Тумори при гoлдъните
Не знам как да започна, даже не знам какво ми се иска да питам. Днес забелязах, съвсем случайно, образувание на лакътя на Рей. Не се притесних особено, но отидохме до ветеринаря. Прилича на мазол, доста твърдо, зачервено. Даде ни антибиотик, за да видим дали ще се промени, но каза че би могло да е тумор, след тази дума аз не успях да чуя всичко останало, доброкачествени, злокачествени, операция, расейки.... Не можех да остана дълго след това, стана ми толкова тъжно, че нямаше смисъл да се опитвам да задавам въпроси... Сега почнах да се опитвам да събирам информация, гледах снимки на тумори, чета какво се пише по този въпрос из онлайн пространството. Истината е, че ми е толкова мъчно. Някой да е имал такъв злощастен опит? Или да знае какво би следвало, ако се окаже, че това е тумор? Винаги съм мислела, че туморите се появяват при възрастни кучета, та Рей е само на 6!
- marina kojuharova
- Потребител
- Регистриран:вт яну 20, 2009 3:39 pm
Ох такива притеснения.. Има голяма вероятност да се окаже,че не е тумор,или поне че е съвсем доброкачествен. Кучо наистина все още е млад,най-вероятно нещата ще се развият добре.Дали да не чуете и друго мнение?Съчувствам много за тревогите.Това с нечуването нататък при такива ситуации(при мен придружено със завъртане на всичко)ми е ужасно познато... Всичко ще е наред,ние стискаме много палци..и лапи!
Жалко, че не знам при кучетата има ли храни, които да предпазват от тумори. Иначе за хората знам, че горчивите ядки от кайсиите и по 10 скилидки чесън предпазват от всички видове рак. Но на кучо едва ли би било добре да му се дава чесън, а и това не е храна за кучета. Стискаме ви палци всичко да се оправи при Рей!!!
Спокойно, Йоанче, това, че е казал, че е тумор, може да значи и че е просто образувание на горната част на кожата, причинено от разрастване на клетки, тоест въобще може да не е опасно. За съжаление понякога лекарите не се усещат, че думата "тумор" за хората звучи прекалено страшно...
Малки липомчета могат да се появяват доста често, както и други доброкачествени разраствания. Не се притеснявай, тумор не винаги значи това, което разбират хората в класическия смисъл! В повечето случаи, особено при младо куче, става дума просто за лек козметичен дефект
Малки липомчета могат да се появяват доста често, както и други доброкачествени разраствания. Не се притеснявай, тумор не винаги значи това, което разбират хората в класическия смисъл! В повечето случаи, особено при младо куче, става дума просто за лек козметичен дефект