Търси се стопанин за голдънката Зара!

Изгубени/Намерени кучета
Marini
Потребител
Мнения: 427
Регистриран: ср авг 16, 2006 1:44 pm

Търси се стопанин за голдънката Зара!

Мнение от Marini » пон фев 27, 2012 6:43 pm

Здравейте, приятели,

Тъжно ми е да се обърна с такова съобщение, но понякога се случват и такива неща...
Моя близка позната замина за Холандия да опита късмета си там, като се надява да се задържи и по възможност да изтегли при себе си и малката си дъщеричка.
Зара е голдънка на две години и половина, с козина цвят махагон. Безродословна е, без чип, но за сметка на това има всички направени задължителни ваксинации + никога не е имала здравословен проблем, с изключение на сезонно алергично зачервяване на ушите, което се премахва с няколкодневни промивки.
Не са й правени изследвания за дисплазия, катаракта, изобщо никакви изследвания не са й били правени, защото очевидно не се е налагало. Това куче ПРАЩИ от здраве!

Зара не е обучавана и единствените команди, към които е приучена, са: седни, легни, дай лапа и артистичната УМРИ! :lol: В плюс е, че е свикнала да спи в свое, кучешко легло.
Храни се с всичко, което й се даде, няма проблем дори с пилешки кокали (което искрено ме учуди) и яде по два пъти на ден. Причината да се храни толкова често е във факта, че стопанката на Зара е състезател по спортно ориентиране, както и треньор по тае-бо, което изискваше от нея да прекарва минимум два часа, тичайки бясно по горите заедно със Зара. Кучето е в изключително добра форма, мускулатурата му е силно развита, енергично е, но не и хиперактивно. Въпреки, че не е хиперактивно, кучето се концентрира трудно. Козината му е мека, гъста и блестяща.
Освен, че се храни по два пъти и по много, следствие на ежедневните разходки в гората, Зара не е приучена да бъде на каишка. За първи път е била разхождана тази зима на каишка, поради непроходимите условия в гората. Естествено - дърпа се, но все пак от ноември до този момент е на повод. След като не е успяла да събори дванадесетгодишната си малка собственичка Калина, значи има шанс за подобрение.
За момента нямам снимки и се надявам в най-скоро време (утре вечер) да си създам някъдеси акаунт, че да ги прикача насам 8)
Бели, които Зара прави вкъщи и поради които не можах да я взема аз:
1. Обича чехли, гащи и чорапи, особено, когато бъде оставена без внимание
2. Не сме сигурни как би реагирала към следните домашни любимци: водни костенурки (моят случай), птици (отново моят случай), таралежи, чинчили, морски свинчета, мишки, джербили и подобни движещи се същества в аквариуми, терариуми и клетки. С таралежи и сухоземни костенурки в гората играе. Опитва да ги захапе, но не ги убива. Наблюдава ги и ги обгражда. Домашните обаче могат да се стресират и разболеят от подобни обграждания.
3. Проси от масата и понякога (при първа възможност) краде.
Това е. Зара е в момента в град Дебелец с малката стопанка Калина, докато голямата стопанка Яна силно разчита на мен да й помогна да си намери дом. Веднага, щом някой прояви интерес и желание да я вземе, Зара ще бъде докарана на посочения адрес с нашийник, повод, медальон, здравна книжка, купички за хранене, любима играчка и нейното си легло (в което ходи разсърдена, след като й са се скарали). Аз ще бъда перманентно на линия да помагам, ще мога да я взимам, да я учкам на разни полезни нещица (голям плюс, че е лакома) или да я водя на училище на Ловен дом да се учка, но няма да мога да се грижа изцяло за нея :(
Моля, помогнете на Зара!
Личният ми имейл е marlina_@abv.bg
Поздрави на всички голдънски стопани! :P
Марина :)

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Мнения: 851
Регистриран: нед яну 25, 2009 10:31 am
Местоположение: София

Мнение от ana_crime » пон фев 27, 2012 6:57 pm

Дано кучинка бързо намери дом. Моят съвет е да я дадете кастрирана, за да не се злоупотреби после с нея. Също така може да пуснете обява в дог.бг и фейсбук, а съм сигурна, че по-опитните от нашия форум ще съдействат за подбор на стопани.

Marini
Потребител
Мнения: 427
Регистриран: ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » вт мар 27, 2012 2:30 pm

Съжалявам, че не успях да кача снимки, беше ми честно казано непосилно. Но това вече няма значение, защото се намери страхотен стопанин за Зара, тя е вече при него и се опознават :) Можете да заключите темата. Благодаря за вниманието и хубава пролет :)

Отговори