Прическата на голдена

Тук се говори за всичко свързано с Голдъните
Потребителски аватар
Janis
Потребител
Регистриран:пет апр 21, 2006 9:51 am

Мнение от Janis » пон фев 25, 2008 11:12 am

има, има...

когато са бременни женските е добре да се подстрижат "гащите" и красивите космалаци по корема преди раждане , че иначе бебетата не могат да намерят цицките :)

freya
Потребител
Регистриран:вт ное 22, 2005 12:43 pm

Мнение от freya » ср фев 27, 2008 7:11 pm

Janis написа:има, има...

когато са бременни женските е добре да се подстрижат "гащите" и красивите космалаци по корема преди раждане , че иначе бебетата не могат да намерят цицките :)
Е с това пък съвсем не съм съгласен.

Не знам, може би нашите "малки" са се родили интелигентни (ама съм и скромен, а), но "космалаците и гащите" въобще не им пречеха, дори и слепи, да си намират цицките. те си се родиха с вграден "циц(к)отърсач" и го ползваха много добре.

Ели ни е казвала, че подстригването просто подчертава добрите страни и евентуално може да маскира по-слабите страни на кучето. Макар при добър съдия това да е невъзможно.

Аз също бях против подстригването, но като видях какво направи Ели от моята пънк-Фрея, останах много впечатлен. Във форума имаше дори и снимки с инструкции от типа "стъпка по стъпка" как се прави подстригване. Тази година по време на изложбата с топ съдийката ще направим и демонстрационно филмче.
А този, остригания голдън и аз май съм го виждал. Незабравимо грозен и нещастен беше завалията!
Ф-Б

Потребителски аватар
Monika
Потребител
Регистриран:вт ное 27, 2007 3:07 pm

Мнение от Monika » пет фев 29, 2008 12:16 am

"цицкотърсач"... добре казано.... :D

Valia & Kara
Потребител
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » пет фев 29, 2008 11:05 am

В началото на тази тема може да се намерят снимките "стъпка по стъпка" за подстригването на голдън, за които Данчо споменава. На който му е интересно, има какво да научи :D

Marini
Потребител
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » ср апр 09, 2008 4:21 pm

Я аз да си сложа едно подстригано ушо:
Изображение

Как ви се струва?/?
Към края е малко офъкня :oops:

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » чет апр 10, 2008 1:20 pm

Е, добре се е получило :wink: Даже много добре :P

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » съб апр 19, 2008 8:41 am

Marini написа:Я аз да си сложа едно подстригано ушо:
Изображение

Как ви се струва?/?
Към края е малко офъкня :oops:
А с каква ножица е подстригано това уше? От сега ли трябва да почваме с фризурата?
Прегледах цялата тема няколко пъти и пак ми се струва прекалено сложно,айде ако дойдем с лоша прическа няма да е драма, но ако сме без опашка или с отрязано ухо :cry:
Мога ли да разчитам на това, че на него би му пораснала козинка(ако съм го обезобразила) до специалката-има почти месец :roll:

Marini
Потребител
Регистриран:ср авг 16, 2006 1:44 pm

Мнение от Marini » пон апр 21, 2008 10:12 am

Aко видите с каква ножичка съм я подстригала, няма да повярвате. Ще я снимам и ще я прикача тук.
Опашката най-лесно се подстригва. Трябва да дойдете на грууминга, който ще се състои в деня преди изложбата - определено ще бъде много интересно.
И не - няма да е драма, ако дойдете неподстригани. Но трябва да сте изкъпани и изрядно разресани :wink:
По-лошо ще е, ако дойдете офъкани :P
Поздрави:)

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » пон апр 21, 2008 10:34 am

Marini написа:Трябва да дойдете на грууминга, който ще се състои в деня преди изложбата - определено ще бъде много интересно.
В тази връзка - ако някой разполага с маса за грууминг или има идея откъде да вземем такава за демонстрацията - моля да ми пише.

Valia & Kara
Потребител
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » пон апр 21, 2008 11:32 am

Йоана от моя много скромен опит, когато за първи път го грумваш, е по-добре по малко козина да подстрижеш, отколкото много наведнъж. Сигурна съм, че ще се справиш с лапите и опашката, за другото може би ще ти трябва помощ.
Ето тук един линк, дано да ти помогне:
How to groom Golden Retriever

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » пон апр 21, 2008 12:50 pm

Ще бъдем мнооого внимателни значи,ще прегледам уроците по груминг няколко пъти,ще викам за помощ някой и каквото стане...Ако пък не събера смелост ще си дойдем космати :roll: ние все пак сме махнали част от онази най-буина грива с една четка, която си бяхме купили, но не използваме вече, защото подстригва повечко от желаното т.е. не сме чак тоооолкова обрасил!
Може и на груминга преди изложбата да се явим като най-разумен вариант!
За сега се утешавам с това , че има време до изложбата!

Valia & Kara
Потребител
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » пон апр 21, 2008 1:44 pm

Само ще цитирам г-жа Х. Морис(съдийката от миналата година):
Also trimming (or lack of it) needs to be taken in hand. I felt in many cases dogs which were completely untrimmed could have stood out more with the correct trimming.

В превод:
Също така трябва да се обърне внимание на триминга (или по-скоро липсата му). Струва ми се, че в много от случаите нетримираните кучета биха стояли много по-добре с подходящия триминг.

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » пон апр 21, 2008 5:51 pm

Първия ми опит да подстрижа Роксак беше доста зле. Офъках и опашката и подкъсих и без това късата и тогава козинка (сега е по-дългичка :D ) и то, 1 месец преди специялката миналата година :lol: Е, не беше толкова зле... :roll:
А за козината на шията над гърдите, нали не е голям пропуск ако не се остриже, защото там много си я харесвам :roll:

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » пон апр 21, 2008 9:09 pm

Valia & Kara написа:Само ще цитирам г-жа Х. Морис(съдийката от миналата година):
Also trimming (or lack of it) needs to be taken in hand. I felt in many cases dogs which were completely untrimmed could have stood out more with the correct trimming.

В превод:
Също така трябва да се обърне внимание на триминга (или по-скоро липсата му). Струва ми се, че в много от случаите нетримираните кучета биха стояли много по-добре с подходящия триминг.
Тримингът до колкото съм разбрала е почистване на подкосъма,или бъркам? Това не се ли постига с ежедневната/редовната грижа за козината - къпане,ресане? :roll:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » пон апр 21, 2008 9:37 pm

Не - триминг е всъщност "постригването". 8) Идва от английския глагол "trim", който означава подрязвам, подкастрям, подстригвам...

Заключена