Примерна таблица за размерите на подрастващия Голдън.
- Peter_Topsi
- Site Admin
- Регистриран:ср ное 09, 2005 10:40 pm
Тук ви пускам примерна таблица за размерите на подрастващите голдени. Така че всеки може да види доколко кучето му се развива ОК според стандарта.

Последна промяна от Peter_Topsi на вт фев 21, 2006 4:48 pm, променено общо 2 пъти.
-
- Потребител
- Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
- Контакти:
- Peter_Topsi
- Site Admin
Малко се обърках.
В таблицата - Обхват на главата на кое е равно: на дължина на главата или на ширина на същата.
И дължина на муцуната от къде на къде се мери-няма обозначителна стрелка.
И обхват и дължина на муцуната едно и също ли е?
Извинете, че не съм в час, но досега не мисе е налагало да се занимавам с такива неща.
Обаче от сегааааааааааа......
В таблицата - Обхват на главата на кое е равно: на дължина на главата или на ширина на същата.
И дължина на муцуната от къде на къде се мери-няма обозначителна стрелка.
И обхват и дължина на муцуната едно и също ли е?
Извинете, че не съм в час, но досега не мисе е налагало да се занимавам с такива неща.
Обаче от сегааааааааааа......
- Peter_Topsi
- Site Admin
Здравейте Kreyz,kreyz написа:Обхватът на главата се мери отгоре през най-шитоката част и отдолу в задната част на долната челюст. Всички обхвати са обиколката на дадената част на кучето.
Хиляди благодарности за публикуваната примерна тнаблица.Имам голденче,истинско златно чудо. Кученцето беше на 5 месеца когато го взехме и изглеждаше доста голямо за възрастта си. Като сравнявам обаче с дадената от Вас таблица виждам, че на килограми \ 12'400\ е било много по малко от посочените в таблицата. В Момента моят любимец Самър е 22 килограма, т.е. наддавал е с над 3 кг. на месец. Що касае останалите размери в таблицата те почти съвпадат с посочените. до сега сме го хранили предимно с Пюрина про план, като от време на време сме давали и Pedigree и Friskies на Purina. Отняколко дни му даваме допълнително и витамини за козината, в момента си я сменява, но ми се струва че прекомерно много пада. Ако ми дадете някакви препоръки за храненето му в бъдеще ще Ви бъда много благодарна и по точно има ли място за притеснение по ниското тегло. Предварителни благодарности..[/code]
- Peter_Topsi
- Site Admin
По принцип по-нисккото тегло не е толкова притеснително, освен ако не става въпрос за вътрешни паразити. Надявам се, че кучето е обезпаразитено. Нашата женска - Дара, каквото и да правим не качва повече от 24-25 килограма, а вече е на година и 8 месеца.
Най-добре е да храниш със супер премиум храна, аз лично ти препоръчвам АДВАНС, можеш да я вземеш с голяма отстъпка от клуба.
Гледаш колко пише на чувала и даваш 30-40гр. отгоре. Искрено се надявам, че кучето ти си изяжда всичко.
Колко е голям Самър в момента?
Най-добре е да храниш със супер премиум храна, аз лично ти препоръчвам АДВАНС, можеш да я вземеш с голяма отстъпка от клуба.
Гледаш колко пише на чувала и даваш 30-40гр. отгоре. Искрено се надявам, че кучето ти си изяжда всичко.
В момента е нд 8 1/2 месеца и е 22 кг. Последните хапчета за обезпаразитяваке му дадохме март месец. Доста е лакум и си изяжда всичко за секунди. В момента яде по три пъти на ден.kreyz написа:По принцип по-нисккото тегло не е толкова притеснително, освен ако не става въпрос за вътрешни паразити. Надявам се, че кучето е обезпаразитено. Нашата женска - Дара, каквото и да правим не качва повече от 24-25 килограма, а вече е на година и 8 месеца.

- sisi_dqvol4eto
- Потребител
- Регистриран:пет дек 05, 2008 9:22 am
-
- Потребител
- Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
- Контакти:
- sisi_dqvol4eto
- Потребител
- Регистриран:пет дек 05, 2008 9:22 am