Здравейте!
Търсих навсякъде във форума рецепти за торти. Истината е, че нямам представа как да направя торта на Брего, който днес става на 11 месеца, а след точно 1 месец ще направи заветната една годинка. И, много искам да го изненадам с нещо вкусничко. Знам, че много от вас са правили такива изненади за своите приятели, затова, моля ви, споделете вашите рецепти!
P.S. Не знам дали съм правилния раздел, но тук ми се стори най-удачно.
Рецепти за голдънски торти
Ето това е тортата, която аз направих за рожденият ден на Ривър. Стана много вкусна, или поне така той така каза
Успех в кулинарните подвизи
"Продукти:
300 гр. свински дроб
1/2 ч.ч. ориз
3 моркова
150 гр. сирене (най-добре меко)
100 гр. млечен пастет
1 с.л. зехтин
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
нишесте
сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Първо сварявате дроба с малко сол във водата. През това време намачквате сиренето прибавяте към него млечния пастет, зехтина, майонезата и киселото мляко. Пасирате тази тези съставки до гладка и хомогенна смес. Отделете този крем настрани и се заемете с основната част.
Сварения дроб се нарязва на дребни кубчета. В тенджерка пълна с около 3 ч.ч. вода сваряваме ориза и нарязаните на ситно моркови. Когато ориза и морковите са готови прибавяме към тях дроба и нишестето (вижте на опаковката как да го разтворите). Тук трябва да внимавате да не загори и да бъркате интензивно, защото нишестето бързо се сгъстява. Така приготвената смес се слага в подходяща купа, в която предварително сме сложили найлоново фолио. Аз ползвах малка йена глас тенджера. Натъпчете хубаво сместа и оставете да изстине. След това приберете в хладилник за около час.
Когато сте готови се заемете с украсата. Обърнете купата с плънката върху подходяща тавичка и внимателно отлепете фолиото. Отделете в 2 чаени чашки 2-3 с.л. от крема и го оцветете в съответно в зелено и лилаво (червена и синя боя в равни количества) и разбъркайте. В останалата, по-голяма, част от крема сложете червена боя и бъркайте докато стане розова. С този крем намажете тортата и оформете внимателно с дълъг нож. В две малки найлонови пликчета сипете от зеления и лилавия крем. Срежете съвсем леко връхчето в ъгъла на плика и дайте воля на въображението си."


"Продукти:
300 гр. свински дроб
1/2 ч.ч. ориз
3 моркова
150 гр. сирене (най-добре меко)
100 гр. млечен пастет
1 с.л. зехтин
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
нишесте
сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Първо сварявате дроба с малко сол във водата. През това време намачквате сиренето прибавяте към него млечния пастет, зехтина, майонезата и киселото мляко. Пасирате тази тези съставки до гладка и хомогенна смес. Отделете този крем настрани и се заемете с основната част.
Сварения дроб се нарязва на дребни кубчета. В тенджерка пълна с около 3 ч.ч. вода сваряваме ориза и нарязаните на ситно моркови. Когато ориза и морковите са готови прибавяме към тях дроба и нишестето (вижте на опаковката как да го разтворите). Тук трябва да внимавате да не загори и да бъркате интензивно, защото нишестето бързо се сгъстява. Така приготвената смес се слага в подходяща купа, в която предварително сме сложили найлоново фолио. Аз ползвах малка йена глас тенджера. Натъпчете хубаво сместа и оставете да изстине. След това приберете в хладилник за около час.
Когато сте готови се заемете с украсата. Обърнете купата с плънката върху подходяща тавичка и внимателно отлепете фолиото. Отделете в 2 чаени чашки 2-3 с.л. от крема и го оцветете в съответно в зелено и лилаво (червена и синя боя в равни количества) и разбъркайте. В останалата, по-голяма, част от крема сложете червена боя и бъркайте докато стане розова. С този крем намажете тортата и оформете внимателно с дълъг нож. В две малки найлонови пликчета сипете от зеления и лилавия крем. Срежете съвсем леко връхчето в ъгъла на плика и дайте воля на въображението си."