За разликата между легитимни и елитни развъдници
- lubomihaylov
- Потребител
- Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm
- eli i maxi
- Потребител
- Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am
Моля, прочетете поста на Janis в тази тема http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=263
И двете черни бебета са вече големи черни лабрадори, така да се каже!
И двете черни бебета са вече големи черни лабрадори, така да се каже!
Ами да, докато казвате, че кучето е от РАЗВЪДНИК околко пловдив, ще ви коригират. Просто научете какво значи това понятие и кажете, че е просто от хора край Пловдив, ферма край Пловдив и прочие.
Все пак някои хора работят за утвърждаване именно на понятието "легитимен развъдник" и по-точно "развъдник".
Все пак някои хора работят за утвърждаване именно на понятието "легитимен развъдник" и по-точно "развъдник".
- Красен
- Председател на БГРК
- Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Сърдитата госпожа от телефона в разказа на atashum по-горе се оказа от една много добре позната "агенция" за "директен внос на кучета с родословия"...
. Два цитата от сайта им:
1.
2.
Иначе хората от тази агенция не са придирчиви, внасят всички породи, сигурно и от развъдник по желание на клиента. Ако се обадя и поискам да ми внесат куче от, да речем Stanroph, съм сигурен, че до седмица-две ще го имам - от родители с доказан произход и качества. Как точно ще се сдобият с него не е важно (няма нищо общо със "101 далматинци").
Та така с тия чистокръвните голдъни за над 1,000 лева, които не седят в аквариуми...

1.
Аха - директно от майките, значи... аз си мислех, че развъждащият ще води алъш-вериша, ама на - майките са решили да премахнат посредниците и да изнасят сами! "Доказан" и "гаранция" няма какво да ги коментирам...- Внасяме по заявка ВСИЧКИ ПОРОДИ кучета директно от майките без да стоят по клетки и аквариуми от лицензирани развъдници в чужбина.Всички вносни кучета са минали ветеринарно медицински преглед,ваксинирани и обезпаразитени вътрешно и външно,с РОДОСЛОВИЕ,европаспорт и поставен микрочип.Родители с доказан произход и качества.Гаранция за здраве и чистопородност!
2.
Явно и в България майките са почерпили чуждестранния опит и са се еманципирали до степен търговци на чедата... Ама по-интересното е друго - "контролиран произход" за кучета без родословия... кой и как точно контролира оставяме на вашата фантазия.КУЧЕТА ОТ БЪЛГАРИЯ без родословие с контролиран произход,без да стоят по клетки и аквариуми идващи директно от майките.Всички кучета са вътрешно и външно обезпаразитени с поставени ваксини и здравен паспорт.
Иначе хората от тази агенция не са придирчиви, внасят всички породи, сигурно и от развъдник по желание на клиента. Ако се обадя и поискам да ми внесат куче от, да речем Stanroph, съм сигурен, че до седмица-две ще го имам - от родители с доказан произход и качества. Как точно ще се сдобият с него не е важно (няма нищо общо със "101 далматинци").
Та така с тия чистокръвните голдъни за над 1,000 лева, които не седят в аквариуми...
Аз искам да се намеся с едно предложение относно критиките, поправките над потребителите и пр. неща, свързани с темата относно това кое е развъдник и кое не. Винаги когато се повдигне такава дискусия тук, съм виждал, че все някой остава обиден. Всеки има право да бъде тънкообиден - така е.
Всеобщо приет факт, мисля, е, че хората не приемат лесно публична критика/поправка. Още повече, че на никого не е ясен тонът, с който пишем и се обръщаме към човека във форума, поправяйки го. Тоест този човек няма представа в каква светлина е изкаран пред чуждите очи, няма представа дали се заяждат с него или нещо друго(оттам резултатът са толкова цветни реакции), затова мисля, че най-добрият начин да критикуваме, да обясним или да поправим някого е на ЛС.
Давам само предложение, не налагам някаква фундаментална формула
Просто по себе си съдя, че ще възприема много по-добре да получа лично съобщение като ми бъде обяснено защо греша, вместо пред цялата форумна общност да ми бъде обяснено колко греша, и новопоявеният елемент на невежество да предизвика негативни емоции, а оттам и обидени и ощипани потребители

Всеобщо приет факт, мисля, е, че хората не приемат лесно публична критика/поправка. Още повече, че на никого не е ясен тонът, с който пишем и се обръщаме към човека във форума, поправяйки го. Тоест този човек няма представа в каква светлина е изкаран пред чуждите очи, няма представа дали се заяждат с него или нещо друго(оттам резултатът са толкова цветни реакции), затова мисля, че най-добрият начин да критикуваме, да обясним или да поправим някого е на ЛС.
Давам само предложение, не налагам някаква фундаментална формула

ЛС-то ще бъде прието като по-лична обида. На мен не ми е целта да поправям конкретния потребител, а да обясня публично къде каква грешка в разбиранията има. Кел файда като само той ми прочете поправката. Нали следващите, искащи да си купят голдън, няма да я видят и ще хукнат при псевдо-развъдника.
Освен това мисля, че няма нужда който и да е да се засяга, защото винаги първо обясняваме културно, с аргументи, примери и факти. Аз лично никога не съм тръгнала да нападам някой възприемащ човек, който е схванал за какво става дума след обяснението. Всеки има право на грешки, затова е форумът - да се чете и да се учи. Ама има случаи, при които след 100 поста обяснения, оно си рупа ли рупа, а приемствеността е нулева (не говоря за конкретния случай). Тогава вече може да има конфликт.
Идеята ми е, че публичната поправка и обяснение е абсурдно да се възприемат като обида, че да трябва да се правят на ЛС. Целта на всичките писания (поне моята) е да помогна на четящите да разберат какво е най-добро за тях и за бъдещото им кученце. Та ако трябва 30 пъти ще обясня каква е разликата между развъдник и ферма, ако ще и 10 души да ми се нацупят. Все ще се намери един, който да се вслуша навреме и да му спестя ужасите с генетични болести, дисплазии и "ама то не прилича на голдън". Все пак 99% от кучетата на улицата са там, защото не са се оказали това, за което са взети.
А колкото до неразбирането на тона...мисля, че имам достатъчно добра езикова култура, че да мога само чрез думи да покажа какво мисля и с какъв тон бих го казала. В крайна сметка е важно да не се подхожда с негативизъм и скептицизъм към обясненията на другите потребители. Никой тук не мисли лошото на другия.
Поздрави,
Мели
Освен това мисля, че няма нужда който и да е да се засяга, защото винаги първо обясняваме културно, с аргументи, примери и факти. Аз лично никога не съм тръгнала да нападам някой възприемащ човек, който е схванал за какво става дума след обяснението. Всеки има право на грешки, затова е форумът - да се чете и да се учи. Ама има случаи, при които след 100 поста обяснения, оно си рупа ли рупа, а приемствеността е нулева (не говоря за конкретния случай). Тогава вече може да има конфликт.
Идеята ми е, че публичната поправка и обяснение е абсурдно да се възприемат като обида, че да трябва да се правят на ЛС. Целта на всичките писания (поне моята) е да помогна на четящите да разберат какво е най-добро за тях и за бъдещото им кученце. Та ако трябва 30 пъти ще обясня каква е разликата между развъдник и ферма, ако ще и 10 души да ми се нацупят. Все ще се намери един, който да се вслуша навреме и да му спестя ужасите с генетични болести, дисплазии и "ама то не прилича на голдън". Все пак 99% от кучетата на улицата са там, защото не са се оказали това, за което са взети.
А колкото до неразбирането на тона...мисля, че имам достатъчно добра езикова култура, че да мога само чрез думи да покажа какво мисля и с какъв тон бих го казала. В крайна сметка е важно да не се подхожда с негативизъм и скептицизъм към обясненията на другите потребители. Никой тук не мисли лошото на другия.
Поздрави,
Мели
Съветът ми беше провокиран от личен опит от престоя ми в един друг форум за преводи, където с колегите ми се взе подобно решение: критики към начинаещите да се отправят на ЛС, защото и при нас имаше редовно обидени,
и разгневените и недоволните потребители доста понамаляха.
Там също обясняваме културно, както и тук 95 % от потребителите обясняваме културно, но факт е, че винаги има тънкообидни, които не приемат публичната критика много добре.
Само споделям предложение : ) Не го налагам като идея.
и разгневените и недоволните потребители доста понамаляха.
Там също обясняваме културно, както и тук 95 % от потребителите обясняваме културно, но факт е, че винаги има тънкообидни, които не приемат публичната критика много добре.
Само споделям предложение : ) Не го налагам като идея.