Отказва гланули

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Потребителски аватар
silviya
Потребител
Регистриран:чет май 12, 2011 6:18 pm
Отказва гланули

Мнение от silviya » пет мар 30, 2012 6:55 pm

Здравейте, имам един странен въпрос. Защо моя кучо вече не иска да яде гланулирана храна? Той е на 1 година и от 3 месеца вече почти не иска да я докосне. Предисторията е следната - от малък започна да яде роял канин и хилс, после мина само на хилс, като изчезна от пазара хилса почнахме да му купуваме една бразилска екуилибрио като я смесвахме с арден гранж. И така до 8-9 месеца като сме му давали и човешка храна месце, оризче и т.н. И изведнъж той започна да отказва да яде сухата храна. Пробвах да му я поливам с бульон от месо, да слагам ориз, месо, хляб, консерви... и той избира другото а храната я плюе. Пробвах да не му давам нищо друго освен гранули, защото моя приятел каза че се лигавил и като имало човешка храна естествено нямало да яде сухата, обаче той не иска и примерно не яде цял ден и вечерта вече като е много гладен изяде 150-200 гр. колкото да се залъже и това е, пък така не може, че ще заслабне :) Онзи ден пробвах да му дам пак роял канин, той яде вечерта и тъкмо се зарадвах и реших, че ще купя чувал и на другия ден пак отказ, а пък тази на пурина май беше една със сьомга изобщо не иска да я вкуси. Кажете имали ли сте същия проблем и как да се справя, защото не искам да започвам всекидневно готвене за него? Иначе всичко друго си яде и консерви и кокали и човешка храна без проблем.

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » пет мар 30, 2012 7:01 pm

В момента много младежи отказват да се хранят заради многото разгонени женски.
Дано се дължи само на това, защото като е давана човешка храна се случва да станат ужасно капризни и да отказват всичко друго. Стандартно съветвам да се смени марката, да се пробва храна с риба, въобще в темите за храненето този казус го има много пъти.

Може да пробвате Орижен с риба, продават се пакетчета по 400 грама. Повечето кучета, дори капризни, много я харесват.

Потребителски аватар
ГОЛДИ
Потребител
Регистриран:ср сеп 14, 2011 1:40 am
Контакти:

Мнение от ГОЛДИ » пет мар 30, 2012 11:56 pm

Аз мисля, че просто останалата храна повече му харесва. Моето куче също предпочита попари пред суха храна - вижда ми се нормално? Сещам се и за един голдън, който ядеше само суха храна, а след като веднъж опита попара, започна да отказва гранулите. Според мен наистина просто им е по-вкусна, знаем ги какви са лакомници всичките голдъни, за тях храната определено има значение :)

Потребителски аватар
Nade
Потребител
Регистриран:вт дек 22, 2009 1:54 pm

Мнение от Nade » съб мар 31, 2012 1:44 pm

Еми, естествено че е точно така! Гранулираната храна си е храна за космонавти, с месеци не се разваля, не се топли, не се готви. Според мен не го насилвайте, една седмица я спрете напълно и след това пак му предложете. Понякога ги съжалявам нашите кучета.

Потребителски аватар
silviya
Потребител
Регистриран:чет май 12, 2011 6:18 pm

Мнение от silviya » съб мар 31, 2012 2:52 pm

Знаех си аз, че се лигави гадинката :) Ще пробвам да му давам гранули, след дългите и изморителни разходки, когато е изгладнял и лаком.Благодаря за мненията.

Потребителски аватар
KraaaS
Потребител
Регистриран:пон сеп 26, 2011 3:58 pm

Мнение от KraaaS » съб мар 31, 2012 3:58 pm

http://zoomagazin.eu/products/vsitshko- ... 15-kg-8725
Не съм го пробвал, ама щом хората казват че помага, сигурно е така...

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » съб мар 31, 2012 9:44 pm

Лесно смилаемостта благодарение на по-голяма част от месо (70% животински протеин - 30% от Турция, 35% от говеждо и 5% от риба)

Умрях си от смях - някой пишман преводач е надминал себе си с тези "30% животински протеин от ТУРЦИЯ"!!!!!!!!! :lol:

А може и да не знае човечецът, че месото от турци и пуйки е малко различно... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » съб мар 31, 2012 11:52 pm

АХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХХА :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Peter_Topsi
Site Admin
Регистриран:ср ное 09, 2005 10:40 pm

Мнение от Peter_Topsi » вт апр 03, 2012 10:09 am

Красен написа:Лесно смилаемостта благодарение на по-голяма част от месо (70% животински протеин - 30% от Турция, 35% от говеждо и 5% от риба)

Умрях си от смях - някой пишман преводач е надминал себе си с тези "30% животински протеин от ТУРЦИЯ"!!!!!!!!! :lol:

А може и да не знае човечецът, че месото от турци и пуйки е малко различно... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Тва се получава обикновено като се ползват програми за превеждане, получават се страхотни преводи.

Още помня как "бисквитките на Майкрософт били по-добри от бисквитките на Гугъл" :)

yosarian
Потребител
Регистриран:ср ное 17, 2010 7:17 pm

Мнение от yosarian » вт апр 03, 2012 8:55 pm

Да това с превода - Шварцкопф имат един сайт, който в първия си вариант представяше продуктите с безобразен превод, но пък голям смях падна:) Вместо Ю в първия вариант беше У. Продуктите се получаваха уникално смешни.

http://bg.strawberrynet.com/haircare/schwarzkopf/#12786

Потребителски аватар
DogPerson
Потребител
Регистриран:вт фев 03, 2009 4:16 pm

Мнение от DogPerson » вт апр 03, 2012 10:03 pm

Хахахаха, чак като отворих разбрах :D :D :D
Така е и с менютата на български и английски в Гърция в близките до границата ни градчета :) омлет с шуМка и lamP и пр. :D

lusi4ka
Потребител
Регистриран:нед яну 22, 2012 9:49 am

Бари

Мнение от lusi4ka » вт апр 24, 2012 2:01 pm

Здравейте.От около седмица Бари е много странен относно яденето.На 9 месеца е.Обикновено като му сложа да яде и е като държан на въже :D .Сега му сипвам и го карам да яде,викам му "яж" понеже си има команда за ядене,но той стои и ме глееееда,мотае се,опитва,оглежда се и после яде,но не с апетит.Дали се дължи на разгонени женски.Сменяхме гранулите,но е все същото.Иначе си е игрив,няма друго странно в поведението му.

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am

Мнение от eli i maxi » вт апр 24, 2012 2:06 pm

Напълно е възможно да е заради разгонените женски. Има кучета, които със седмици не ядат поради тази причина.

lusi4ka
Потребител
Регистриран:нед яну 22, 2012 9:49 am

Бари

Мнение от lusi4ka » вт апр 24, 2012 2:14 pm

Благодаря.Дано да е това.Чудех се,защото още не е почнал да вдига крак като пишка.Много рядко маркира нещо навън и то клекнал :D ,та се чудех дали може да ги надушва тея женски :) .

Потребителски аватар
Hristiyana
Потребител
Регистриран:пет окт 07, 2011 8:38 pm

Мнение от Hristiyana » съб авг 11, 2012 6:20 pm

Здравейте.
Аз имам същия проблем с моето куче,отказва всякакви гранули :( Вече сам се отказала изобщо да пробвам, не става и не става! Ходих при ветеринар и той също ми каза,че щом веднаж ги е отказала няма да ги яде. Пробвах да и давам само ориз с консерви,но сега и това отказва да яде.Вече не знам какво да и давам,моля помагайте.

Заключена