Прическата на голдена

Тук се говори за всичко свързано с Голдъните
Marini
Потребител
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » вт мар 20, 2007 10:04 am

Е, мерси за съвета... Вчера успях да разреша опашката частично, защото я скубеше и ми се озъби... Чудя се дали да не я измия и да я намажа с балсам :lol: :lol: :lol: След това сигурно лесно ще се разреше 8)

Таня
Потребител
Регистриран:ср ное 09, 2005 11:31 am

Мнение от Таня » вт мар 20, 2007 10:58 am

Може и с балсам, но кучешки или бебешки(има един бебешки за лесно разресване на ДЖОНСАН & ДЖОНСАН).Преди това си я изкъпи с шампоан, защото ако само с балсам я намажеш козината става една слепнала и изглежда мръсна.

Потребителски аватар
veronika_kazakova
Потребител
Регистриран:чет яну 10, 2008 6:33 pm

Мнение от veronika_kazakova » съб фев 23, 2008 6:24 pm

а кога трябва да започне подстригването?

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » съб фев 23, 2008 6:33 pm

В какъв смисъл "кога"?

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » съб фев 23, 2008 7:13 pm

то може да започне когато поискаш :roll:

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » съб фев 23, 2008 7:32 pm

Няколко признака, че трябва да подстрижеш своя голдън:
1) Събуждаш се сутрин,отваряш очи, за да се зарадваш на новия ден и внезапно усещаш нещо, което попринцип не ти стои в окото-я изненада русо косъмче, което подозрително много прилича на тези от твоя кучешки приятел!
2) Отиваш да седнеш на дивана и съвсем по навик,без изобщо да се усетиш изтупваш старателно цялата космена покривка от иначе кожената му тапицерия!
3) Докато хапваш сладко, сладко често ти се случва да извадиш по някои и друг косъм от чинията си!
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Мнение от Красен » съб фев 23, 2008 8:45 pm

Joana написа:Няколко признака, че трябва да подстрижеш своя голдън:
1) Събуждаш се сутрин,отваряш очи, за да се зарадваш на новия ден и внезапно усещаш нещо, което попринцип не ти стои в окото-я изненада русо косъмче, което подозрително много прилича на тези от твоя кучешки приятел!
2) Отиваш да седнеш на дивана и съвсем по навик,без изобщо да се усетиш изтупваш старателно цялата космена покривка от иначе кожената му тапицерия!
3) Докато хапваш сладко, сладко често ти се случва да извадиш по някои и друг косъм от чинията си!
:lol: :lol: :lol:
Съжалявам, но това е съвсем невярно твърдение. Космите при кучетата падат всекидневно, както и при хората. Така че падане на косми - или "линеене" - не е причина за постригване. Ако беше така, кучетата ни трябваше да ходят постригани "0" номер. :lol:

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » съб фев 23, 2008 9:13 pm

Хихи той Рей чо така си ходи-0 номер,малко му се смеят другите кучета,но той не им обръща внимание 8) !
Всичко е в кръга на шегата разбира се :wink:

Потребителски аватар
Iglika
Потребител
Регистриран:пон ное 21, 2005 7:12 pm
Контакти:

Мнение от Iglika » съб фев 23, 2008 9:17 pm

Абе шега, шега, ама в Борисовата градина миналата пролет имаше един голдън подстриган с машинка в прическа лабрадор. По странно нешо не сте виждали, особено опашката . Не се сдържах и попитах стопанката му защо така го е окепазила, а тя ми отговори, че така лятото нямало да му бъде горещо. :shock:

Потребителски аватар
Lucky*
Потребител
Регистриран:пет окт 12, 2007 2:43 pm
Контакти:

Мнение от Lucky* » съб фев 23, 2008 9:29 pm

Леле егати причината никога не бих го причинила на никое куче още повече ако е моето :oops: :?

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Мнение от Красен » съб фев 23, 2008 9:31 pm

Iglika написа: а тя ми отговори, че така лятото нямало да му бъде горещо. :shock:
Ами то и това е вярно... :lol:

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » нед фев 24, 2008 1:11 pm

Iglika написа:Абе шега, шега, ама в Борисовата градина миналата пролет имаше един голдън подстриган с машинка в прическа лабрадор. По странно нешо не сте виждали, особено опашката . Не се сдържах и попитах стопанката му защо така го е окепазила, а тя ми отговори, че така лятото нямало да му бъде горещо. :shock:
А от къде сте сигурни, че не е бил лабрадор? :?

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » нед фев 24, 2008 3:07 pm

Ами все си мисля, че точно Иглика разбира от лабрадори :wink:
А и тя е попитала-защо е подстриган?-ако е бил лабрадор са щяли да кажат, че не е подстригван!!! А и лабрадорите и голдъните не се различават само по дължината на косъма т.е. ако аз обръсна Рей той няма да стане като лабрадор, а ще е просто смешен :lol: !

Потребителски аватар
Iglika
Потребител
Регистриран:пон ное 21, 2005 7:12 pm
Контакти:

Мнение от Iglika » нед фев 24, 2008 11:17 pm

Личеше си че е голдън по структурата на тялото, малко по-грацилен. Освен това козината на лабрадора е прилепнала по тялото ( отличителен белег за породата, така не мокри подкосмието докато плува) А този си беше като таралежче. И опашката, при лабрадора е дебела и здрава, а тази без козина изглеждаше тъничка и като на мишле. Абе кучето имаше много странен вид, като голо. Не знам как да го обясня. Трябваше да го снимам :D Все едно кон без грива. Нещо такова. Не правете това в къщи, освен, ако не е наложително по медицински причини! :D

Потребителски аватар
Хулиган
Потребител
Регистриран:пет юни 29, 2007 1:49 pm

Мнение от Хулиган » пон фев 25, 2008 2:29 am

А освен естетическа, има ли и друга причина да се подстригват гадовете?
Че аз ако го сгепцам свинчо с ножица в ръката, туко виж е заприличал на чихуахуа. Остави друго, ама ще вземат да ни отлюспят от форума, ще ни излезне име, после ходи разправяй че нямаш сестра!
Така де чихуахуа.
И лабрадоите няма да ни погледнат!
Последния път като подстригвах нещо, беше брат ми, трябва да съм бил на 11 (нека не звучи като оправдание), но след това отнесех бая карцер, а горкото Ице сигурно още има психически травми...

Заключена