Агресивност
Здравейте, прочетох доста наистина доста теми по това, че кучето е агресивно и много дивее. При нас е същият проблем и много съжалявам, че отварям пак такава тема, но не мога да разбера защо голдънчето ми някак се озлобява? Всички много добре се грижим и държим с него. Но вече не се търпи проблема с хапането. Не мога нищо да направя, защото всичко е не позволено, леко тупане (то си мисли, че ще си играем), а като понякога му затварям устата то става още по агресивно и всичко това най-често след като яде. А също се нервя от факта, че има сумата и играчки, а него въобще не му правят впечатление! Моля Ви, кажете какво да правя, как да го науча да не хапе?
P.S Кученцето скоро стана на 2 месеца.
P.S Кученцето скоро стана на 2 месеца.
А вие как преценихте, че се озлобява ?
Не че имам голям опит с много кучета, но по мои пресни спомени и моята лигла дивееше като беше на 2 месеца. В момента сме на 8 месеца и дивее по команда когато е навън. Ако под злобеене имате предвид ръмжене, много зависи какъв е дразнитела , примерно с лигличка като дърпаме някои парцал ръмжи, понякога като захапе клечка ръмжи и т.н., а бе кучешка му работа. А хапането е нормално за голдените, ако не е до кръв де, но е препоръчително да не му става навик ( в това отношение ние сме пълен провал ) За дивеенето след храна се оказа, че всички сме така , за това е препоръчително да го изморите преди храна за да няма сили да беснее.
П.П. Това с агресията е малко субективно за това по малко Сизър Милан , че той е психопат , а вие нормален човек
Не че имам голям опит с много кучета, но по мои пресни спомени и моята лигла дивееше като беше на 2 месеца. В момента сме на 8 месеца и дивее по команда когато е навън. Ако под злобеене имате предвид ръмжене, много зависи какъв е дразнитела , примерно с лигличка като дърпаме някои парцал ръмжи, понякога като захапе клечка ръмжи и т.н., а бе кучешка му работа. А хапането е нормално за голдените, ако не е до кръв де, но е препоръчително да не му става навик ( в това отношение ние сме пълен провал ) За дивеенето след храна се оказа, че всички сме така , за това е препоръчително да го изморите преди храна за да няма сили да беснее.
П.П. Това с агресията е малко субективно за това по малко Сизър Милан , че той е психопат , а вие нормален човек
Каква агресивност у едно двумесечно кутре . Все едно да говорите за агресивност у едно бебе. Не се притеснявайте - всички сме минали през този период. Не може да искате да си играе с играчките , ако не сте му показали как се прави. Със спокойствие и чрез игри ще постигнете много. Не очаквайте още от първия път да разбере какво искате от него.
Моя грешка. Имах предвид психопат в кавички . Да наистина има много неща да се научат от него, но в общи линии основните се знаят. Просто не трябва да се прекалява с гледането на " Говорещия с кучета " това имам предвид.Joana написа:....А това че Сизър Милан е психопат - да можеше повече хора да са такива, доста по-малко проблеми с кучета щеше да има!
Re: Агресивност
Здравейте,имам огромен проблем с моето "кученце".На 5 месеца и малко е тежи 29кг.Проблемът е, че доста често откача,става като психично болен,наежва се,почва да скача като луд,лае ме,хапе ме и то вече доста силно,ръмжи и не мога да го докосна.Иначе ако не е така подивял знае много неща,сяда,ляга,дава лапа,знае и "дай 5",различава го от "дай лапа" идва когато го викам,общо взето ме разбира.Пробвахме много работи леко пошляпване по дупето,по носа,наказвахме го в коридора и се кротва,обаче сега когато откачи така,знае че ще го накажа и бяга от мен и не ми дава да го хвана....Не мога да кажа,че е агресивен,ясно е че си играе,но вече е доста голям на килограми и като скача и бяга гъта всичко,дори и мен ,и като ме хапе,не осъзнава че ме боли...Другият проблем е, че като излезем на разходка,свършва си работата и иска да се прибира,като му сложа повода и почва да скача и да се дърпа,опитвам се да го пренеса до някъде и доста трудно и не винаги тръгва,но!!! е напълно неконтролируем,не мога да го удържа,души се страшно много....Ако някой може да даде някакъв съвет е добре дошъл иначе имаме планове за училище,но наблизо няма,защото сме от Свищов и единственото което знаем е на около 80км. В краен случай и до там ще се стигне...
Благодаря предварително!!
Благодаря предварително!!
Моят съвет е да се видите със специалист и да прочетете повече за обучение на кучето. Няма универсално решение за такова поведение, той е още малък и сега е момента да пресечете тези прояви. Като цяло затвърдете дисциплината, поощрявайте при добро поведение, играйте си много с него - така градите връзка стопанин-куче, бъдете твърди и категорични като се разбеснее (без бой и наказания според мен е най-добре). Обикновено с малко лакомства се постигат чудеса.
Барии
Здравейте отново.Просто кучето ми е неконтролируемо,знае много команди,но ги изпълнява само когато си поиска.Яде стените,мебелите,и всичко което му попадне в устата...Изключително е див,днес изплаши една съседка във входа,тя влизаше,а ние отивахме да разходка и тя като отвори входната врата и се уплаши започна да крещи да врещи...Искат да го махаме,заплашваха ни...Просто вече не знам какво да направя.В момента нямаме финансова възможност да го дадем на училище.Той е на 6 месеца и се радва на всеки човек,колкото и изкъсо да му държа повода във входа по стъпалата,като се разминаваме с някой и той скача....Занимаваме се с него,обучаваме си го,играем си с него,слуша докато не се разиграе и тогава никакви команди не помагат.Ако знаете някакъв начин,моля Ви кажете.Другото което е като почне да си играе ме хапе страшно силно,наежва се,почва да скача като луд,да ръмжи и не мога да го докосна...Моля Ви,кажете това при всички ли се е случвало,как стесе справили и кога ще отмине....
И при нас положението е сходно. Нашият е на 2,5 месеца. Не мога да го усмиря да не хапе и да разбере, че не значи не. Как го научихте на командата "не"? Ние тука какво ли не пробваме... :S Отминава ли това с хапането изобщо? И има ли някакъв ефективен спрей за отблъскване на кученцето да не унищожи неща, които не мога да скрия от обсега му?
Ние доста лесно се научихме на командата "Не". Даже само за няколко часа, след като я взехме вкъщи, беше на 50 дни някъде. Като се казва с малко по-висок тон и по-остра интонация кучето се усеща, поне при нас така стана. Няколко пъти подвикнахме "Не" и се получи, вече перфектно е усвоила командата. Проблема с хапането при нас го има само като се разиграе и то по-грубо, но веднага престава, когато й кажем, определено не е от злоба. Те не могат да бъдат злобни, породата си е такава - добродушна. Спрейове за отблъскване има, ние ползваме, но честно казано не мога да кажа доколко върши работа. Може би при всяко куче е различно, защото при нас и капки за приучване да пишка на едно място не свършиха работа.
Re: Барии
[quote="lusi4ka"]Здравейте отново.Просто кучето ми е неконтролируемо,знае много команди,но ги изпълнява само когато си поиска.Яде стените,мебелите,и всичко което му попадне в устата...Изключително е див,днес изплаши една съседка във входа,тя влизаше,а ние отивахме да разходка и тя като отвори входната врата и се уплаши започна да крещи да врещи...Искат да го махаме,заплашваха ни...Просто вече не знам какво да направя.В момента нямаме финансова възможност да го дадем на училище.Той е на 6 месеца и се радва на всеки човек,колкото и изкъсо да му държа повода във входа по стъпалата,като се разминаваме с някой и той скача....Занимаваме се с него,обучаваме си го,играем си с него,слуша докато не се разиграе и тогава никакви команди не помагат.Ако знаете някакъв начин,моля Ви кажете.Другото което е като почне да си играе ме хапе страшно силно,наежва се,почва да скача като луд,да ръмжи и не мога да го докосна...Моля Ви,кажете това при
всички ли се е случвало,как стесе справили и кога ще отмине....
Здравей,може ли да ми кажеш по колко време на ден се разхождате, и как протичат разходките.
Кучето къде лежи в къщи.Как се храни и кога.Как си играете? И колкото по точна бъдеш толкова по лесно ще мога да дам съвет който да работи.Ако изпълнява команди когато той си иска значи че не ги знае и не иска да ги знае:) Да се надявам да променим становището му по този въпрос.
П.С. не може да се сръвнява поведението на едно куче на 6м . и едно на 2,5м.
всички ли се е случвало,как стесе справили и кога ще отмине....
Здравей,може ли да ми кажеш по колко време на ден се разхождате, и как протичат разходките.
Кучето къде лежи в къщи.Как се храни и кога.Как си играете? И колкото по точна бъдеш толкова по лесно ще мога да дам съвет който да работи.Ако изпълнява команди когато той си иска значи че не ги знае и не иска да ги знае:) Да се надявам да променим становището му по този въпрос.
П.С. не може да се сръвнява поведението на едно куче на 6м . и едно на 2,5м.
Re: Барии
topsi,
Храни се по три пъти на ден,за сега.Даваме му около 100-130гр. на ядене,от възможно най-добрата храна за подрастващи кучета.Когато ние се храним и той намазва,понеже моят приятел вече го научи така без да иска и сега просто е непоносим,ако не му дадем нещичко .Разходките са по 2 или 3 пъти на ден,като първата- сутрин е да си свърши работата - около 15-20мин.,след обед го извеждам аз за около половин час(вече се старая по повече,защото до сега времето беше много студено),и вечер 30-40мин. гледаме да е много енергична разходката,водим го близо до блока на една площадка и го пускаме да бяга колкото си иска.Иначе не можем да се разхождаме нормално не може да върви до мен.дърпа се страшно много,аз не мога да го удържам,за това по-вече приятелят ми го разхожда. В къщи си играем с различни играчки хвърля ме му ги да ги носи,гоним се,скачаме...общо взето както дойде .Когато започне да си играе,хапе страшно много и дори много силно и тогава команди НЕ помагат.Страшно много обича когато седна на дивана да ми се качи на гърба и да ме хапе по главата...това е другото с което не можем да се преборим.През деня стои с мен,защото не работя и съм си вкъщи, и си обяснявам факта,че мен не ме слуша с това,че мен ме приема за игра,а приятелят ми го приема като "господар" може би
Спи където си поиска,няма си негово място.Ляга на дивана и се разполагааа,на фотъойлите,нощем спи при нас на спалнята...или на земята(където го свари).И така общо взето това е моят Бари
Храни се по три пъти на ден,за сега.Даваме му около 100-130гр. на ядене,от възможно най-добрата храна за подрастващи кучета.Когато ние се храним и той намазва,понеже моят приятел вече го научи така без да иска и сега просто е непоносим,ако не му дадем нещичко .Разходките са по 2 или 3 пъти на ден,като първата- сутрин е да си свърши работата - около 15-20мин.,след обед го извеждам аз за около половин час(вече се старая по повече,защото до сега времето беше много студено),и вечер 30-40мин. гледаме да е много енергична разходката,водим го близо до блока на една площадка и го пускаме да бяга колкото си иска.Иначе не можем да се разхождаме нормално не може да върви до мен.дърпа се страшно много,аз не мога да го удържам,за това по-вече приятелят ми го разхожда. В къщи си играем с различни играчки хвърля ме му ги да ги носи,гоним се,скачаме...общо взето както дойде .Когато започне да си играе,хапе страшно много и дори много силно и тогава команди НЕ помагат.Страшно много обича когато седна на дивана да ми се качи на гърба и да ме хапе по главата...това е другото с което не можем да се преборим.През деня стои с мен,защото не работя и съм си вкъщи, и си обяснявам факта,че мен не ме слуша с това,че мен ме приема за игра,а приятелят ми го приема като "господар" може би
Спи където си поиска,няма си негово място.Ляга на дивана и се разполагааа,на фотъойлите,нощем спи при нас на спалнята...или на земята(където го свари).И така общо взето това е моят Бари
-
- Потребител
- Регистриран:нед апр 25, 2010 11:29 am
Доста допуснати грешки... Като най-фрапантни са - даване на храна от масата докато вие се храните и това, че няма свое собствено място/легло, а му позволявате да спи по диваните и на вашето легло. Лошото е, че е трябвало още от самото начало да го научите, че по мебели не е позволено да се качва. Сега вече отучването ще е трудно. Също така е хубаво кучето да се храни след вас и никога не му давайте от масата. Това са основните неща, които забелязах. Но topsi със сигурност ще даде по-ясни и верни съвети.
Последна промяна от marin4eto_50 на съб фев 25, 2012 7:30 pm, променено общо 1 път.
Прочетете малко от тази тема в дог.бг, чела съм началните постове и има полезни неща:
http://forum.dog.bg/topic/2945-%D0%B0%D ... %B8%D0%B5/
Потърсете и информация за възпитание на кучето (има много теми в интернет, а и в нашия форум), трудно ще е, но мисля, че има надежда да подобрите ситуацията.
http://forum.dog.bg/topic/2945-%D0%B0%D ... %B8%D0%B5/
Потърсете и информация за възпитание на кучето (има много теми в интернет, а и в нашия форум), трудно ще е, но мисля, че има надежда да подобрите ситуацията.
marin4eto_50 написа:Доста допуснати грешки... Като най-фрапантни са - даване на храна от масата докато вие се храните и това, че няма свое собствено място/легло, а му позволявате да спи по диваните и на вашето легло. Лошото е, че е трябвало още от самото начало да го научите, че по мебели не е позволено да се качва. Сега вече отучването ще е трудно. Също така е хубаво кучето да се храни след вас и никога не му давайте от масата. Това са основните неща, които забелязах. Но topsi със сигурност ще даде по-ясни и верни съвети.
Да за храната от масата знам,но приятелят ми му даде няколко пъти и вече няма връщане назад... А лекарят ни ни е казал,че трябва да яде преди нас,за да е сит и да не ни досажда докато ние се храним.Само че и това няма ефект,защото той никога не е сит... За качването по мебелите грешката дойде от там,че като малак е толкова сладък и ние си го вземахме да го гушкаме... иии така неусетно грешка след грешка.