Тумори при гoлдъните

Тук се говори за всичко свързано с Голдъните
Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm
Тумори при гoлдъните

Мнение от Joana » пет юли 05, 2013 12:42 pm

Не знам как да започна, даже не знам какво ми се иска да питам. Днес забелязах, съвсем случайно, образувание на лакътя на Рей. Не се притесних особено, но отидохме до ветеринаря. Прилича на мазол, доста твърдо, зачервено. Даде ни антибиотик, за да видим дали ще се промени, но каза че би могло да е тумор, след тази дума аз не успях да чуя всичко останало, доброкачествени, злокачествени, операция, расейки.... Не можех да остана дълго след това, стана ми толкова тъжно, че нямаше смисъл да се опитвам да задавам въпроси... Сега почнах да се опитвам да събирам информация, гледах снимки на тумори, чета какво се пише по този въпрос из онлайн пространството. Истината е, че ми е толкова мъчно. Някой да е имал такъв злощастен опит? Или да знае какво би следвало, ако се окаже, че това е тумор? Винаги съм мислела, че туморите се появяват при възрастни кучета, та Рей е само на 6!

Потребителски аватар
marina kojuharova
Потребител
Мнения:1592
Регистриран:вт яну 20, 2009 3:39 pm
Местоположение:София-Ситняково

Мнение от marina kojuharova » пет юли 05, 2013 5:45 pm

Ох такива притеснения.. Има голяма вероятност да се окаже,че не е тумор,или поне че е съвсем доброкачествен. Кучо наистина все още е млад,най-вероятно нещата ще се развият добре.Дали да не чуете и друго мнение?Съчувствам много за тревогите.Това с нечуването нататък при такива ситуации(при мен придружено със завъртане на всичко)ми е ужасно познато... :( Всичко ще е наред,ние стискаме много палци..и лапи!

Потребителски аватар
Veselin
Потребител
Мнения:708
Регистриран:чет юни 18, 2009 10:34 am
Местоположение:Пловдив

Мнение от Veselin » пет юли 05, 2013 6:06 pm

Жалко, че не знам при кучетата има ли храни, които да предпазват от тумори. Иначе за хората знам, че горчивите ядки от кайсиите и по 10 скилидки чесън предпазват от всички видове рак. Но на кучо едва ли би било добре да му се дава чесън, а и това не е храна за кучета. Стискаме ви палци всичко да се оправи при Рей!!!

Потребителски аватар
maggie
Потребител
Мнения:111
Регистриран:пет мар 15, 2013 11:34 am

Мнение от maggie » пет юли 05, 2013 10:03 pm

Ох ужасно... дано все пак всичко е наред и минете само с антибиотика.

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » съб юли 06, 2013 5:23 pm

Спокойно, Йоанче, това, че е казал, че е тумор, може да значи и че е просто образувание на горната част на кожата, причинено от разрастване на клетки, тоест въобще може да не е опасно. За съжаление понякога лекарите не се усещат, че думата "тумор" за хората звучи прекалено страшно...
Малки липомчета могат да се появяват доста често, както и други доброкачествени разраствания. Не се притеснявай, тумор не винаги значи това, което разбират хората в класическия смисъл! В повечето случаи, особено при младо куче, става дума просто за лек козметичен дефект :)

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » съб юли 06, 2013 6:18 pm

Ох, мерси за коментарите! Мелина силно се надявам да не е нещо сериозно, при всички положения ли е добре да се махне? Хем е твърдо и подуто, хем около него има зачервяване и е леко релефно. Искам да го снимам, за да го видите, ще го покажа по-късно!

Заключена