Аз не очаквах толкова хора да се свържат с мен още същият ден, снимката беше споделена повече от 100 пъти. Уви повечето само ми казваха да ги прибера, питаха ме как са, какво става с кученцата , аз упорито не казвах, че вече са прибрани , исках някой да каже, че ще ги вземе, много е лесно да кажеш на някой друг да поеме грижите и отговорността за нещо, за което самият ти не искаш да помогнеш.
От целият шум едно момиче пожела наистина да помогне, тоест 2 момичета. И двете в този момент имаха животни, които изискваха много грижи. Ани обгрижваше бебета котета, отново изхвърлени от някой, който си мисли, че обича котката си прекалено много, за да я кастрира, а Меги има 5 кучета, 3 от които бебета, малко по-големи от тези, които аз имах.
Разбрахме се, че ще гледам бебетата докато не замина, а след това да ги занеса при тях.

Докато бяха при мен с Ани се чувахме всеки ден, тя ми обясняваше как да ги обгрижвам , за какво да внимавам (като например това, че малките кученца задължително трябва да акат и т.н.). Дадоха ми мляко за кученца роял канин , за да може малките да получат най-доброто, а в тяхната крехка възраст е от огромно значение какво ядат.
Бях се настроила , че не всичките биха оцелели , та те бяха по една шепа, но седмица по късно те си бяха живи и здрави. Оставих ги при Меги (те с Ани живеят в един блок и винаги при тях има някой страдалец, на когото помагат). Та Меги , имаше още 3 бебета, 2 нейни кучета и сега взимаше още 6 кученца, които дори не си бяха отворили очите! Грижите за тях са толкова много, беше ми направо неудобно, че й ги оставям, но нямах избор, а тя сякаш й харесва да става през 2 часа през нощта, за да храни и обгрижва вече 9 кученца.

Събирахме пари за сухо мляко, с това са успяли да се справят и в момента то не е проблем. Всички кученца са живи и здрави, отворили очи и дори не подозиращо що за късмет са извадили.
За жалост имат нужда от помощ, в момента събираме пари за ваксини, никога до сега не съм писала, за да моля за финансова подкрепа , но ето че се случва. Тези кученца не са просто отговорност, която прехвърлих на някой друг и много искам да им помогна, а не само да плесна с ръце и да си кажа, че моята работа е свършила. На малките ще се търсят домове в чужбина, но първо им трябват ваксини, обезпаразитяване , чипове, но стъпка по стъпка ще стигнем до края.
Това е сметката на Ани, всеки който може и има желание да даде, колкото и малко да е ще бъде оценено!
Анна Иво Лачева
IBAN : BG97STSA93000014446882
BIC : STSABGSF
за основание : ваксини
Банка ДСК
Стигнали сме толкова далеч, най-трудното мислех си е да оцелеят кученца, които са изхвърлени на няколко дни, а това вече се случи, пребориха се, не мога да си представя, че средствата за ваксините ще е пречката, която да не можем да преодолеем!