Агресивност

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
vehri_92
Потребител
Регистриран:пет дек 09, 2011 3:33 pm
Агресивност

Мнение от vehri_92 » пет дек 23, 2011 1:19 pm

Здравейте, прочетох доста наистина доста теми по това, че кучето е агресивно и много дивее. При нас е същият проблем и много съжалявам, че отварям пак такава тема, но не мога да разбера защо голдънчето ми някак се озлобява? Всички много добре се грижим и държим с него. Но вече не се търпи проблема с хапането. Не мога нищо да направя, защото всичко е не позволено, леко тупане (то си мисли, че ще си играем), а като понякога му затварям устата то става още по агресивно и всичко това най-често след като яде. А също се нервя от факта, че има сумата и играчки, а него въобще не му правят впечатление! Моля Ви, кажете какво да правя, как да го науча да не хапе?
P.S Кученцето скоро стана на 2 месеца.

Потребителски аватар
Raven
Потребител
Регистриран:пон юни 06, 2011 11:44 pm

Мнение от Raven » пет дек 23, 2011 8:34 pm

А вие как преценихте, че се озлобява ?
Не че имам голям опит с много кучета, но по мои пресни спомени и моята лигла дивееше като беше на 2 месеца. В момента сме на 8 месеца и дивее по команда :lol: когато е навън. Ако под злобеене имате предвид ръмжене, много зависи какъв е дразнитела , примерно с лигличка като дърпаме някои парцал ръмжи, понякога като захапе клечка ръмжи и т.н., а бе кучешка му работа. А хапането е нормално за голдените, ако не е до кръв де, но е препоръчително да не му става навик ( в това отношение ние сме пълен провал ) :lol: За дивеенето след храна се оказа, че всички сме така ;), за това е препоръчително да го изморите преди храна за да няма сили да беснее.

П.П. Това с агресията е малко субективно за това по малко Сизър Милан , че той е психопат :lol:, а вие нормален човек ;)

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » съб дек 24, 2011 11:19 am

На два месеца кученцето си играе, то не знае че не трябва да ви хапе. Играчките няма да му правят никакво впечатление, ако не си играете с него.
А това че Сизър Милан е психопат :?: - да можеше повече хора да са такива, доста по-малко проблеми с кучета щеше да има!

Потребителски аватар
joro9
Потребител
Регистриран:пет дек 12, 2008 11:20 pm

Мнение от joro9 » съб дек 24, 2011 12:13 pm

Каква агресивност у едно двумесечно кутре :shock:. Все едно да говорите за агресивност у едно бебе. Не се притеснявайте - всички сме минали през този период. Не може да искате да си играе с играчките , ако не сте му показали как се прави. Със спокойствие и чрез игри ще постигнете много. Не очаквайте още от първия път да разбере какво искате от него.

Потребителски аватар
Raven
Потребител
Регистриран:пон юни 06, 2011 11:44 pm

Мнение от Raven » съб дек 24, 2011 6:51 pm

Joana написа:....А това че Сизър Милан е психопат :?: - да можеше повече хора да са такива, доста по-малко проблеми с кучета щеше да има!
Моя грешка. Имах предвид психопат в кавички :lol:. Да наистина има много неща да се научат от него, но в общи линии основните се знаят. Просто не трябва да се прекалява с гледането на " Говорещия с кучета " това имам предвид.

lusi4ka
Потребител
Регистриран:нед яну 22, 2012 9:49 am

Re: Агресивност

Мнение от lusi4ka » нед яну 22, 2012 10:47 am

Здравейте,имам огромен проблем с моето "кученце".На 5 месеца и малко е тежи 29кг.Проблемът е, че доста често откача,става като психично болен,наежва се,почва да скача като луд,лае ме,хапе ме и то вече доста силно,ръмжи и не мога да го докосна.Иначе ако не е така подивял знае много неща,сяда,ляга,дава лапа,знае и "дай 5",различава го от "дай лапа" идва когато го викам,общо взето ме разбира.Пробвахме много работи леко пошляпване по дупето,по носа,наказвахме го в коридора и се кротва,обаче сега когато откачи така,знае че ще го накажа и бяга от мен и не ми дава да го хвана....Не мога да кажа,че е агресивен,ясно е че си играе,но вече е доста голям на килограми и като скача и бяга гъта всичко,дори и мен :),и като ме хапе,не осъзнава че ме боли...Другият проблем е, че като излезем на разходка,свършва си работата и иска да се прибира,като му сложа повода и почва да скача и да се дърпа,опитвам се да го пренеса до някъде и доста трудно и не винаги тръгва,но!!! е напълно неконтролируем,не мога да го удържа,души се страшно много....Ако някой може да даде някакъв съвет е добре дошъл :) иначе имаме планове за училище,но наблизо няма,защото сме от Свищов и единственото което знаем е на около 80км. В краен случай и до там ще се стигне...

Благодаря предварително!!

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » нед яну 22, 2012 1:04 pm

Моят съвет е да се видите със специалист и да прочетете повече за обучение на кучето. Няма универсално решение за такова поведение, той е още малък и сега е момента да пресечете тези прояви. Като цяло затвърдете дисциплината, поощрявайте при добро поведение, играйте си много с него - така градите връзка стопанин-куче, бъдете твърди и категорични като се разбеснее (без бой и наказания според мен е най-добре). Обикновено с малко лакомства се постигат чудеса.

lusi4ka
Потребител

Барии

Мнение от lusi4ka » нед фев 12, 2012 1:55 pm

Здравейте отново.Просто кучето ми е неконтролируемо,знае много команди,но ги изпълнява само когато си поиска.Яде стените,мебелите,и всичко което му попадне в устата...Изключително е див,днес изплаши една съседка във входа,тя влизаше,а ние отивахме да разходка и тя като отвори входната врата и се уплаши започна да крещи да врещи...Искат да го махаме,заплашваха ни...Просто вече не знам какво да направя.В момента нямаме финансова възможност да го дадем на училище.Той е на 6 месеца и се радва на всеки човек,колкото и изкъсо да му държа повода във входа по стъпалата,като се разминаваме с някой и той скача....Занимаваме се с него,обучаваме си го,играем си с него,слуша докато не се разиграе и тогава никакви команди не помагат.Ако знаете някакъв начин,моля Ви кажете.Другото което е като почне да си играе ме хапе страшно силно,наежва се,почва да скача като луд,да ръмжи и не мога да го докосна...Моля Ви,кажете това при всички ли се е случвало,как стесе справили и кога ще отмине....

Grimma
Потребител
Регистриран:вт фев 21, 2012 6:23 pm

Мнение от Grimma » чет фев 23, 2012 11:27 pm

И при нас положението е сходно. Нашият е на 2,5 месеца. Не мога да го усмиря да не хапе и да разбере, че не значи не. Как го научихте на командата "не"? Ние тука какво ли не пробваме... :S Отминава ли това с хапането изобщо? И има ли някакъв ефективен спрей за отблъскване на кученцето да не унищожи неща, които не мога да скрия от обсега му?

Потребителски аватар
flimsy
Потребител
Регистриран:ср сеп 21, 2011 10:29 pm

Мнение от flimsy » пет фев 24, 2012 12:31 am

Ние доста лесно се научихме на командата "Не". Даже само за няколко часа, след като я взехме вкъщи, беше на 50 дни някъде. :) Като се казва с малко по-висок тон и по-остра интонация кучето се усеща, поне при нас така стана. Няколко пъти подвикнахме "Не" и се получи, вече перфектно е усвоила командата. Проблема с хапането при нас го има само като се разиграе и то по-грубо, но веднага престава, когато й кажем, определено не е от злоба. Те не могат да бъдат злобни, породата си е такава - добродушна. :) Спрейове за отблъскване има, ние ползваме, но честно казано не мога да кажа доколко върши работа. Може би при всяко куче е различно, защото при нас и капки за приучване да пишка на едно място не свършиха работа.

topsi
Потребител
Регистриран:пон ное 21, 2005 6:02 pm

Re: Барии

Мнение от topsi » пет фев 24, 2012 6:03 pm

[quote="lusi4ka"]Здравейте отново.Просто кучето ми е неконтролируемо,знае много команди,но ги изпълнява само когато си поиска.Яде стените,мебелите,и всичко което му попадне в устата...Изключително е див,днес изплаши една съседка във входа,тя влизаше,а ние отивахме да разходка и тя като отвори входната врата и се уплаши започна да крещи да врещи...Искат да го махаме,заплашваха ни...Просто вече не знам какво да направя.В момента нямаме финансова възможност да го дадем на училище.Той е на 6 месеца и се радва на всеки човек,колкото и изкъсо да му държа повода във входа по стъпалата,като се разминаваме с някой и той скача....Занимаваме се с него,обучаваме си го,играем си с него,слуша докато не се разиграе и тогава никакви команди не помагат.Ако знаете някакъв начин,моля Ви кажете.Другото което е като почне да си играе ме хапе страшно силно,наежва се,почва да скача като луд,да ръмжи и не мога да го докосна...Моля Ви,кажете това при
всички ли се е случвало,как стесе справили и кога ще отмине....

Здравей,може ли да ми кажеш по колко време на ден се разхождате, и как протичат разходките.
Кучето къде лежи в къщи.Как се храни и кога.Как си играете? И колкото по точна бъдеш толкова по лесно ще мога да дам съвет който да работи.Ако изпълнява команди когато той си иска значи че не ги знае и не иска да ги знае:) Да се надявам да променим становището му по този въпрос.
П.С. не може да се сръвнява поведението на едно куче на 6м . и едно на 2,5м.

lusi4ka
Потребител

Re: Барии

Мнение от lusi4ka » съб фев 25, 2012 6:41 pm

topsi,
Храни се по три пъти на ден,за сега.Даваме му около 100-130гр. на ядене,от възможно най-добрата храна за подрастващи кучета.Когато ние се храним и той намазва,понеже моят приятел вече го научи така без да иска и сега просто е непоносим,ако не му дадем нещичко :).Разходките са по 2 или 3 пъти на ден,като първата- сутрин е да си свърши работата - около 15-20мин.,след обед го извеждам аз за около половин час(вече се старая по повече,защото до сега времето беше много студено),и вечер 30-40мин. гледаме да е много енергична разходката,водим го близо до блока на една площадка и го пускаме да бяга колкото си иска.Иначе не можем да се разхождаме нормално :) не може да върви до мен.дърпа се страшно много,аз не мога да го удържам,за това по-вече приятелят ми го разхожда. В къщи си играем с различни играчки хвърля ме му ги да ги носи,гоним се,скачаме...общо взето както дойде :).Когато започне да си играе,хапе страшно много и дори много силно и тогава команди НЕ помагат.Страшно много обича когато седна на дивана да ми се качи на гърба и да ме хапе по главата...това е другото с което не можем да се преборим.През деня стои с мен,защото не работя и съм си вкъщи, и си обяснявам факта,че мен не ме слуша с това,че мен ме приема за игра,а приятелят ми го приема като "господар" може би :)
Спи където си поиска,няма си негово място.Ляга на дивана и се разполагааа,на фотъойлите,нощем спи при нас на спалнята...или на земята(където го свари).И така общо взето това е моят Бари :)

marin4eto_50
Потребител
Регистриран:нед апр 25, 2010 11:29 am

Мнение от marin4eto_50 » съб фев 25, 2012 7:18 pm

Доста допуснати грешки... Като най-фрапантни са - даване на храна от масата докато вие се храните и това, че няма свое собствено място/легло, а му позволявате да спи по диваните и на вашето легло. Лошото е, че е трябвало още от самото начало да го научите, че по мебели не е позволено да се качва. Сега вече отучването ще е трудно. Също така е хубаво кучето да се храни след вас и никога не му давайте от масата. Това са основните неща, които забелязах. Но topsi със сигурност ще даде по-ясни и верни съвети.
Последна промяна от marin4eto_50 на съб фев 25, 2012 7:30 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » съб фев 25, 2012 7:22 pm

Прочетете малко от тази тема в дог.бг, чела съм началните постове и има полезни неща:
http://forum.dog.bg/topic/2945-%D0%B0%D ... %B8%D0%B5/
Потърсете и информация за възпитание на кучето (има много теми в интернет, а и в нашия форум), трудно ще е, но мисля, че има надежда да подобрите ситуацията.

lusi4ka
Потребител

Мнение от lusi4ka » съб фев 25, 2012 7:56 pm

marin4eto_50 написа:Доста допуснати грешки... Като най-фрапантни са - даване на храна от масата докато вие се храните и това, че няма свое собствено място/легло, а му позволявате да спи по диваните и на вашето легло. Лошото е, че е трябвало още от самото начало да го научите, че по мебели не е позволено да се качва. Сега вече отучването ще е трудно. Също така е хубаво кучето да се храни след вас и никога не му давайте от масата. Това са основните неща, които забелязах. Но topsi със сигурност ще даде по-ясни и верни съвети.

Да за храната от масата знам,но приятелят ми му даде няколко пъти и вече няма връщане назад... :) А лекарят ни ни е казал,че трябва да яде преди нас,за да е сит и да не ни досажда докато ние се храним.Само че и това няма ефект,защото той никога не е сит... :)За качването по мебелите грешката дойде от там,че като малак е толкова сладък и ние си го вземахме да го гушкаме... иии така неусетно грешка след грешка.

Заключена