Ах, тези меркантилни развъдници!
ама вие сериозно ли говорите наистина ли знаете какво се случва с вашите кученца до последният им ден много сте наивни и много ви се иска всичко да е розово ама нее така аз не съм хейтър но всички тези бездомни кучета по улиците са тръгнали от добрите намерения на развъдници за всякакви породи много сте се объркали ако си мислите че вашето женско куче иск да го ...........през няколко месеца и после да си ражда бебенца и да не ги вижда повече голям кеф ве страшни сте как ли да си оправдаете постъпките пред гузната си съвест а да слагате си розовите очила и всичко което правим е толкова хубаво
- Красен
- Председател на БГРК
- Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Всъщност, antoniob, всички тези улични кучета са се появили от хора като теб, които искат да си пуснат кучето 1-2 пъти (цитирам те по памет), и после все ще се намерят стопани, нали... развъдниците поне проучват всички кандидат купувачи, за да са сигурни, че дават кученцата в добри ръце... и да - поддържат връзка със собствениците цял живот.
Ами всъщност както каза Красен проблема идва от това "здравословно" пускане на всички женски. В клуба се заплождат и се правят кучила , но си има правила и ако се загледаш няма нито един развъдник който да бълва кучета през 2 3 месеца - всички си гледат кучетата като домашни любимци и се грижат за тях . Никой не си ползва кучето за машина за кученца. Тези които ти коментираш и имаш предвид продават кученца на зоомагазините и зооборсите. Дали всеки знае какво се случва с кученце което е произвел ... едва ли , но пък всеки легитимен развъдник си подбира хората на които дава кученца. Все пак за повечето хора тук тези малки животинки са част от семейството му и иска да им осигури най-добрия старт за това и търси подходящо място където да го даде. Всеки от нас си обича кучето и се грижи по най-добрия начин за него . Ако имаш някакви сведения или конкретни обвинения към някой ги отправи точно ясно и доказателства. Това принципно говорене не е много ползотворно особено като се има предвид че нищо от това за което ти говориш не се случва тук.
ПП.
Много хора от клуба и от форума са силно притеснени за положението с бездомните кучета и котки и се опитват да помогнат с каквото и да било (много са прибрали едно или повече животни и си ги гледат) , до колкото знам много от хората постоянно помагат за намирането на стопани на бездомни котки и кучета - просто не се обявява официално защото не е необходимо да се хвалиш наляво и на дясно какво си направил.
ПП.
Много хора от клуба и от форума са силно притеснени за положението с бездомните кучета и котки и се опитват да помогнат с каквото и да било (много са прибрали едно или повече животни и си ги гледат) , до колкото знам много от хората постоянно помагат за намирането на стопани на бездомни котки и кучета - просто не се обявява официално защото не е необходимо да се хвалиш наляво и на дясно какво си направил.
браво на теб ти ми харесваш добре че те има много си прав ама да ти кажа бъкчо нее ставал татко още и нее кастриран както ме убеждавахте на времето просто е под контрол за разлика от много други които вече изкараха много кученца който може и който не може прави развъдник имам женска и айде на кученцата ама контролирай ги малко много са се развихрили
- Красен
- Председател на БГРК
- Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Ами, (почти)градски, това е идеята - развъдниците се занимават ТОЧНО с опазване на породата. За разлика от тези, които плодят както им падне. И ако мислиш, че 20-ина рзвъдника са много за такава малка страна, колко трябва да са според теб?
И да, щом са се хванали, сигурно ще и да могат... Ако ти можеш да подобриш нещата - моля, заповядай, с радост ще ти отстъпя място.
И да, щом са се хванали, сигурно ще и да могат... Ако ти можеш да подобриш нещата - моля, заповядай, с радост ще ти отстъпя място.