ЧИСТ ГОЛДЕН ЛИ Е ГАБИ,МОЛЯ ЗА МНЕНИЕТО ВИ

Тук се говори за всичко свързано с Голдъните
Потребителски аватар
enikor
Потребител
Мнения:4
Регистриран:ср дек 26, 2012 8:05 pm
Местоположение:Montana-BG
ЧИСТ ГОЛДЕН ЛИ Е ГАБИ,МОЛЯ ЗА МНЕНИЕТО ВИ

Мнение от enikor » нед май 05, 2013 3:46 pm

РОДЕНА Е НА 28.СЕПТЕМВРИ 2012.. ГАБИНКА ПРОЯВАЯВА ТИПИЧНИТЕ ЗА ГОЛДЕНИТЕ ЛАКОМИЯ И ИНТЕЛЕКТ,ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕНЕРГИЧНА Е..НО ИМА ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ ПО КОИТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ ДАЛИ Е ЧИСТ ГОЛДЕН И АЗ НЕ ГИ ЗНАМ..ЗАДАВМ ВЪПРОСА ЗАЩОТО МОЙ ПОЗНАТ МИ КАЗА ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е И КРЪСТОСКА,ЗАЩОТО НЕ МУ ИЗГЛЕЖДАЛА КАТО ЧИСТ ГОЛДЕН.АЗ СИ Я ОБИЧАМ ТА АКО ЩЕ ДА Е КРЪСТОСКА С ДАКЕЛ,НО ИСКАМ ДА СЪМ НАЯСНО.КУПИХ Я ОТ СЕЛО ЛЕСИЧЕРИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО,СОБСТВЕНИКА ТВЪРДЕШЕ ЧЕ Е ЧИСТ ГОЛДЕН С РОДИТЕЛИ ОТ СЛОВЕНИЯ.. ИНТЕРЕСУВАМ СЕ СЪЩО ЗА ДА ЗНАМ ДА КАПРИЗНИЧА ЛИ КОГАТО ТЪРСИМ МЪЖКИ ЗА ЧИСТА ПОРОДА,ИЛИ ДА НЕ ДЪРЖА ЧАК ТОЛКОВА НА ЧИСТОТАТА НА ПОРОДАТА НА МЪЖКИЯ.БЛАГОДАРЯ.
СНИМКИ НА ГАБИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:
http://www.album.bg/enikor/

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Мнения:521
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm
Местоположение:София

Мнение от lubomihaylov » пон май 06, 2013 8:06 am

Здравейте,
От въпроса Ви виждам, че сте от хората които първо купуват, после четат и питат. Хубаво щеше да е обратното, но... Доколкото ми е известно в района на В.Търново няма ЛЕГИТИМЕН РАЗВЪДНИК за Голдън Ретривъри(за сега). В този форум има страшно много информация по темата, например:

http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=23

Както виждам,че имате идеи за развъдна дейност, за което можете да се информирате тук:

http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=146

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » пон май 06, 2013 9:52 am

Чистотата на породата се доказва само и единствено с наличие на легитимно родословие, каквото и да твърди човекът от Лесичери... Имате родословие - имате куче от съответната порода; нямате родословие - имате много хубаво куче, което е с недоказуем произход. Толкова за породата.

Относно изборът на мъжки - не разбрах какво имате предвид това дали да си търсите мъжки за чиста порода или не чак толкова чиста порода?
Ако кучето ви е родословно и искате да създавате поколение, правилата са описани в този форум и на сайта. Ако кучето е неродословно - най-добре не го заплождайте, особено пък с "нечист" мъжки, щото резултатът е още кученца с недоказуема порода и най-вероятно още по-големи отклонения от породата. Ако не знаете, по-добре е една женска да не ражда никога, отколкото да роди ей така, веднъж за цвят.

Отговори