Проблем с обезпаразитяването

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Потребителски аватар
brenda
Потребител
Мнения:4
Регистриран:пет юли 31, 2015 8:29 am
Местоположение:Варна
Проблем с обезпаразитяването

Мнение от brenda » ср авг 12, 2015 3:05 pm

Здравейте, искам да попитам защо кучето ми все още има бълхи след като са и сложили лекарство (онези капки). Доктора ни каза че след това не трябва да я къпем няколко дни, през които лекарството ще попие и вече ще бъде в кръвта, при което когато нещо, било то кърлеж или бълха, ухапе и започне да смуче, ще умре. Е добре, не я къпахме нито е доближавала вода четири дена, след което всичко си беше нормално. Но след няколко дни забелязахме бълхичка, след ден втора.Виках си че ще смукне и ще умре, но това така и не стана. На всичкото отгоре бяха тлъсти и си личеше че не стоят гладни. :shock: Повторихме процедурата с лекарството (при друг доктор този път) и повече нищо не сме видели. Не знам защо не се е получило първия път, затова ако сме сбъркали с нещо моля ви да ме осведомите....

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » ср авг 12, 2015 10:47 pm

Какъв препарат е ползван първия път?
Някой препарати нямат добра ефективност.

Потребителски аватар
brenda
Потребител
Мнения:4
Регистриран:пет юли 31, 2015 8:29 am
Местоположение:Варна

Мнение от brenda » чет авг 13, 2015 8:10 am

Ами за име не мога да кажа но бяха капките които се нанасят на гърба

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » съб авг 15, 2015 5:08 pm

Различни марки са, доста :) Има много ефективни, както и много неефективни.
Лично препоръчвам Адвантикс и крайно не всякакви неща на билкова основа и Фронтлайн, към който вече дори и бълхите са резистентни.

Потребителски аватар
brenda
Потребител
Мнения:4
Регистриран:пет юли 31, 2015 8:29 am
Местоположение:Варна

Мнение от brenda » вт авг 18, 2015 11:18 am

Благодаря :)

стоян
Потребител
Мнения:15
Регистриран:ср дек 31, 2014 9:55 am
Местоположение:Русе

Мнение от стоян » ср авг 19, 2015 2:54 pm

Да споделя малко тазгодишен личен опит за препаратите:

С нашия Чарли се видяхме в чудо - първите две ампули не се и постарах да ги запомня какви бяха, доверявайки се напълно на доктора, но действаха точно от ден до пладне и то не на сто процента. Следващото беше каишка Foresto за около 60 лева за куче над 25 килограма (беше 23 когато я взехме) с действие според рекламата 8 месеца ако не се мокри и около 5 ако се мокри. Още същия ден смъкна от кучето няколко кърлежа, които явно не сме видели преди това. След три седмици и пет къпания във водоемите наоколо намерих забит и напит кърлеж. Светна ми лампичка че трябва да не се доверявам на каишката и да го преглеждам редовно. Като резултат - след още седмица намерих няколко съвсем свежи бълхи в козината. Без да чакаме повече взехме Адвантикс и му сложихме като и каишката остана на врата му. Ежедневното къпане в реките остави адвантикса да работи малко повече от две седмици и... пак сме на изходна линия с по пет шест забити този път около очите, устата и носа като не ми направи впечатление да са неадекватни и упоени. От две седмици сме с някакво хапче - nex gard беше по спомен. Пак се качват кърлежи по кучето, но ако не съм ги открил вечерта, то сутринта вече са се пуснали и са полумъртви. Надявам се че този "гард"няма да се влияе от водата както се случва явно с другите препарати за външно третиране но ще ми стане ясно след още две седмици.

Трябва да спомена първо че района, в който разхождаме кучето, е девствен и необработван против паразити, съвсем различен от градска паркова зона. Отделно е любима дестинация за местните пастири на кози и крави.
И втори, не по-малко важен фактор е ежедневното вече цамбуркане в реката или близкото до града езеро. Даже взе да понамирисва лошо вече и вероятно скоро ще му бъде първата истинска баня с шампоан 8)

Заключена