Помощ!

За вселената и всичко останало
Gilthan
Потребител
Мнения:2
Регистриран:пет яну 09, 2015 1:41 pm
Местоположение:Монтана
Помощ!

Мнение от Gilthan » съб яну 10, 2015 4:35 pm

Здравейте, хора :) след около 2 месеца майка ми ще ми купи куче (Голден Ретривър) по случай 18-тия ми рожден ден. Та понеже нямам никакъв опит в отглеждането на куче искам да ми помогнете.
До колкото разбрах е по-добре да си купя куче от "развъдник", но това може да се окаже и проблем понеже, след 2 месеца може да няма да има кученца :(.бихте ли могли да ми препоръчате "развъдник" и колко горе-долу е цената(знам, че зависи от развъдника, но ако може примерна цена в интернет гледам се продават за около 200лв. но в развъдниците са по-скъпи до колкото знам). След като си взема кучето трябва ли да му се бият ваксини или те вече са бити в "развъдниците"направено ли е паспорт на кучето.(мисля, че имаше и някакви чипове ако кучето се изгуби, после да мога да го намеря... не знам да ли беше точно така....както казах нямам никакво понятие:D ).

До колкото знам кучето трябва де е на определена възраст за да мога да го изкъпя каква е тя?А мога ли да му мия лапите и корема? Разбрах, че трябва да се храни с високо качествена храна(бихте ли ми препоръчали няколко) колко пъти трябва да го храня и трябва ли да сменям храната от време на време и ако да трябва ли да е постепенно, примерно смесвам храната с която го храня с новата храна?(едно нещо ми направи впечатление едни приятели имаха кавказка овчарка и от време на време и приготвяха специална храна, трябва ли и аз да правя така ако да каква.Какви храни трябва да избягвам да му давам)
Как да го науча да ходи до тоалетна на правилното място? По-добре ли е да го науча да ходи вкъщи на определено място или навън, как става това?

Колко пъти на ден да го реша, веднага след къпане добре ли е да го реша или първо го изчакам да изсъхне. Да го попия с кърпа и да го оставя да изсъхне или със сешоар.

ПП. Извинявам се задавам толкова много въпроси, но искам да отгледам кучето добре, не искам да го отглеждам грешно, и това много ме притеснява, за това задавам толкова много въпроси.Както казах нямам си понятие как се отглежда куче. Четох доста из форума, но на повечето въпроси не намирам точен отговор или въобще никакъв.За сега само тези въпроси се сещам надявам се да ми помогнете:). моля ви да ми дадете каквито и да са съвети ще ви бъда много благодарен. :)

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » съб яну 10, 2015 7:17 pm

Здравейте,

Като човек, получил кучето си за рожден ден - какво значение има дали е точно да деня?!

Ако наистина искате куче, няма да има значение дори дали ще е в същия месец.

Много хора чакат с месеци, че и години за кученце.

Така е, кученцето трябва да е от развъдник, от където идва с поставена поне първа ваксина, международен паспорт, чип и родословие.
Цената на голдъните в България е около 1000-1200лв.
Останалите въпроси - прочетете информацията из форума, а и развъдчиците, от които ще вземете бебе, със сигурност ще се радват да Ви помогнат и да отговорят лично на всеки един от тях. Както и трябва да бъде, по което и ще познаете и различите истинските развъдници от разните търгаши в интернет.

Пращам Ви линк към едно писание по тема колко са началните разходи за куче, което ще Ви бъде от помощ.

Успех!

https://www.facebook.com/notes/melly-mi ... 7474381794

Gilthan
Потребител
Мнения:2
Регистриран:пет яну 09, 2015 1:41 pm
Местоположение:Монтана

Мнение от Gilthan » съб яну 10, 2015 9:05 pm

Мерси за отговора. :)
Днеска цял ден седя във форума и чета. Единственото нещо което трябва да направя е да намеря развъдник, от където да си купя кученце ( видях на началната страница, че развъдник Goldmell ( http://bulgoldens.com/?page=news&pageID=33 ) ще имат кученца след около месец което за мен е добра новина, защото няма да се наложи да чакам много :)и мисля да се обърна към тях )

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » съб яну 10, 2015 11:12 pm

Вие вече се обърнахте към тях :wink:
Имайте предвид, че те трябва да решат дали да ви поверят кученце!

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » съб яну 10, 2015 11:36 pm

Както казах - някои хора чакат с месеци :) За моя подарък за 18тия ми рожден ден чаках малко повече от 6 месеца :lol:
И имайте предвид, че бебетата напускат развъдника си най-малко след 55-60 дни от раждането.

Заключена