Нов закон във Велико Търново

За вселената и всичко останало
Потребителски аватар
KraaaS
Потребител
Регистриран:пон сеп 26, 2011 3:58 pm
Нов закон във Велико Търново

Мнение от KraaaS » вт яну 29, 2013 1:05 pm

Изображение[/url]

ANDORA
Потребител
Регистриран:пон ное 12, 2012 2:27 pm

Мнение от ANDORA » вт яну 29, 2013 4:46 pm

Хммм... Подготвяме подписка за изграждането на специален парк за кучета или поне за приспособяване на част от парк, която да се стопанисва, обезпаразитява и обезопасява, както е в нормалните градове!
А тази глоба сега е слабо казано дискреминация!? Като собственик на куче за какво плащам данък!? Какво изобщо е това отношение към собствениците!? По този начин се вменява на обществото, че кучета са нещо много лошо, което трябва да се глобява и да се гледа негативно!
Все още сме на етап обмисляне на тази подписка, но се надавам да я доведем до реализация!
Чисто организационно ще ни бъде полезно всяко мнение, насока и съвети!!!

Потребителски аватар
Jolly Rodger
Потребител
Регистриран:вт яну 25, 2011 9:28 pm

Мнение от Jolly Rodger » ср яну 30, 2013 12:07 pm

Ами да, много умно от страна на общинарите, но уви, това невероятно решение е в противоречие със Закона за защита на животните ...
Сериозна съм - ако някой иска, ще ми нахвърлям писмени аргументи

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am

Мнение от eli i maxi » ср яну 30, 2013 12:12 pm

Според мен вместо подписка за изграждане на парк, трябва да атакувате в съда тази безумна наредба.
Вчера мернах из фейсбук, че в Стара Загора тези "ограничения" са отпаднали в съда, в София също беше отменена наредба (ако не се лъжа 41).

ЕДИТ
Във Варна наредбата също противоречи на закона, най-вече в частта си с ограничението на позволения брой животни, които могат да бъдат отглеждани.

Потребителски аватар
Jolly Rodger
Потребител
Регистриран:вт яну 25, 2011 9:28 pm

Мнение от Jolly Rodger » ср яну 30, 2013 12:52 pm

да и аз така мисля... парк се изгражда поне за година ... в най-добрия случай, а дотогава ...

yane_mladenov
Потребител
Регистриран:вт окт 25, 2011 2:43 pm

Мнение от yane_mladenov » ср мар 13, 2013 9:04 pm

Аз от скоро съм собственик на едно чудесно съкровище.Вече имам проблеми къде да я разхождам във Велико Търново.Водих я на Света гора където е разрешено,но там е пълно с кърлежи добре че е добре Обезпаразитена.Навит съм да направим подписка да отпадне тази заповед също и да я атакуваме в съда.Имам приятели адвокати с който мисля да се консултирам какво може да направим.Ако някой има идеи да казва.

Потребителски аватар
krissysammy
Потребител
Регистриран:съб сеп 29, 2012 11:26 pm

Мнение от krissysammy » съб апр 13, 2013 6:18 pm

И аз съм съгласна с подписката,ако наистина има такива!
Моето куче е почти на 2 години вече и намирам трудност къде да го водя на разходка или да го пусна да потича..
Преди живеех на улица Поп Харитон - до Марно Поле , там има нещо като парк , където свободно може да се пускат кучетата;)

Сега обаче ми е малко трудно като живея до Пени:/

Заключена