По принцип от малка обичам кучета, но един от факторите, които ме притесняваха, беше миризмата им. Сега каквото и да си говорим, не е приятно и не прави добро впечатление да отидеш на гости в дом, където казано просто- смърди. Не че ние сме от най-приемащите гости и най-подредените домове, но все пак не искам и да ме третират и като откачената мърла

Сега въпросите ми, защото не е идеята само да се оплаквам...Вие как се справяте с миризмата? Изобщо голдъните от по=миризлвите породи заради козината ли са (дългата май мирише повече). Наистина ли не бива да се къпят по-често от 1 път на месец-два? Ние не сме се къпали от ноември мисля. наскоро срещнахме едно голдънче на нашата възраст, беше бял и пухкав и миришеше приятно, но го бяха къпали 2 пъти за 3 седмици...А всички съветвате да не го правим, нали? И някакви ааам съвети как се къпе куче, защото май и с това не се справям добре- мокря го целия слагам шампоан където мога, после плакна, но намирам мръсни участъци след това, а миризмата първите 2 дена е още по-зле заради влагата...
Опитахме с парфюм, но не беше много по-добре, а накрая Дейв го изяде

Чакам съвети и мнения, сигурно ние нещо не правим като хората (надявам се, че иначе спасение няма

П.П. Не знам дали темата е за тук или за Обучение и отглеждане, по преценка я преместете?