Прическата на голдена
- veronika_kazakova
- Потребител
- Регистриран:чет яну 10, 2008 6:33 pm
Няколко признака, че трябва да подстрижеш своя голдън:
1) Събуждаш се сутрин,отваряш очи, за да се зарадваш на новия ден и внезапно усещаш нещо, което попринцип не ти стои в окото-я изненада русо косъмче, което подозрително много прилича на тези от твоя кучешки приятел!
2) Отиваш да седнеш на дивана и съвсем по навик,без изобщо да се усетиш изтупваш старателно цялата космена покривка от иначе кожената му тапицерия!
3) Докато хапваш сладко, сладко често ти се случва да извадиш по някои и друг косъм от чинията си!
1) Събуждаш се сутрин,отваряш очи, за да се зарадваш на новия ден и внезапно усещаш нещо, което попринцип не ти стои в окото-я изненада русо косъмче, което подозрително много прилича на тези от твоя кучешки приятел!
2) Отиваш да седнеш на дивана и съвсем по навик,без изобщо да се усетиш изтупваш старателно цялата космена покривка от иначе кожената му тапицерия!
3) Докато хапваш сладко, сладко често ти се случва да извадиш по някои и друг косъм от чинията си!
- Красен
- Председател на БГРК
- Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Съжалявам, но това е съвсем невярно твърдение. Космите при кучетата падат всекидневно, както и при хората. Така че падане на косми - или "линеене" - не е причина за постригване. Ако беше така, кучетата ни трябваше да ходят постригани "0" номер.Joana написа:Няколко признака, че трябва да подстрижеш своя голдън:
А от къде сте сигурни, че не е бил лабрадор?Iglika написа:Абе шега, шега, ама в Борисовата градина миналата пролет имаше един голдън подстриган с машинка в прическа лабрадор. По странно нешо не сте виждали, особено опашката . Не се сдържах и попитах стопанката му защо така го е окепазила, а тя ми отговори, че така лятото нямало да му бъде горещо.
Ами все си мисля, че точно Иглика разбира от лабрадори
А и тя е попитала-защо е подстриган?-ако е бил лабрадор са щяли да кажат, че не е подстригван!!! А и лабрадорите и голдъните не се различават само по дължината на косъма т.е. ако аз обръсна Рей той няма да стане като лабрадор, а ще е просто смешен !
А и тя е попитала-защо е подстриган?-ако е бил лабрадор са щяли да кажат, че не е подстригван!!! А и лабрадорите и голдъните не се различават само по дължината на косъма т.е. ако аз обръсна Рей той няма да стане като лабрадор, а ще е просто смешен !
Личеше си че е голдън по структурата на тялото, малко по-грацилен. Освен това козината на лабрадора е прилепнала по тялото ( отличителен белег за породата, така не мокри подкосмието докато плува) А този си беше като таралежче. И опашката, при лабрадора е дебела и здрава, а тази без козина изглеждаше тъничка и като на мишле. Абе кучето имаше много странен вид, като голо. Не знам как да го обясня. Трябваше да го снимам Все едно кон без грива. Нещо такова. Не правете това в къщи, освен, ако не е наложително по медицински причини!
А освен естетическа, има ли и друга причина да се подстригват гадовете?
Че аз ако го сгепцам свинчо с ножица в ръката, туко виж е заприличал на чихуахуа. Остави друго, ама ще вземат да ни отлюспят от форума, ще ни излезне име, после ходи разправяй че нямаш сестра!
Така де чихуахуа.
И лабрадоите няма да ни погледнат!
Последния път като подстригвах нещо, беше брат ми, трябва да съм бил на 11 (нека не звучи като оправдание), но след това отнесех бая карцер, а горкото Ице сигурно още има психически травми...
Че аз ако го сгепцам свинчо с ножица в ръката, туко виж е заприличал на чихуахуа. Остави друго, ама ще вземат да ни отлюспят от форума, ще ни излезне име, после ходи разправяй че нямаш сестра!
Така де чихуахуа.
И лабрадоите няма да ни погледнат!
Последния път като подстригвах нещо, беше брат ми, трябва да съм бил на 11 (нека не звучи като оправдание), но след това отнесех бая карцер, а горкото Ице сигурно още има психически травми...