Май избрахме - д-р Джелепски.
Обаче като качи Чарли на кантара хлъцнах - две седмици след като се появи при нас с тегло 3 килограма според рибарското кантарче, на кантара на доктора закова 5

. Сега май е повече, но вече не смея да го вкарвам в торба и да го тегля, че ще я скъса. Каза че е много едър за възрастта си вероятно е расъл в "котило" с малко кучета. Шест ако са малко - знам ли...
Нищо не знам за породата, чета и се образовам, но ми прави впечатление че има огромни за размера си предни лапи. Вероятно е нормално. Храним го с еквилибрио, бразилска някаква, понася я добре, но ми е трудно да преценя по колко да му давам на хранене без да преяде и в същото време без да му "се четат ребрата", както каза доктора.
Прави ми впечатление и че стиска цяла нощ и чак към пет сутрин решава да се облекчи. Дали е проблем това за него или е нормално? Четох как не трябва да го учим да спи при нас, но ние спим на матраци директно на пода и за него дали ще ми прескочи чехлите или ще легне в краката ни върху матрака е все тая. Вероятно трябва да се научим да затваряме вратите, но ако не толкова наложително - не ми се иска.
Поздрави навсички!