Лакомията - не можем да се справим

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Потребителски аватар
Jolly Rodger
Потребител
Мнения: 384
Регистриран: вт яну 25, 2011 9:28 pm

Лакомията - не можем да се справим

Мнение от Jolly Rodger » ср мар 23, 2011 8:59 pm

ама хич не можем...
5 месечия ни келеш яде като прахосмукачка всичко, което може да се побере в устата му...
Много е умен иначе, вече сяда, върви "на ред", връща се - верно понякога след бая крещене, но за петмесечен главчо си е направо пушка момчето.
Обаче с яденето на де каквото свари е ужас ... и хич не ми е смешно, защото току що слава богу отървахме кожата от короновироза... кой знае какво л... е изял
Не ми се описва какво сме преживели - две нощи спах на пресекулки на пода да му държа лапата заради системата. Плачеше в клиниката и сърце не ни даде да го оставим там, та затова сутрин го карахме там, през деня и нощта системи и венозни антибиотици в къщи. 4 дни ми тракаха зъбите от страх, слава богу размина се.
Днес - с нови сили - докато го видя смота една връзка за обувки ...

Гледали сме кокер - такова чудо не съм виждала ...

Искам да се справя без намордник, обаче май ще се предам... много ме е страх като си представя какво може да глътне. Приемам всякакви съвети
Времето не лекува. Хъки, липсваш ми всеки ден

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Мнения: 586
Регистриран: нед май 23, 2010 7:57 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Lenard » чет мар 24, 2011 10:10 am

Вече е обсъждано разтърсете се из форума.
Дълъг повод с душач (с големи метални бримки, който щракат), корекция и каране. Корекцията и командата НЕ, трябва да са много рязки и силни, за да се стресне. Умишлемо му разпръскваш най-големите изкушения на земята и минавате от там докато спре да ги поглежда. И ние бяхме същата картинка, но много бързо се научи. И между другото това не е лакомия. Голдъните са силно орално ориентирани и имат потребност да си сложат нещо в устите.
Изображение

Потребителски аватар
Jolly Rodger
Потребител
Мнения: 384
Регистриран: вт яну 25, 2011 9:28 pm

Мнение от Jolly Rodger » чет мар 24, 2011 11:50 am

Благодаря много! Ще се разтърся по-щателно... това с разпръскването на пода на вкусотии и безразличното преминаване покрай тях направо не ми се вярва, ама ще се учим няма как. И без друго тръгваме на училище от април.
[/img]
Времето не лекува. Хъки, липсваш ми всеки ден

Потребителски аватар
Jolly Rodger
Потребител
Мнения: 384
Регистриран: вт яну 25, 2011 9:28 pm

Мнение от Jolly Rodger » пет юли 08, 2011 8:00 pm

Lenard написа:Вече е обсъждано разтърсете се из форума.
И между другото това не е лакомия. Голдъните са силно орално ориентирани и имат потребност да си сложат нещо в устите.
Много, ама много бях скептична към това изказване, но не знам защо ми се заби като пирон в главата :lol:
Към днешна дата съм 100 процента съгласна и ви благодаря за съвета :)

Днес с мъжа ми бяхме младоженци - наследника беше при баба си. Изведохме заедно Роджо на дъъълга разходка и игра и много внимателно заедно обследвахме поведението му вкл начина на душене, претърсване на храсти и изземване на плячката. Наистина души и изследва с цяла муцуна (на кокера само носа играе и души много различно)

Накрая направо заслужи орден за храброст!!! Тръгна естествено към фонтаните, по-точно не тръгна, а хукна, но при второто спри се закова на място и не се пухна. Направо ме разнежи

ПС
Имаме най-сладкото и умно 9 месечно бебе ретривър пу пу пу да не му е уроки
Времето не лекува. Хъки, липсваш ми всеки ден

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Мнения: 586
Регистриран: нед май 23, 2010 7:57 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Lenard » съб юли 09, 2011 1:08 pm

:)

Като цяло малките кученца изследват света с носа и устите си, както човешките бебета с ръцете си. При ретрийвърите е по-специфично, защото на тях това им е професията така да се каже. Заложено им е да лапат и разнасят всичко :lol:
Изображение

Rix
Потребител
Мнения: 1
Регистриран: чет юни 22, 2006 8:48 pm

Мнение от Rix » ср юли 20, 2011 3:24 pm

След по-малко от половин година вече ставаме на 6 и не можем да се преборим с проблема. Когато е емоционално превъзбуден направо лапа с възможно най-голям стремеж, ако намери нещо, независимо вкъщи или навън. Когато не е превъзбуден и сме вкъщи е по-сдържан, но пак си позволява, ако знае, че не го наблюдаваме. Ако сме навън и е спокоен, винаги намери ли нещо го яде. При команда `Не` спира да яде и дори плюе и продължава разходката, но винаги посяга първоначално, а в градинките около блоковете постоянно някой си мята боклуците с остаряла храна и после повръща и има разстройство. Какво ли не опитахме, всякакви методи от книги форуми и тн, храни се с добра храна в определено време, даже само по команда, като му се сипе в купата не яде, докато не чуе точната команда, въпреки всичкото това възпитание, пак си позволява навън да търси храна и да яде, а ме е страх някой ден да не хвърлят отрова в градинката... Вече се отчаях и освен да го следя изкъсо, когато не е на повод(не мога да го държа на повод, трябва да тича, затова рядко е на повод, пък и обикновено ме слуша) да го наблюдавам и ако видя, че яде да му казвам Не - винаги спира, но не това е идеята..

Потребителски аватар
joro9
Потребител
Мнения: 760
Регистриран: пет дек 12, 2008 11:20 pm
Местоположение: София - Люлин

Мнение от joro9 » ср юли 20, 2011 4:09 pm

Rix написа:Вече се отчаях и освен да го следя изкъсо, когато не е на повод(не мога да го държа на повод, трябва да тича, затова рядко е на повод, пък и обикновено ме слуша) да го наблюдавам и ако видя, че яде да му казвам Не - винаги спира, но не това е идеята..
Точно в това е идеята първоначално. После и двамата свиквате - ти да го наблюдаваш (условен рефлекс) , то да не лапа (защото знае , че го наблюдаваш) и ... настъпва световен мир :D
Изображение

Отговори