Моля , кажете си мнението и помогнете

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Milen
Потребител
Мнения:4
Регистриран:вт мар 13, 2018 6:31 am
Местоположение:Plovdiv
Моля , кажете си мнението и помогнете

Мнение от Milen » ср мар 14, 2018 9:09 pm

Здравейте група , искам да ми дадете съвет , защото мисля да си взимам бебок , но ще ми е първо куче и искам съвети . Ще ви разкажа накратко ( може и да не е много кратко ) какво съм замислил .
Много обичам животните и най-вече кучетата , но до сега живеех с родителите си и нямаше как да стане .
Ще започна с проблема , който най-много ме притеснява - работя на 12 часови смени . Почвам в 7 сутринта до 19 вечерта ( две такива смени ) след тях две от 19 до 7 сутринта и след това два почивка . Сега ще ви обясня какво съм намислил и дали е удачно и дали кученцето няма да страда , защото знам че е голяма отговорност .
Така , мисля да го взема като е на 45 , 50 дена . Като карам пътвите две дневни смени го храня в 6 и 30 и тръгвам за работа след това в обедната почивка се пребирам и пак го храня , след това майка ми след работа , между 15 и 16 часа ще минава през нас за да го нахрани , после аз си идвам в 19 часа и го храня и след това към 22 часа пак ( 5 храненията ) чел съм тук че е хубаво 5 или 6 като е бебе , лошото е че между 7 сутринта до 12 на обяд само два пъти ще хапва - така карам 2 дена след това съм нощна и имам цял един ден до 19 часа и ще отделя цялото си внимание за него и за обучението и възпитанието му
Като съм нощна след 19 часа няма да мога да го храня , но леля ми живее срещу моята врата и към 21 часа ще има шесто хапване и после за деня - така два дена и след това два дена почивам и ще си има 6 хранения и много внимание за него .
Та сега да си задам и въпроса най- после . Проблем ли ще е като съм дневна смяна , че цял ден ще е само - смисъл няма кой да се занимава с него иначе ще се пребирам на обяд за хранене и майка също но от 7 до 19 часа ще скучае ( уточнявам като минат ваксините и вече може да се разхожда докато съм дневна смяна сутрин ще бъде изкарвано от 6 до 6 и 30 и после храна и на обяд като се върна и го нахраня ще има 5 10 минутна разходка за тоалетна и след 19 часа пак разходка и то голяма . Знам чее ще пишка у нас като е малко защото четох че пикаят през 2 часа като са малки но се надявам да го науча да прави това в банята на специално място . Апартамента е голям и ще му осигоря много играчки за тези дни когато съм дневна смяня за да лудее и да прави бели . Какво ще ме посъветвате - в седмицата ще има 2 дена без внимание до 19 часа а след това купона почва .
Моля изкажете мнение и дайте съвети

Milen
Потребител
Мнения:4
Регистриран:вт мар 13, 2018 6:31 am
Местоположение:Plovdiv

Мнение от Milen » ср мар 14, 2018 9:14 pm

Пиша от телефона и се извинявам за правописните грешки - сега като го прочетох си открих няколко но през телвфона нз как да редактирам

Отговори