Здравейте,
нова съм тук, но искам да споделя свое притеснение:
Дарси е прекрасен златен мъжки голдън ретрийвър на 1г и 4м, но когато беше на 8-9м му излязоха петна на езика (като бенки стоят, четири с размер до 1см). Веднага отидохме не ветеринар, но той каза да не се притеснявам, било нормално за някои кучета.
Но, все пак си ми е притеснение. Някой имал ли е подобен проблем? Само да спомена, че след доста изследвания се установи че сме алергични на пилешки протеин (цитирам) и шоколадовите/какаови наградки и всико, което ги съдържа. Веднага му излизат упорити пъпки по кожичката, най-вече по коремчето. Отдавна се храни само с храна, на друга основа, но пак понякога излизат нови или тези, които са залинели се активират. Слагаха му инжекции с кортикостероиди последно .
Нормални ли са тези неща?
Благодаря, че сме част от вас
Петна на езика
-
- Потребител
- Регистриран:нед авг 25, 2013 3:30 pm
-
- Потребител
- Регистриран:нед авг 25, 2013 3:30 pm
Здравейте,
благодаря за отговорите.
Да направя уточнение по отговора на joro9: за моя радост петната не са се увеличили на големина откакто се появиха.
и по този на Melina: на пипане не се забелязва да са грапави, но понеже си ме хвана прараноята - довечера първата работа, след като се прибера е да ги видя по-съсредоточено.
Сега като си връщам лентата назад след лечението, се замислям, че се появиха веднага след това.
Като уточнение искам да каже, че цялата пигментация му е по-тъмна: нослето, лапичките са си черни, а не са посветлели след като порастна.
Поздрави
благодаря за отговорите.
Да направя уточнение по отговора на joro9: за моя радост петната не са се увеличили на големина откакто се появиха.
и по този на Melina: на пипане не се забелязва да са грапави, но понеже си ме хвана прараноята - довечера първата работа, след като се прибера е да ги видя по-съсредоточено.
Сега като си връщам лентата назад след лечението, се замислям, че се появиха веднага след това.
Като уточнение искам да каже, че цялата пигментация му е по-тъмна: нослето, лапичките са си черни, а не са посветлели след като порастна.
Поздрави