До колкото разбрах е по-добре да си купя куче от "развъдник", но това може да се окаже и проблем понеже, след 2 месеца може да няма да има кученца

До колкото знам кучето трябва де е на определена възраст за да мога да го изкъпя каква е тя?А мога ли да му мия лапите и корема? Разбрах, че трябва да се храни с високо качествена храна(бихте ли ми препоръчали няколко) колко пъти трябва да го храня и трябва ли да сменям храната от време на време и ако да трябва ли да е постепенно, примерно смесвам храната с която го храня с новата храна?(едно нещо ми направи впечатление едни приятели имаха кавказка овчарка и от време на време и приготвяха специална храна, трябва ли и аз да правя така ако да каква.Какви храни трябва да избягвам да му давам)
Как да го науча да ходи до тоалетна на правилното място? По-добре ли е да го науча да ходи вкъщи на определено място или навън, как става това?
Колко пъти на ден да го реша, веднага след къпане добре ли е да го реша или първо го изчакам да изсъхне. Да го попия с кърпа и да го оставя да изсъхне или със сешоар.
ПП. Извинявам се задавам толкова много въпроси, но искам да отгледам кучето добре, не искам да го отглеждам грешно, и това много ме притеснява, за това задавам толкова много въпроси.Както казах нямам си понятие как се отглежда куче. Четох доста из форума, но на повечето въпроси не намирам точен отговор или въобще никакъв.За сега само тези въпроси се сещам надявам се да ми помогнете:). моля ви да ми дадете каквито и да са съвети ще ви бъда много благодарен.