедицински паспорт за бозайниците, а за кучетата и идентификационен медальон.
5. Да почисти мястото след дефекация на животното домашен любимец.
(2) Забранено е разхождането на животни:
1. На територията на детски градини и училища.
2. На територията на здравни заведения.
3. На територията на детски площадки.
4. На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.
(3) Собственикът на куче е длъжен:
1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.
2. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана.
3. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.
(4) На лица под 14 год. не се разрешава да водят кучета от едри породи на обществени места.

wolf, твоето куче може и да не е правило проблем, но не може да съобразяват закона с единичните случаи. Защото всеки стопанин на животно, нападнало човек казва "ами то досега никога не е правило така!". Аз възприемам това за повода по-скоро като начин да предпазиш твоето куче. Понякога децата или някои хора по публичните места дразнят кучетата. После "аз нищо не съм направил, то ме нападна (тоест изръмжало му е)".
А що се отнася до пликчетата съдейки по това, което съм виждал - 90% от хората не си събират след кучето и това, че пликчета наистина нямаше на втория ден мога спокойно да кажа, че проблемът са малоумните гаменчета в парковете.
Но сте прави за едно - човек няма как да разбере кое място е отредено за кучета от общината.


Бихте ли уточнили от кой закон или нормативен акт ( и година) е посочената извадка?
благорадя Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Isabelle
Потребител


Регистриран на: 21 Фев 2012
Мнения: 16
Местожителство: София, Западен Парк

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2012 10:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Красен написа:
Чакай малко - да не искаш да кажеш, че всичко трябва да е на самоиздръжка??? Ми тогава да не се строят детски градини, училища, болници и прочие ПРЕДИ нуждаещите се от тях да съберат парите, а?

НАВСЯКЪДЕ в НОРМАЛНИТЕ държави държавата се грижи за създаване на условия за ползване, СЛЕД което започва да налага правила за спазването на тези условия и евентуално събира такси.


Шефе НЕ СИ ПРАВ - точно така се прави - събираме пари, после ще видим, дотогава козируваме и сме доволни, че даваме своята лепта в изграждане на светлото бъдеще.....

Данъци не се ли събират на принципа "Дайде сега по 5 лева и ще направим Пейки ((един ден), заложен брой 0,1% от тротоарните площи по общини....))), за която сега ще платите, НО дотогава е ЗАБРАНЕНО да седите на други освен обозначените за целта места - ПЕЙКИ)
ако аналогията се следва за кучетата, във втората част е пълния абсурд, ама привидно, ЗАЩОТО:

Трябва да се погрижим за бъдещите поколения на своите кучета (които може и да нямаме)... и понеже заложения план ще бъде изпълнен на 20-40% (със сигурност под определения брой), ще трябва да увеличим таксите, щото не стигааааат....хахаха
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Български Голдeн Ретривър Клуб! Форуми -> Важно !!! Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети